TPP na Slovensku a česká dohoda

mimka124
23. aug 2022

ahoj, manzel ma pracu na TPP, avsak moze uzatvoriť dohodu ale s ceskou firmou, teda to bude ceska dohoda - DPP...zaujima ma, ci to nejak ovplyvni podavanie danoveho priznania na SVK (ci mu zamestnavatel spravi danove aj zo zahranicnej dohody, respektive, ci to musi priznat k daňovemu, kedze tam by sa nemali platit odvody do zdravotnej, ale myslim, ze dan ano) a taktiez, ci to nejak ovplyvni danovy bonus, alebo ak by siel na PN, OCR? V podstate ake z toho mozu byt nasledky. Dakujem, ak by sa nasiel niekto s reálnou skúsenostou bolo by to uplne najidealnejsie.

melanta
23. aug 2022

A bude robiť na tú dohodu rovnakú prácu ako robí na TPP resp zamestnávateľ na dohodu vykonáva rovnakú či podobnú činnosť ako zamestnávateľ na TPP? Ak áno, potrebuje súhlas zamestnávateľa na to, aby pracoval aj niekde inde. Ďalšia vec, zamestnávateľ mu nie je povinný urobiť daňové priznanie za iný príjem. Čiže to si urobí sám alebo si zaplatí účtovníčku .

mimka124
autor
23. aug 2022

@melanta nie, je to uplne iny smer ako TPP, len ide o to, ci to nieco ovplyvni z vyssie spomenuteho(danovy bonus - nejak to znizi/zvysi...a bude sa mu ten príjem z dohody pocitat aj do PN, OCR?)...takze danove mu nemusi jeho zamestnavatel na TPP spravit, dobre, tomu chapem... a musi sa z tej dohody robit danove priznanie? tam je zarobok cca 200€mesacne...