Termín nástupu do práce - ihneď

3. apr 2024

zdravím vás. hľadám si prácu a natrafila som na inzerát na prácu v tescu, no píšu tam že nástup je ihneď. tu je problém, že ja odtiaľ bývam asi také 2 hodinky a auto nemám. plus keby ma vzali, musela by som si doriešiť nejaké veci, tu kde bývam čiže by mi museli dať pár dní alebo najviac týždeň. mohla by som ísť najprv do mesta a nájsť si bývanie, no myslím si, že je lepšie najprv hľadať prácu a potom bývanie lebo sa môže stať že prácu si nájdem v inej časti mesta a ja to chcem mať niekde po blízku. keď sa nastupuje ihneď, vážne mi nedajú čas na vybavovačky?

candii
3. apr 2024

A prečo sa ich neopytas?

januska12323
3. apr 2024

Ihneď znamená čím skôr. Konkrétny nástup je na dohode.

ibatanecnica
3. apr 2024

🙈 a čo tak tam zavolať?

letmebe8
3. apr 2024

Netreba brat vsetko co je v inzeratoch doslovne.

gemerka17
3. apr 2024

Termín nástupu ihneď alebo asap neznamená, že ťa vezmú zo dňa na deň. Je to o dohode. Musia prebehnúť pohovory, výber kandidata, oznámenie, veci k nastupu. To kľudne môže trvať mesiac, aj viac.
Takže najprv maj istotu, že ťa niekde vzali a potom rieš ostatne.

tanyan
3. apr 2024

Určite je to pracovná pozícia, kvôli ktorej sa oplatí presťahovať?
Ale ako píšu baby vyššie, treba zavolať, dohodnúť si pohovor a ak sa oni rozhodnú pre Teba a Ty budeš súhlasiť s podmienkami, tak si dohodnete dátum nástupu. Ihneď znamená, že pozícia je voľná a dátum nástupu je podľa dohody medzi zamestnávateľom a zamestnancom, netreba čakať na konkrétny dátum uvoľnenia tejto pozície (odchod do dôchodku, odchod na materskú, ukončenie výpovednej lehoty predchádzajúceho zamestnanca).

ekira1
3. apr 2024

Najprv ťa musia pozvať na pohovor, potom ťa musia vybrať, potom si musíš vybaviť veci ako zdravotná prehliadka atď. Takže hneď to nebude.