Učiteľ informatiky SŠ - ZŠ

kateenky
27. dec 2022

Dobrý deň, je tu niekto kompetentný kto by mi vedel odpovedať či človek s inžinierskym vzdelaním v IT odbore a s doplnkovym pedagogickym studiom môže učiť predmet Informatika na ZŠ, pripadne SŠ? Alebo môže vyucovat iba "odborné predmety". Za kazdu odpoveď dakujem 😊

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ankasek
27. dec 2022

@kateenky môže. Ja som tak učila, už som pol roka na dôchodku.

kateenky
autor
27. dec 2022

@ankasek
@bilberryday ďakujem krásne, mam statnicu z automatizacie a z informatiky tak som sa chcela uistiť ☺️😊

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
natalala
27. dec 2022

@sella38 moj muz napriklad s takym vzdelanim stale sniva, ze by ucil deti informatiku par hodin popri robote (kludne aj zadarmo), aby vzbudil u nich zaujem a ukazal ake super veci sa daju robit a aky je to perspektivny obor pre nich.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanockamt
27. dec 2022

@sella38 Možno to chce ako career break 😉

fineta
27. dec 2022

@kateenky veľmi veľký dopyt je po učiteľoch informatiky na ZŠ a SŠ. Prajem veľa šťastia. 😊
Verím, že máš svoje dôvody zamestnať sa v školstve, zvlášť pre ženu je to extra výhodné, nie každá rodina s deťmi vie žiť v dvojkarierovom manželstve napríklad. 😊 Nenechaj sa odradiť. 😊

zuzanockamt
27. dec 2022

@kateenky Len si hľadaj veľkú školu, lebo v malých ZŠ nevyskladáš úväzok. Tých hodín info je veľmi málo.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sella38
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanockamt
27. dec 2022

@bilberryday To sa do úväzku nepočíta. Potrebuje 23 hodín priamej práce s deťmi (na ZŠ). Správca IKT tam nepatrí a robia to externisti.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanockamt
27. dec 2022

@bilberryday Musela by mať dve zmluvy a škola denne správcu nepotrebuje. Vykonáva sa to na dohodu. A ak by učila menej ako 50%, tak by ešte aj s platom o triedu klesla.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanockamt
27. dec 2022

@bilberryday Takže absolútne nevýhodné. Keď už, tak plný zásah a nie takéto skladačky.

fineta
27. dec 2022

@zuzanockamt záleží od zamestnávateľa ako postaví zmluvy, aby bol z-nec spokojný. Ak je kvalitný učiteľ z praxe, tak ho dokážu ohodnotiť a kompenzovať zmluvou na dohodu aj ako správcu siete. Často sa to takto robí. V konečnom dôsledku sa to môže vyplatiť škole viac ako osloviť externu firmu na správcu siete.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanockamt
27. dec 2022

@bilberryday Pre koho je to veľa, ten v škole nemá čo robiť 😉

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz