Tri smeny a sviatok

samkoh
29. mar 2018

U nas vo firme pracujeme na 3smeny.Zaciname v nedelu o 22:30 a koncime v piatok 6:30,co je super ale dochadzku si piseme v nedelu zaciname a piseme do pondelka.A napriklad ako tento tyzden mame odpracovane 4dni a na piatok 30.3. vychadza sviatok,ale my musime ist do prace podla nasej firmy.A ty co maju rannu a poobednu koncia vo stvrtok.Vo firme nam stale vravia,ze jeto v poriadku.Ine firmy zacinaju tiez v nedelu a akceptuju sviatky tak ako su.Ma firma pravo sa nam vo sviatok vyhrazat Ackom?

miricka77
29. mar 2018

@samkoh podla mna vam to musia zaplatit ako sviatok.tento tyzden su 4 pracovne dni a tie mate odrobene.u nas sa tiez zacina v nedelu a nocna koncila dnes rano.iba ak sa odbory tak dohodli s vedenim firmy.

exupery
29. mar 2018

@samkoh záleží ako máš definovaný pracovný čas v zmluve,ak 7,5 hodiny a odpracuje s celý týždeň,vrátane sviatku,mali by ho zaplatiť..ak by si neprišla,podľa mňa by ti to museli zaplatiť...

samkoh
autor
29. mar 2018

No u nas odbory niesu.Rano za nami prisla z personalneho a vyhrazala Ackami.Pritom 4pracovne dni mame odrobene a mi nemame narok byt vo sviatok doma,ked pripada na 5.pracovny den sviatok?A ked neprideme a da nam Acko?Mozu nam na sviatok dat Acko?

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
exupery
29. mar 2018

@taskataska ja by som povedala,že sviatok plus nadčas...či?

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
samkoh
autor
30. mar 2018

Tim ze u nas vo firme zacina(podla nich) sviatok rannou smenou,mam za dnesnu nocnu,ktorej dochadzku si pisem do piatku(sviatku),odrobenu ako normalny prac.den,cize bez priplatku.Dovolenku sme si museli pisat aj 24.12.,1.1.V ZP neni definovane od kedy sa sviatok rata za sviatok(ci od polnoci).Neviem ci si firma moze urcit odkedy rataju sviatok za sviatok.

jana_eyre_2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz