Som mladá, nemám za sebou desiatky rokov v práci, tak by som sa rada spýtala na názor skúsenejších ľudí. Pracujem v gastronómii a ubíja ma nervózny kolega. Keď sa nám práca nakopí často nadáva, či búcha vecami, ľahko sa vystresuje, pri tom nadávaní používa tón hlasu ako keby nastal koniec sveta, a v konečnom dôsledku to vystresuje aj mňa. Teda... cítim z toho až taký nepríjemný tlak v žalúdku, nie je mi to príjemné. OK, mňa tiež niekedy nával práce vie vnútorne znervózniť, ale snažím sa s tým sama v sebe popracovať a nestresovať všetkých naokolo. Je to kolega, s ktorým bezprostredne pracujem celú smenu. Preháňam a proste len sa musím ja voči tomu obrniť a nenechať sa tak ovplyvňovať ďalšou osobou? Alebo?
Ja by som mu raz dva povedala svoje a ukázala dvere, kde môže ísť podať výpoveď ak sa mu nepáči 😅 neznášam ľudí, ktorí sú frustrovaní z vlastnej existencie a majú potrebu to prenášať na všetkých okolo. Nedá sa ti požiadať vedúceho o prehodenie na inú zmenu?
Ja som tiež mala takého a keďže som veľmi citlivá osoba, tiež ma to veľmi ubíjalo. Okrem toho on mal už také chvíle keď som od neho niečo potrebovala a on povedal, že proste nie, nedá sa, nemáme. A zákazník zatiaľ vonku čakal a ja som sa mohla aj rozkrájať. Nedá sa s tým bohužiaľ nič robiť, iba to pretrpieť. Keďže väčšina ľudí je taká, že "nerieš", väčšinou mu na to nikto nič nepovedal.
Ako keby si opisovala moju kolegynu a jej spravanie vo mne vyvolavalo uplne rovnake pocity ako u teba. 2-3 x som si s nou v klude sadla a povedala jej ze takto sa proste pracovat neda, zakazdym slubila ze sa bude kontrolovat, vydrzala 2 dni a zasa vybuchovala. Tak som zasla za najvyssim a oznamila mu ze v takomto strese pracovat nebudem a bud vypadne ona alebo idem dobrovolne ja. Zavolali si ju na koberec a odvtedy nejako fungujeme. Ale vidime na nej ako strasne sa ovlada, ona to ma proste v povahe.....
tak pri takom sa asi treba obrnit hrosou kozou, skus bud podpichnut, ignorovat alebo ho len polutovat, no co s takym.
Ja by som mu povedala, ze trieskanim a nadavanim si sice ulavi ale teba znervozni, tak nech to robi niekde bokom. Moja kolegyna tiez obcas buchne do stolu, ked je toho moc, poviem jej nech sa z toho neruca, ze ma akurat vystrasi tym treskom ☺️
tak je rozdiel, ci ma.niekto len vytaca, znervoznuje alebo mam z toho človeka strach... a realne sa bojim ze mi jedného dna od nervov prifajci. Neznášam agresivnych ľudí a su aj taki, ktorých podpichnutie ako tu bolo poradene, ešte viac vytoci... Asi by som sa s ním snažila nejak byť zadobre, lebo tieto agresívne typy maju väčšinou aj yak vymplete hlavy a debata typu podme.riesit ze moc vrieskas vyznie v tvoj neprospech a budeš za precitlivelu netykavku. Daj si hudbu do uší a ked bude mat meniny kup.mu.flasu, potesi sa a budes ho mat trošku na svojej strane..
Nerieš, zasmej sa radšej na ňom, usmej sa naňho, podpichni ho 😉