Ucim 3 roky na strednej skole. Praca ma naplna, no chcem sa v smere posunut dalej. Tie, ktore ucite na strednej skole, asi nemusim hovorit, ze dnes je tazke mladych motivovat a musite robit aj ine veci nez len ucit. Mam ziakov, ktori sa ucit chcu a s tymi sa mi pracuje uzasne. Bohuzial mam aj ziakov, ktorym je to jedno, je to s nimi narocne, priam az frustrujuce. Ucim anglictinu a vystudovanu mam aj francuzstinu, ale ta sa na nasej skole neuci. Uz dlhsie uvazujem odist do jazykovej skoly a pritom doucovat ziakov online. Nejaku klientelu uz mam, no je to len ako privyrobok. Motivuje ma, ze ti ziaci sa ucit chcu a dobrovolne, vidim posun. Viem, ze je to praca na zivnost a toho sa asi najviac obavam, ze pojdem do neistoty s tou jazykovkou. Ale riskli by ste to? Velmi ma to tam taha, ucit konecne tych, ktori chcu. Aj teraz vecer mam dilemu, o chvilu zacina skolsky rok a viem, ze budem musiet vydrzat 🙏
Myslim ze ak si sikovna a ta praca Ta bavi, uzivis sa. Aj keby ciastocne jazykovka a ciastocne vlastni klienti... A ano rozdiel od SS je v tom ze realne pracujes s ludmi ktori chcu, a ktori su ochotni za to platit. Ja Ti drzim palce.
Ja som to rozhodnutie urobila pred 23 rokmi a nelutujem.
Jedina nevyhoda jazykoviek a doucovani je v case - poobedia... Ale tiez by som sa priklonila k ciastocnemu uvazku na jazykovke - na skusku... Alebo ak si dobra, tak klientelu si vybudujes rychlo a jazykovku ti ani nsbude treba. Aj tam chodia ludia/studenti/ziaci nasilu... Popripade by som mozno niekde hladala firemne doucovanie a to by bolo aj casovo fajn, lebo by si to mala doobedu...
V jazykovke je asi pracovná doba skôr poobede, nie? Ale asi na tom niečo je, učiť tých, čo naozaj chcú.. Ja by som učila zatiaľ ďalej a naoríklad jednu triedu jazykovky.. Na začiatok.
@guiseppinka z jazykovej sa bežne učí aj doobeda. Dnes kopec firiem využíva ich služby pre svojich zamestnancov
To, ze by som pracovala poobede, mi zatial neprekaza. Nemam rodinu, deti. Keby boli deti, do skoly sa prinajhorsom stale mozem vratit na TPP. Takze prave to by som chcela skusit a vyuzit zatial, kym som mlada a bezdetna. Normalne ako sa blizi skolsky rok, citim napätie, ze zase to bude o prehovarani, uceni nasilu a to ma uz neskutocne vycerpava. Cim dalej, tym viac som presvedcena o tejto ceste, no bojim sa urobit len ten prvy krok a dat vypoved, ale sama neviem, preco?
@zmrzlinka2021 tak to som pokryla - doobeda firemne vzdelavanie...
učiť v jazykovke len na nejaký úväzok - alebo len na niekoľko hodín sa nedá? aby si vyskúšala či to bude pre teba to pravé..