Účinkovali ste v komparze?

emmuskaxx
30. aug 2024

ahojte ucinkovali ste niekto v nejakom komaprze v slovenskom seriali, alebo reality show?

oli18
30. aug 2024

@emmuskaxx tvoja fantazia pracuje dnes vecer na plne obratky 😉. V komparze som nikdy nebola, ale raz nejake "Repete" nahravala Tv. Bolo to otravne a dlhe. Opakovalo sa to iste viac krat, tlieskalo sa podla pokynov. Nikdy viac.

lienka.7
30. aug 2024

@emmuskaxx ja nie ale kamarátka bola v Dunaji, Nemocnici, Oteckoch, Máme na prenájom... a aj vo filmoch, co sa teraz točia... tuším o duchonovi? A potom ešte nejaká dcéra je v názve. To už neviem. Ju to baví, ma to ako relax a psychohygienu.

alica_z_lesa
31. aug 2024

Ja som bola v Mama na prenájom, Možné je všetko.
Jedna dcéra v Mama na prenájom, Nemocnica
Druhá dcéra v Pán profesor

tykat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
galganka
31. aug 2024

Ešte na strednej. Potrebovali sme sa uliať z chémie, nakoniec nás tam bola celá partia a doteraz na to spomíname. 😊

jaskolka
31. aug 2024

Boli sme s kamoškou len tak zo srandy skúsiť v tom seriáli, co nahrávali v Košiciach pred niekoľkými rokmi. Bolo to celkom zábavné, ale neverila by som, že natočiť jednu scénu, kde sa v podstate človek mal len prejst po ulici zo strany na stranu a otočiť hlavu na zvuk vystrelu, je také náročné. Opakovalo sa to ani neviem koľko krát, a nakoniec neviem ci vôbec ta scéna bola použitá.
Potom som chcela skúsiť aj Dunaj, ale je to veľmi ďaleko pre mňa, keďže točia v Bratislave

nadej1111
31. aug 2024

@emmuskaxx môžem sa spýtať či treba tie peniaze za komparz aj zdanit?Alebo či chodí niekto na komparz ak je aktuálne na úrade práce?

katarinaba
31. aug 2024

@nadej1111 jasne, je to prijem a mas postupovat podla zakona. Rovnako to plati aj ak si na urade prace. Normalne dostanes zmluvu na podpis.

katarinaba
31. aug 2024

Ano bola som uz viac krat, mna tam vzdy "dovlecie" kamoska 😄 nejaky nemocnicny serial, bola som v Orange reklame, potom som sa ocitla aj v 2 na 1. Kedysi som bola aj v sutazi Pali Vam to? Vyhrala som 8600 korun 🤦‍♀️🤣

tykat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tykat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katarinaba
31. aug 2024

@tykat to nie je az taka pravda. Ano, jedna zmluva je nic, no nemozes vediet co ten clovek kde robi, kolko takych zmluv ma a kolko zarobi. Takze tieto info su zavadzajuce. Tak ale kazdy sam zodpovedame za svoje dane.

tykat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katarinaba
31. aug 2024

@tykat ja ti pisem ako clovek, ktory sa zivi danami. Aj prijmy tvojich deti podliehaju zdaneniu. Bud im ich zdania pri zdroji (ale este som sa s takou zmluvou nestretla, nevravim, ze neexistuje), alebo si svoje dane vysporiadaju v danovom priznani. Az ked skonci cely rok, az vtedy si kazdy clovek vie spocitat kolko a ake druhy prijmov dosiahol. Na zaklade toho potom zistujes, ci mas alebo nemas povinnost podat danove priznanie, ktore sa zdanuju, na ktore si mozes uplatnit oslobodenie.
Ide o zmluvy o podani umeleckeho vykonu, resp. obdobne zmluvy - je to vsetko prijem podla paragrafu 6 ods. 2. Cize prijem podliehajuci dani.
Ked student takto zarobi tisicku rocne a ine prijmy nema, tak to moze pustit z hlavy. Ale ked napr. niekde brigaduje, pracuje, uz to take jednoduche nie je. To co plati v zdaneni takeho prijmu u mna, neplati u teba. Preto sa na kazdy pripad treba pozerat samostatne. Aj jedno tvoje dieta moze postupovat inak ako druhe tvoje dieta.