Tesco a dovolenka

kviettocek2
1. jan 2024

Ahojte pracuje niekto v tescu chcela by som sa spýtať ako to tam funguje s dovolenkou cez prázdniny ktoré majú deti či v Tom není problém alebo aké máte skúsenosti ďakujem

marsmykkok
1. jan 2024

A čo sa neopýtaš v konkrétnom Tescu? Ale podľa mňa problém nebude, práve cez leto môžu mať najviac brigádnikov, takže najideálnejší čas, aby si zamestnanci zobrali dovolenky.

bosorkabb
3. jan 2024

Každý mesiac si musíme zobrať 2 dni dovolenky, čiže minies do začiatku leta 12 dní. A zvyšok ostane na leto čiže nič moc.

kviettocek2
autor
3. jan 2024

@bosorkabb tak to je veru super bola som prekvapená že mám dovolenku a ak smiem sa spýtať dovolenka sa počíta aj víkend či nie u nás je problém že už máme zajednanú dovolenku od minulého roka a kôli dcére chodíme až na 16 dni aj s cestou 2 dní a ja robím len na polovičný úväzok

kris_tin257
3. jan 2024

@kviettocek2 dovolenka sa nikdy nepočíta na víkend či sviatok, dovolenka sa počíta vždy len na pracovný deň, prečo si bola prekvapená že máš dovolenku? Každý zamestnanec okrem brigádnikov má nárok na dovolenku.

neznamaznama
3. jan 2024

@bosorkabb určite nie, aspoň nie je nás. Je fakt, že si musíme v januári a februári vziať minimálne po jednom dni za mesiacz ale čo februári dávame plán dovoleniek asi konca roka (samozrejme okrem decembra, tam sa dovolenka brať nesmie).

@kviettocek2 dva týždne nie je problém, s troma občas niekde môže byť, ale ak niekto potreboval tri týždne, tak j nás to problém nebol.

bosorkabb
4. jan 2024

@neznamaznama ja píšem aká je prax u nás. Každý mesiac si máme naplánovať 2 dni dovolenky. Máme to písomne práve minulý týždeň nám to písala nadriadena.

bosorkabb
4. jan 2024

@kviettocek2 vikend ani sviatok sa dovolenka nedáva čize tieto dni sa rátať nebude. Treba povedať že máš zaplatenú dovolenku a dátum odkedy dokedy chceš a dajú ti.

neznamaznama
4. jan 2024

@bosorkabb a ako si potom môžete vziať 2 týždne v kuse? Nehadam sa a netvrdím, že nemáš pravdu, teraz som fakt len zvedavá. Lebo dva týždne sú ukotvené v zákone. Aj keď je mi jasné, ze všetko sa dá obísť. Priznám sa, že toto by ma naštvalo, keďže presne toto nenávidím, kuskovanie dovolenky.

bosorkabb
4. jan 2024

@neznamaznama ver že to nasralo všetkých.
Veď problém je že následne v lete budeme mať problém. Od januára do júna máme vyčerpať 12 dní a každý mesiac 2 dni minimálne.

neznamaznama
4. jan 2024

@bosorkabb som zvedavá, ako to bude u nás. Momentálne som PN, tak si ma trošku vydesila, lebo väčšinou Tesco ide viac menej všade rovnako. A najmä, dodržiavajú zákony, občas až šialene. Nechám sa prekvapiť. Aj vám nejako vysvetlili toto konanie?

bosorkabb
4. jan 2024

@neznamaznama nie. Že ak si nenaplanujes tak rozhodne tvoj nadriadený a dá každému 2 dni v mesiaci. Do súkromnej správy môžem poslať čo písali.

neznamaznama
4. jan 2024

@bosorkabb pošli, budem rada. Toto mi už príde dosť na figu. Najhoršie je, že to môžu spraviť.

kviettocek2
autor
4. jan 2024

@kris_tin257 bola som prekvapená lebo robím tam len druhý mesiac a dali mi dovolenku bez toho aby som si ju pýtala aby mi čosi povedali proste mi ju dali viem že mám nárok ale nie že hneď v druhý mesiac

kviettocek2
autor
4. jan 2024

@bosorkabb ďakujem no to dúfam že dajú lebo je zaplatená

kviettocek2
autor
4. jan 2024

@bosorkabb ak môžem aj ja poprosiť že čo píšu do správy ďakujen nás neinformujú o ničom

bosorkabb
5. jan 2024

@kviettocek2 ak je zaplatená dajú aspoň minulý rok to tak bolo.