Úad práce a dávka v nezamestnanosti

leeenka26
6. jan 2018

Ahojte, som Bratislavy, uvazujem dat vypoved z pp. Som teraz na RD a ked budem poberat podporu, rodicovsky by poberal na ten cas manzel. Pocula som vsak, ze po novom treba sa hlasit pravidelne na urade a oni mi vraj najdu pracu, na ktoru musim realne ist a oni mi potvrdia, ze som sa uchadzala a nezobrala to. Je to pravda? Viete niekto viac info ? Dakujem pekne vopred.

evittam
6. jan 2018

Na tom nie je nic nove. Pokial si evidovana ako uchádzač o zamestnanie a poberas podporu tak ti pracovník úradu dava terminy kedy sa musis chodit hlasit a buď donesies potvrdenie,ze si hladas prácu, a tiez ta môžu poslat na nejaky pohovor.

leeenka26
autor
7. jan 2018

Bola som evidovana pred viac ako 2.rokmi cca a chodila som.a potvrdeniami,.ze si hladam zamestnanie. Na ziadne pohovory ma neposielali..

evittam
7. jan 2018

@leeenka26 No ale mohli. Aj teraz mozu ak budu mat pre teba vhodne zamestnanie.

lula313
7. jan 2018

No práve, že je tam zmena. Majú teraz nariadené vyraďovať ľudí, aby sa Fico mohol chváliť nízkou nezamestnanosťou, takze posielajú na pohovory aj ženy mesiac pred nástupom na matersku, pripadne tá zapoja do projektu a musis sa chodit hlásiť na úrad každý tyzden.. hlavne, že našich kakaovnikov nikto neriesi👿