Trvalý pracovný pomer - dobrovoľné ukončenie pre zmenu práce

luciik2111
9. aug 2023

Ahojte,chcem sa opýtať..
Mám zmluvu na tpp ,no chcela by som meniť robotu.
Samozrejme zamestnávateľovi som to už spomínala, momentálne sa mi naskytla príležitosť lepšieho miesta a tak sa chcem spýtať či ste sa stretli s tým ,že váš zamestnávateľ súhlasil s okamžitou výpoveďou alebo ako ste to riešili?
Čítala som zmluvu je tam písané,že môžem ukončiť pracovný pomer aj hneď
Chcela by som tak približne od budúceho mesiaca . Na novom mieste mi povedali,že by boli kľudne ochotní počkať aj ten mesiac či dva čiže tak do októbra ak by bol problém s vybavením

lucka_ke
9. aug 2023

ak zam. súhlasí tak môžete TPP ukončiť dohodou, ak bude trvať na výpovednej lehote tak musíš počkať kým uplynie

melanta
9. aug 2023

Ako píše vyššie lucka, buď dáš dohodu o ukončení, kde dáš konkrétny dátum. S tým zamestnávateľ môže aj nemusí súhlasiť. Ak nebude, dáš výpoveď. Ak trvá tvoj pracovný pomer dlhšie ako rok, dáš výpoveď v auguste, výpovedná doba je 2 mesiace, začne plynúť od septembra, skončí v októbri, do nového zamestnania môžeš nastúpiť 1.11.

vanilkovazmrzka
9. aug 2023

Na to ti da odpoved iba sucasny zamestnavatel.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
luciik2111
autor
9. aug 2023

@melanta bude tomu rok na konci novembra. No myslím,že sa s nadriadenou dokážem dohodnúť len to musia odsúhlasíť aj vyššie..ak by to teda nepreslo môžem dať výpoveď?
Pôvodne som mala v pláne dokončiť rok a trvať na nepredĺžení zmlúvy ,ale naskytla sa mi naozaj dobrá príležitosť len teda by ma najlepšie chceli v priebehu toho septembra najneskôr ten október

melanta
9. aug 2023

@karinka223 vôbec nemusí byť v pracovnej zmluve uvedená výpovedná doba. Ak nie je uvedená, platí výpovedná doba v zmysle zákonníka práce. Čiže ak je pracovný pomer kratší ako 1 rok, je mesačná, ak dlhšie ako 1 rok, je 2 mesačná.

melanta
9. aug 2023

@luciik2111 ak pracuješ kratšie ako rok, máš mesačnú výpovednú. Takže daj dohodu o ukončení pracovného pomeru a daj tam dátum, aký chceš. Ak ti to odsúhlasia, v poriadku. Ak nebudú súhlasiť, daj do konca mesiaca výpoveď, od septembra ti začne plynúť mesačná výpovedná a od 1.10. môže nastúpiť do nového zamestnania.

hankab
9. aug 2023

@luciik2111 ak mas zmluvu na dobu urcitu na rok, tak jednoducho len oznamis, ze zmluvu nechce uz predlzit. V tom pripade nemusis dodrzat vypovednu lehotu podla zakona.

ibrunova
9. aug 2023

trvať na nepredĺžení zmluvy? Čiže nie si na TPP, ale na dobu určitú? Lebo píšeš piate cez deviate.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lukino2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vela02
9. aug 2023

Baby trošku sa sem votriem. Mala som nastupovať 1.9.do prace, v júni se podpísali “informacnu zmluvu”, kde je napísané kedy mám nastúpiť, na akú pozíciu, koľko hodín týždenne a že dovolenku mám podľa ZP. Ja však nakoniec do tejto prace nastúpiť nechcem, originál zmluvu podpísanú ešte nemám. Nič viac v tejto napísané nie je. Stačí im to povedať? Alebo si mám prichystať nejaké papiere? Ale reálne netuším že čo keďže to je len informačná zmluva. Alebo mám podpisat zmluvu a skončiť hneď? V skúšobnej lehote. Ale to mi príde tá horšia možnosť, keďže už teraz viem, že pracovať tam nechcem (vyšli na povrch iste veci o ktorých som skôr nevedela)

dadis
11. aug 2023

@vela02 Oznam im nenastupenie pisomne emailom. Daju ti vediet, ci potrebuju viac, ale podla mna staci napisat mail, co najskor, aby s tebou neratali.