Ahojte, zajtra idem prvýkrát od polky novembra do práce, pracujem v mini rodinnej firme ako predavačka. Volala som zamestnávateľovi, že ako s tým testovaním, a vraj sa nemusím, ale keď veľmi chcem, nechá mi test a môžem si ho sama spraviť. To aký má význam toto opatrenie, keď to nikto nekontroluje? Resp. ako sa dá skontrolovať, že si človek ten test reálne urobil? Veď to stačí len si vypísať papier, že sa otestoval a je negatívny 😃 Asi sa len chcem vyventilovať, že už sa mi fakt rozum zastavuje nad týmito mega logickými a účinnými opatreniami 🤦 Myslela som, že to bude nejak kontrolované alebo čo.
@monny222 presne, ja som si to až teraz pozrela a tam stačí vypísať si papier, že som mala negatívny test, nejaká kolegyňa mi to podpíše a to je všetko. Veď to nemajú ako skontrolovať. Aj keď neviem, čo som čakala, jediné iné logické riešenie by bolo urobiť veľa ofiko MOMiek, kde by sa všetci chodili testovať...
áno, ja viem že stačí vypísať... no ale na vašom mieste keďže ste predavačka, mohla by ste mať trošku rozumu a myslieť aj na ľudí, ktorí za Vami prídu ako zákazníci.. nie vždy ide len o Vás... nemyslím to v zlom 🙂
@monny222 ja som nikde nenapísala, že to tak plánujem urobiť 😂 len ma to šoklo práveže. Normálne si ten test urobím samozrejme, veď keď ho neplatím, môže mi to byť jedno.
samozrejme že náhodné kontroly môžu byť....toto opatrenie má obrovský význam hlavne vo veľkých firmách...bolo veľa firiem kde ľudia museli byť testovaní aj bez tohto opatrenia.....napr.v takom Amazone aj v lete kedy bolo minimum nakazených sa museli striktne dodržiavať ROR a to aj vonku v priestoroch areálu...vďaka tomu mali a majú minimum nakazených...tým že im teraz štát preplatí aj testy na Covid si môžu byť istý že im nevypadne linka lebo tam bude xy ľudí v karanténe.....pravidlá sú dobré, hold nie všetky sa dajú u každého okontrolovať....riešením by boli MOM-ky , ale aj tam ľudia frflali že museli chodiť hromadne na testy, tie veľa ľudí nadávalo že sa musia trepať mimo prac.čas niekde testovať a tam čakať na výsledok(niekde vonku v zime)
opatrenia su take, aká je naša vláda, teda na 2 veci. ja byť zamestnavateľ, tiež mam ich opatrenia v anále, vlastne aj ich mam. konečne normálny zamestnavateľ, ktorý sa nerochní v tom, že môže niekomu špárať v nose. vláda si vymyslí nezmysli, a hodí to na zodpovednosť zamestnávateľom, ako keby oni nemali iné čo robiť. Ja neviem čo sa to s vami ludia deje, mám soplík, šup urobím si testík, mam kašlík, šup urobím si testík, bolí ma prst, šup urobím si testík, ved niektorý sa v tom priam rochnia, ked si môžu zašpárat v nose. nikto sa ani len nepozastaví kam sme to až dospelí, už to normálne niektorý považujete snád za rannú hygienu. Ale ja viem, ste zodpovedný, a snažite sa ochrániť druhých, a bla bla bla....
@mogaa no v obchodoch už si myslím že je aj malo predavačiek, ktoré kovid nemali pri tých zákazníkoch, ale tak ja ako zamestnavatel by som využila tu možnosť a normálne ich testovala, ale na druhej strane by mi poodchadzali na pnky, tak neviem no 🙂 nech si robia ako chcú, nič s tým aj tak ja nespravím
@luci310 v podstate v takom obchode je menšia šanca nakazenia ako niekde na úrade kde chodia bez rúšok😉obchod je veľký priestor a gro ľudí musí mať respirátor.....a je len zopár výnimiek čo ho nosia pod nosom😉zároveň každý človek nakúpi a ide preč čiže tam nie je 2hodiny.....u nás sa teda rúška v práci nenosia, nakazili sa len kolegyne čo sedeli spolu v kancelárii, nikto iný nie a to teda boli aj v iných kanceláriách a aj sme s nimi boli bežne na chodbe bez rúšok.....ale včera som mala klienta ktorý sa prišiel spýtať na karanténnu PN a teda bol pozitívny, tak nad týmto sa mi už rozum pozastavuje😉som pozitívny a behám kade-tade😉samozrejme pán mal respirátor aj my, ale kolegyňa po ňom hneď začala dezinfikovať celú miestnosť😉Covid tú máme druhý rok, všetci sme sa s ním vo väčšej či menšej miere už stretli, aj keď nie každý sa aj nakazil ale pre telo to už nie je uplne neznámy vírus....len záleží aké množstvo človek vychytá a ako je na tom práve vtedy zdravotne....
@mogaa tak neviem, včera som bola po mesiaci v potravinách, stalo tam 10 ľudí v rade a okolo nich 10 cm blízko behala pol hodinu predavačka so špeciálne upraveným respiratorom, tak že mala vystrihnutu dierku aby sa dobre dýchalo :D a ukladala tovar, ale však to je jedno, už tu nákazu po tých dvoch rokoch ani neriešim, lebo by som skončila kdesi v kázajke už
To vôbec nesúvisí s tým ako sú nastavené opatrenia, ale s tým že vadní Slováci majú stále potrebu niečo obchádzať. To akože má byť kontrola pri každom obchode. To už kde sme.
Logiku tieto opatrenia nemajú od začiatku 🙂
ale však kludne si tú tyčinku strč aj do r*ti, hlavne anonymne si treba uľaviť a ponadávať na niekoho kto ti platí živobytie lebo keď mu hygiena zatvorí obchod, tak na tom budeš určite lepšie bez práce 😉 potom nezabudni nadávať na nezaočkovaných 😀 džízs
U nas v praci testuju pred nastupom na smenu a ti co su ockovani alebo po prekonani o nich vedia a maju to zapisane takze test robia priamo v praci je to mcdonald
@mirka17 a čo by si urobila, kebyze ti pride nakazeny clovek, nakazi ostatnych a ty mozes zatvorit firmu, lebo vsetci budu na PN?
To fakt mate k tomu taky pristup?
Platy chcete mat ako na zapade, mysel stale smer ukrajina a rumunsko...
Testovanie absolútne nespoľahlivými Ag testami a tvárime sa, že aká super vymyslená a prospešná vec? A ešte k tomu platnosť testu až 7 dní??? Kopec ľudí na tieto nezmyselné testy len zbytočne dopláca karanténami, PN-kami, PCR testovaním, v školách celé triedy v karanténach, rodičia na OČR-kách, atď.
@zmrzlinka2021 a čo by si urobila, keby vláda teraz nariadila , že od teraz sa špárame v zadku a na hlavách budeme nosiť vedra? pravdepodobne nastavíš zadok a opýtaš sa akú farbu vedra si treba kúpiť. ja rešpektujem nariadenia, dodržujem zákony, ale zase odtial potial. Čo je to nakazený človek? čo ma nejaku choleru? mor? kokos, ešte pred dvoma rokmi, som bežne sedela v čakarni u lekára plnej chorých ludí, kašlajúcich, v autobuse som sa tlačila ako haringa, ludia na mna bežne kašlali, ruška nikto nenosil, nikto sa nešpáral v nose, a tu som. Bežne boli chrípkové prázdniny, lebo bola sezona, len media o tom tolko neinformovali, lebo šak není to biznis. čo je zle na tom udržať si trochu zdraveho rozumu, Čo si myslíš dokedy to bude ludí baviť? Ved sa preboha pozri na to trochu s nadhladom. Verila by si tomuto keby ti o tom niekto hovoril pred 2 rokmi? že tu budeme chodiť s náhubkami ako psy, ani tie psi ich nemajú, že sa budeš šparať v nose na dennej báze, že povoláme vojsko kvôli vírusu, že si nevieš kupiť podrbané topanky lebo nie si očkovana?, že máš zakazane sa stretávať s rodinou cez sviatky lebo virus? ved to je strašne poznanie ako sa dokáže zmeniť mysel ludí za také krátke obdobie, ako sa dokážu vzdať svojej slobody, a prečo? lebo denne sa tu vymyvajú mozgy, lebo ludia chcu mať radšej svatý pokoj ako by sa mali zamyslieť. A mimochodom čo máš proti ukrajine, rumunsku?
@mirka17 ty vazne nevidis, co sa deje v slovenskych nemocniciach?
Ja som sa napriklad slobody nevzdala, som velmi slobodna a milujem slobodu. Preto velmi rada cestujem, spoznavam nove miesta, a zijem naplno. Dokonca ani nenosim nahubok, ale pouzivam respirator.
Stale si sa nevyjadrila ako by si riesila situaciu kebyze ti zamestnnec nakazi druhych a si bez ludi, nemozes vyrbat, poskytovat sluzby... no ako?
@zmrzlinka2021 a ty vážne nevidíš, ako sa neposkytuje základná zdravotná starostlivosť ludom, že lekári ťa majú uplne na háku a ked ti už konečne zdvihnu telefon tak ti povedia že nedá sa nič robiť chodte na pohotovosť, ty vážne nevidíš čo dokáže s ludmi urobiť strach? keby sa tu nešírila panika, tak sa ludia tolko nepozoruju, častokrát dýchavičnosť nie je spôsobená ani tou koronou, ale panickým strachom, ty vážne nevidíš že naše zdravotníctvo bolo v prdeli aj predtým? to vážne? Môj muž ma teraz akože koronu, musel si urobiť až test aby na to prišiel, už som s ním 10 dní doma, spím sním v jednej posteli, každé ráno mu dám pusu, nedezinfikujem si ruky, hajzel umývam tak ako vždy, klučky neumývam, a tu som, nemám paniku. respirátom som v živote na hube nemala, na rozdiel od teba som si prečítala návod na použitie, a mimochodom ked som bola v uranovej bani, ani tam som respirátor nepoužila, tak neviem prečo by som ho mala nosiť na čerstvom vzduchu, prosím ťa zatras hlavičkou, možno niečo zahrkál. a mimochodom ty si videla čo sa deje v slovenských nemocniciach, alebo si o tom len počula.
@mirka17 Vies co, nie - u nas vsetci, co dostali coronu, boli zaockovani a uplne v pohode, ziadna panika, ziadny strach, normalne veci konzultovali s lekarom a za par dni boli OK.
Pokial je clovek ockovany, nema dovod mat paniku a fobie a podobne.
Pokial clovek nie je ockovany, tak rata iba "chripockou" a vo vacku ma vitamin D a oriesky... tam tiez nie je dovod na strach. A ak to nevyjde, tak moze z neba pisat ficovi a bukovskemu 😉
@zmrzlinka2021 Blahoželám a želám pevné zdravie. Slogany našej vlády mali uspech. vakcína je záchrana, a naše podvedomie je silný čarodej. vypínam si upozornenia k tejto diskusii. Potrebujem mať čistu mysel, a tu to smrdí negativitou. good night
No to bude asi tým, že minifirma 🤔 robím vo verejnej správe a samotestujeme sa pod dohľadom stanoveného zamestnanca kolegu, ktorý nám potom to vážne tlačivo podpíše.
@zmrzlinka2021 očkovaný nemá dôvod na paniku? Očkovaná kolegyňa mala vážny priebeh tak tu nezosmiesnuj vitamín D a nerob ocko kampaň.
U nás to samotestovanie urobilo dosť problémov. Vyšlo niekoľko falošne pozitívnych testov (verifikácia cez PCR na oficiálnej MOM-ke s negatívnym výsledkom), ale panika a osočovanie niektorých kolegov boli urážkou ľudskej dôstojnosti.
Celé je to len preto, aby pridali povinnosti zamestnávateľom, aby aj oni tlačili na očkovanie zamestnancov. V mojom blízkom okolí majú aktuálne covid iba plne očkovaní, ktorí to zistili na základe (nie slabých) príznakov a potvrdil im to test v MOM-ke.
Hanba dievčatá, sprostí, zloba, hlúposti, tupost.. Katastrofa ešte aj na tomto webe... Des..
ak mu príde kontrola tak bude pokutka ... takže keď jemu na tom nezáleží.. vás to nemusí trápiť.. zamestnávateľ má ale povinnosť toto riešiť, takže nie že ak vy chcete...