Ubíja ma nervózny kolega

8. máj 2022

Som mladá, nemám za sebou desiatky rokov v práci, tak by som sa rada spýtala na názor skúsenejších ľudí. Pracujem v gastronómii a ubíja ma nervózny kolega. Keď sa nám práca nakopí často nadáva, či búcha vecami, ľahko sa vystresuje, pri tom nadávaní používa tón hlasu ako keby nastal koniec sveta, a v konečnom dôsledku to vystresuje aj mňa. Teda... cítim z toho až taký nepríjemný tlak v žalúdku, nie je mi to príjemné. OK, mňa tiež niekedy nával práce vie vnútorne znervózniť, ale snažím sa s tým sama v sebe popracovať a nestresovať všetkých naokolo. Je to kolega, s ktorým bezprostredne pracujem celú smenu. Preháňam a proste len sa musím ja voči tomu obrniť a nenechať sa tak ovplyvňovať ďalšou osobou? Alebo?

diamond007
8. máj 2022

Nerieš, zasmej sa radšej na ňom, usmej sa naňho, podpichni ho 😉

sissy27
8. máj 2022

Ja by som mu raz dva povedala svoje a ukázala dvere, kde môže ísť podať výpoveď ak sa mu nepáči 😅 neznášam ľudí, ktorí sú frustrovaní z vlastnej existencie a majú potrebu to prenášať na všetkých okolo. Nedá sa ti požiadať vedúceho o prehodenie na inú zmenu?

makulienka1
8. máj 2022

Ja som tiež mala takého a keďže som veľmi citlivá osoba, tiež ma to veľmi ubíjalo. Okrem toho on mal už také chvíle keď som od neho niečo potrebovala a on povedal, že proste nie, nedá sa, nemáme. A zákazník zatiaľ vonku čakal a ja som sa mohla aj rozkrájať. Nedá sa s tým bohužiaľ nič robiť, iba to pretrpieť. Keďže väčšina ľudí je taká, že "nerieš", väčšinou mu na to nikto nič nepovedal.

jenn7
8. máj 2022

Ako keby si opisovala moju kolegynu a jej spravanie vo mne vyvolavalo uplne rovnake pocity ako u teba. 2-3 x som si s nou v klude sadla a povedala jej ze takto sa proste pracovat neda, zakazdym slubila ze sa bude kontrolovat, vydrzala 2 dni a zasa vybuchovala. Tak som zasla za najvyssim a oznamila mu ze v takomto strese pracovat nebudem a bud vypadne ona alebo idem dobrovolne ja. Zavolali si ju na koberec a odvtedy nejako fungujeme. Ale vidime na nej ako strasne sa ovlada, ona to ma proste v povahe.....

tyaja5
9. máj 2022

tak pri takom sa asi treba obrnit hrosou kozou, skus bud podpichnut, ignorovat alebo ho len polutovat, no co s takym.

kitycat
9. máj 2022

Ja by som mu povedala, ze trieskanim a nadavanim si sice ulavi ale teba znervozni, tak nech to robi niekde bokom. Moja kolegyna tiez obcas buchne do stolu, ked je toho moc, poviem jej nech sa z toho neruca, ze ma akurat vystrasi tym treskom ☺️

barborachors
11. máj 2022

tak je rozdiel, ci ma.niekto len vytaca, znervoznuje alebo mam z toho človeka strach... a realne sa bojim ze mi jedného dna od nervov prifajci. Neznášam agresivnych ľudí a su aj taki, ktorých podpichnutie ako tu bolo poradene, ešte viac vytoci... Asi by som sa s ním snažila nejak byť zadobre, lebo tieto agresívne typy maju väčšinou aj yak vymplete hlavy a debata typu podme.riesit ze moc vrieskas vyznie v tvoj neprospech a budeš za precitlivelu netykavku. Daj si hudbu do uší a ked bude mat meniny kup.mu.flasu, potesi sa a budes ho mat trošku na svojej strane..