Dobrý deň, mám vyštudované učiteľstvo pre II. stupeň Zš- kontétne občiansku náuku a pedagogiku. Momentálne mám možnosť absolvovať inovačné vzdelávanie pre kvalifikáciu učenia ANJ na 1. stupni Zš (nadácia Aspekt). Chcem sa spýtať či mi toto vzdelávanie bude platiť, a teda po absolvovaní budem môcť vyučovať Anj na prvom stupni aj keď nemám vyštudované učiteľstvo na 1-4. Ďakujem za odpoveď 🙂
@beucika77 je to online 🙂 dajte si do google nadácia Aspekt, tam nájdete všetky dôležité info. A ďakujek za odpoveď 🙂
@vikinka121 na vyučovanie anglického jazyka je potrebná štatnica z ANJ. Možno na niektorých školách sa vyučuje neodborne. Ale inovačné vzdelávanie trvá "len" 50 hodín a to je málo. Za to môžte získať príplatok 3% k platu.
@matus7030 vzdelávanie trvá 110 hodín, kde je vzdelávanie ukončené záverečnou skúškou- prezentáciou
@vikinka121 To celé vzdelávanie prebehne online? A takto sa dá získať kvalifikácia na vyučovanie jazyka?
@vikinka121 Aj si to čítala celé? Nie, po absolvovaní nebudeš môcť učiť kvalifikovane ANJ. Je to len inovačné vzdelávanie pre učiteľov 1.-4., ktorí už Anj učia.
Nie som sice ucitel, som odborny zamestnanec, ale mame podobne podmienky, co sa tyka vzdelavania. Viem len tolko, ze na uznanie kvalifikacie je potrebne specializacne vzdelavanie. Inovacne ti zaisti maximalne 3% k platu.
@vikinka121 mňa by zaujímalo to štúdium. Napíšete kde presne? Ja práve také hľadám.
A budete mať ANJ na 1.stupni, ale k tomu avy ste boli kvalifikovaná potrebujete mať 30% z toho, čo máte vyštudované 😉