Učenie na základnej verzus strednej škole

zlostitko
1. dec 2022

Zaujimali by ma skusenosti tych, ktori presli oboma typmi skol a vedia to porovnat z pozicie ucitela. Momentalne ucim na SOŠ a uvazujem nad zmenou. Pre a proti? Dakujem ☺️

deedol
1. dec 2022

@zlostitko skusenost kamosky- gymnazium vs zs- zs horsie. Ale zavisi aj od toho, aka sos a ake predmety ucis. Ja som ucila tiez na gym, moj oco na zs, no nemenila by som podla toho, co rozpraval. Kolega dosiel na hym zo sos (anglinar) a nevedel si vynachvalit.

zlostitko
autor
1. dec 2022

@deedol som anglictinarka 😂

deedol
1. dec 2022

@zlostitko skusila by som na tvojom mieste gympel 🙂 u nas je kazdy rok volne miesto, ale neviem, ako u vas. Ta kamoska je inak tiez aj🙂 ona vravela, ze to nie je zle na zs, len take detske. O nicom nepokecas v porovani so ss, kde uz v ramci maturitnych tem riesis vselico. Mozno je faktor aj to, ci mas vztah k detom. Mala som na gym take kolegyne, co chceli ucit len malych (my sme boli osemrocny gym).

mironka
1. dec 2022

@zlostitko ahoj,mam kamosku,co odisla z gymka ucit na zakladnu a zase ina znama uci na gymku a chce ucit LEN na gymku,teda nie na soš....a napr. ja vystudovana pre zs a ss a ucim v Mš... 🤔😁 asi by som nemenila...niektori sa mi cuduju...ze mozem ucit SJL a ja som v MS...a este aj dotahovat specializaciu musim...ale mne to vyhovuje takto

zuz02
1. dec 2022

Ja učím na SOS a nemenila by som so základnou školu. Máme samostatnejsie deti, netreba mať nonstop dozory na chodbách, teda my nemáme, máme len ranný dozor pri vstupe do školy. Mne veková kategória dospelých a skoro dospelých mladých ľudí vyhovuje viac. Keď si ich učiteľ získa, má rovnocennych partnerov oproti ZS. Ale verím tomu, že je to aj o osobnosti učiteľa a jeho prioritách. Moja kolegyňa učila 20 rokov na SOŠ, potom sa presťahovala, začala učiť na ZŠ a vydržala tam 4 mesiace. Vadilo jej, že ma stále za pätami deti. Ale ona je aj taká povaha. Ona má rada odstup od ľudí.