Ubíjajúca práca z domu

20. apr 2024

Len sa chcem asi vyrozprávať a poradiť že čo ďalej. Vyše 2 rokov pracujem z domu. Strašne ma to však začína ubíjať. Nie je to náročná práca, mám fixnú pracovnú dobu, no aj tak k tomu začínam mať úplnú nechuť. Celé týždne som zatvorená v byte, niekedy s priateľom, niekedy sama kým nepríde z práce. Áno, niekedy idem do obchodu alebo sa prejsť, ale väčšinu týždňa trávim doma, kým nejdem niekde von nemám ani motiváciu sa viac upravovať. Socializácia je tiež pomerne obmedzená, kamaráti majú normálne práce a teda menej času a energie na poobedňajšie aktivity. Je to podľa vás len nejaká fáza ktorá prejde alebo znamenie, že je čas na zmenu? Mimochodom čo sa práce týka, nie je tam priestor na postup či nejakú inú pozíciu, zmenu náplne za nejakú zložitejšiu.

madeincssr
20. apr 2024

Nie kazdemu vyhovuje praca z domu. Kto je spolocenskejsi typ... A zas nie kazdy ma ambicie profesne postupovat (viac penazi, ale za cenu casu, zodpovednisti, nervov, konfliktov...) Vsetko ma svoje vyhody, aj nevyhody. Ak to takto citis, mozno budes stastnejsia v 'normalnej' praci. Zatial nic nerus a pozeraj ponuky prace, prip. zajdi na nejake pohovory.

victoriab
20. apr 2024

Veru, som na tom podobne, do skolky chodim pomaly v pyzame 😄 ma to vyhody, aj nevyhody. Riesim chore dieta popritom, mam ozaj robotu, kde si viem odskocit, vybavit, ale... stale som doma. Ledva cakam, kedy poobee po skolke pojdeme von, niekam, len nie doma...

autor
20. apr 2024

@madeincssr veď práve, že ja som nikdy nemala pocit že mi niekedy bude chýbať spoločnosť či nejaká šanca kariérneho rastu. Sama teda neviem ako ďalej, či nejako dúfať že to prejde, alebo sa radšej začať pozerať po niečom inom. Začínam mať pocit, že mi tá práca už nič nedáva, no viem, že ak odídem a bude to horšie, už nič takéto asi nenájdem.

lauricka
20. apr 2024

treba sa obzerat po ponukach prace a ked sa ti niektora zapaci, tak to skusit. Toto je o nicom.

lujza123
20. apr 2024

Ja by som z domu nevedela robit, hrablo by mi tak do mesiaca.
Jedine keby som nejaký digitálny nomad ze cestujem po svete a home office mám kdesi na pláži v Thajsku. Alebo bývam vo velkomeste a môžem dochádzať pracovať do nejakej coworking kancelárie.
Ale nonstop doma uaaaaaaa nie, nie, nie. Na to musí mať človek povahu a užívať si to

“no viem, že ak odídem a bude to horšie, už nič takéto asi nenájdem”

Autorka strach je najväčšia brzda v živote. Čo ak, čo ked, čo potom…. Takto rozmýšľala generácia terajších dôchodcov co pracovali celý život v jednej továrni.

autor
20. apr 2024

@lujza123 to je pravda, asi bude lepšie zariskovať. Lebo toto je naozaj o ničom. Celé dni som doma a po práci ani nemám veľmi kam ísť, zas ma nebaví si vymýšľať program len aby nejaký bol a aby som chvíľu z domu vypadla. Často sa len po práci presuniem od jednej obrazovky k druhej, žiadna radosť z voľného času, lebo ten priestor je stále rovnaký.

dadis
20. apr 2024

Mne vyhovuje hybridny model, momentalne pracujem 2 dni HO, 3 dni ofis. Za mna ideal je 3 HO a 2 dni ofis, ale aj toto sa da. Neviem si predstavit chodit kazdy den do prace a ani plny HO. Kazdemu vyhovuje nieco ine.

luccija
20. apr 2024

Mám to podobne, ale vyskúšala som aj chodiť do kancelárie a to ma ubijalo ešte viac plus cestovanie, kolegovia plus, keď som doma si porobim svoje.Tak len si tie poobedia robiť zaujímavé.Neda sa Ti chodiť par x do týždňa do kancelárie?

blondinka95
20. apr 2024

Autorka, akoby som o sebe čítala, HO dva a pol roka. Zaviedli síce hybrid štýl ale my co sme z ďaleka ostávame z domu. Našťastie v lete idem na materskú, inak by som už hľadala novu prácu aj keď toto bytie doma ma mnohé výhody.
Prepáč, žiadnu radu nepíšem, len viem ako sa cítiš.

autor
20. apr 2024

@dadis toto by bolo asi najlepšie, 2-3 dni HO a zvyšok kancelária.
@luccija ja mám žiaľ fixnú dobu počas ktorej musím byť k dispozícii, nemôžem pracovať kedy mi to viac vyhovuje. Kancelárie má spoločnosť v BA, ja žijem v KE, takže dochádzanie nehrozí. Celý tím v ktorom som navyše pracuje čisto z domu, tak by v kancelárii asi ani nebolo veľmi vyčlenené miesto.

hanaxxx
20. apr 2024

Mala by som rovnake pocity ako ty. A to som sa vzdy povazovala za introverta, ktory ludi velmi nepotrebuje. Az ked sme presli na uplny HO, tak som zistila, ako mi chybaju ludia, zmena prostredia, motivacia upravit sa, ist na kavu s kamoskou do mesta hned po praci. Ideal podla mna je par dni doma, par dni v kancelarii. Zmenila by som pracu.

slovenka753
20. apr 2024

my mahe toez hybridny model. polovica casu v office polovica na ho. je na tebe ako so cas rozvrhnes. ale celkovo je to lepsie ako cely mesiac ho. mali še to tak pocas pandemie a pre mna najhorsie co mohlo byt.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slniecko5
20. apr 2024

Skús popozerať ponuky, ak si v Ke, v IT je dosť prace, kde sa dať robit hybridne.

katkasmacka
20. apr 2024

Ahoj,ja som 2 roky pracovala z domu,rok z toho s dietatom doma. Ku koncu uz som mala podobne stavy ako ty. Ked maleho vzali do skolky,zacala som hladat robotu a teraz pracujem normal v kolektive a som max.spokojna.

salamistka
20. apr 2024

Mňa niekedy ubíja aj práca v kancelárii...ale neviem porovnať, na HO som ešte nepracovala.

minesasubu
20. apr 2024

Čo tak zobrať pc a pracovať z kaviarne,knižnice, reštiky a pod ...
ja som takto chodila občas pre zmenu

autor
20. apr 2024

@minesasubu často v práci telefonujem a teda potrebujem ticho, takže to by nešlo, už som nad tým rozmýšľala. Pripadne že ísť niekde do zahraničia na určitý čas pre zmenu prostredia, ale to by zas bolo finančne pomerne náročné. Najrealnejšie vidím asi tú zmenu...

eeffka
21. apr 2024

@salamistka mne stacil kovid, tiez som introvert ale po kovide sme mesiac chodili po firme a len tak pletkovali. Konecne zivi ludia 🤣🤣🤣. Byt 100% na HO je pre mna cesta na psychiatriu.