ahojte...som statny zamestnanec a momentalne pracujem na dobu urcitu- zastupovanie materskej dovolenky....v septembri mam mat vyberove konanie a dostat zmluvu na dobu neurcitu....som vsak v 6tt tehotenstva...Neviem, ci oznamit zamestnavatelovi, ze som tehotna a samozrejme mi uz zmluvu neda, alebo to zatajit....musim vsak dat cestne vyhlasenie o zdravotnom stave ku ziadosti....neviem ako postupovat a ci ma vlastne zamestnavatel moznost mi tu zmluvu dat, ked som tehotna a pracujem v statnj sprave...Dakujem
@magg424
@nelabela o tehotenstve sa sice nezmienujes, ale ak bude treba ist na rizikove alebo PN do tych 3 mesiacov, tak ako to utaji??? skor bude potom zamestnavatel nastvany ze mu to nepovedala a rozhadze si s nim vztahy....
a na druhej strane, zamestnavatel bude musiet o niekolko mesiacov zas robit vyberove konanie na obsadenie jej miesta, lebo pojde na matersku....
@katren tak podla mojej skúsenosti v štátnej správe, ak by musela isť na PN, tak sa jej prípravná fáza o tu dobu natiahne, ako klasická skúšobná, takže by vlastne potom /ak by PN trvala až do materskej/ nastúpila na materskú a zamestnávateľ by s ňou pracovný pomer rozviazal. Vzťahy so zamestnávateľom v štátnej správe 🙂 ja to beriem tak že nech si radšej chytí miesto kým pojde na materskú, lebo je minimálna šanca, že ked sa z materskej vráti, a nemala by PP na dobu neurčitú tak ju späť vezmú, je to štatna správa, nová vlada, nový riaditeľ, nový zamestnanci.....
@magg424 tak ked s nou rozviaze aj tak pracovny pomer, tak co bude ako chytat miesto???? ved potom ho aj tak nebude mat....ci som to zle pochopila?
@nelabela to, co si napisala som mala na mysli....
sice sa v cestnom prehlaseni o tehu nepise, ale ako dovod na vyhlasenie neplatnosti by to podla mna bol, lebo ty si si toho tehu vedoma uz teraz.....ale tak nerozumiem sa tomu v statnej sprave....
@katren áno malo by to byť v zákonníku práce, nesmie vyhlásiť výberové konanie za neplatné z dôvodu tehotenstva, to je diskriminačné. a myslela som to tak že ak ju vyberú a vydrží prípravnu fazu tak sa v štátnej správe dáva zmluva na dobu neurčitu, a zase ak by si ani nešla na výberko, tak skončís PP hned, lebo by na výberko išiel niekto iný a ten by si na tvoje miesto sadol hned, takže takto budeš aspon dlhšie zamestnaná a budeš mať lepšie matersku, lebo predpokladám že na nu nastupiš v roku 2014 a tým pádom ti bude vypočítavaná z roku 2013, teda ak sa nemýlim
@nelabela v 6 tt este mnoho zien o tehotenstve ani netusi... tak to proste nepovedz..
Urcite to nikde neuvadzaj, ani nehovor, nie si povinna to nikomu oznamovat, je to Tvoja vec. Prides akurat o zmluvu na dobu neurcitu. Ak sa to dozvedia, tak nic sa nedeje, nie si povinna to nikomu nahlasovat ze si tehotna, nikde nie je uvedene ze na zaciatku tehotenstva to treba oznamit nadriadenemu. 🙂
@samantha185 presne to som mala na mysli aj ja.
@nelabela nerieš nič, nikomu nič nehovor, v 6tt si o tom proste ešte nevedela a hotovo.. a to ti nikto nedokáže, že si vedela, pretože lekár tento údaj neposkytne a inak sa to nemá zamestnávateľ ako dozvedieť.
ahojte, ja mam podobny problem...momentalne som v 5. mesiaci, este som nebola u lekara...v aprily to bude dva roky co pracujem (22.4.2013) cez agenturu v jednej firme (po mesiaci dvoch mi dodatkom stele predlzuju zmluvu)...podla noveho zakona nas musi firma po dvoch rokoch zobrat pod kmen a asi aj tuto ponuku dostanem...pocula som od ludi ktorym ju ponukli ze platena je mizerne ako keby sme tam doteraz nerobili, ale ponukaju zmluvu na dobu neurcitu bez skusobnej doby...ja by som chcela robit uricte co najdlhsie, pretoze potrebujeme peniazky...poradte mi ako sa mam zachovat...
@jajka2407 ahoj
momentalne som v 5. mesiaci, este som nebola u lekara? nebola si u lekára?
už len to ma zarazilo...
@lalinko2010 ... nie nie nie v mesiaci ... v 5. tyzdni....
Veľa žien oznamuje tehotenstvo až keď prejde tzv. kritické obdobie. Nenahlasuj to, nie je to Tvoja povinnosť.
opravujem sa...som v piatom tyzdni...tak som sa sustredila na vysvetlenie situacie ze najpodstatnejsie mi uslo...sorry 🙂
@jajka2407 aj som si myslela, ale radšej upozorniť a opravia sa fakty a potom sa dá radiť.
do 3 mesiaca je dosť rizík, čokoľvek sa môže stať, takže je na tebe či povieš alebo nie. pokiaľ nemáš knižku v ruke a istotu tak rieš robotu, vo svoj prospech.
Ahoj ak ti môžem poradiť tak to nepovedz, chod na výberové konanie, v čestnom vyhlásení prehlasuješ že si zdravotne spôsobilá vykonávať prácu, o tehotenstve sa tam nezmieňuješ, aj tak budeš určite 3 mesiace v prípravnej fáze / v štátnej správe to tak býva- je to vlastne skúšobná doba/ ak by sa ti to podarilo aj v tej dobe utajiť, bolo by to super, lebo potom by si dostala na dobu neurčitu, aspon u nás to tak je...