ahojte , vy hejterky a tie co sa nudite mi to nekomentujte ,zaujimaju ma len normalne komentare. Vopred velka vdaka. Pondelok idem na poradnu a zvazujem poprosit doktorku o PN kedze pracujem v centre mesta a mam namahavu pracu. Vseobecny ma vypisal na 2 tyzdne ale na viac nemoze cize snad gyn pomoze. Chodite do prace pocas tejto riskantnej korony alebo vas nechali doma ? V praci mi HO odmietaju dat. Tlacia ma na PN alebo vypoved dohodou.
@gabrieluskka ja som robila z domu koľko som potrebovala, do práce chodila na vyžiadanie kvôli poradam. Ak by to ale nebolo možné tak môj lekár mi sám navrhoval PN ( ale ja som mala i iné diagnózy).
@gabrieluskka ja som sa mojho Dr. zo srandy pytala, lebo kazdy na mna tlacil s PN.. poslal ma do kelu, ze na PN treba diagnozu a nie obavy z pripadneho nakazenia Covidom 🤷♀️😊
ja som na začiatku 4.mesiace a tiež som to včera riešila. Robím v štátnej sfére a bohužiaľ u nás výnimka na homeoffice pre tehotné nefunguje. Na PNku ísť nechcem, tak chodím do práce a dúfam, že to nedostanem. Tiež pracujem v starom meste v BA
@gabrieluskka to mas super, ze mas takuto moznost, urcite by som sa dala vypisat..ja som tiez tehotna, a sice som doma, ale mam 3 skolopovinne deti🙄.. len trpnem kedy to dostaneme...😳
@gabrieluskka ak mas namahavu pracu normalne povedz dr ze je to pre teba uz tazke ze to nezvladas si unavena atd a ze ta na inu poziciu nevedia dat
Dakujem 🙂 uvidime co povie doktorka v pondelok , niesom ten typ co si vymysli diagnozy a nakeca to doktorke, skusim jej to vysvetlit a snad bude mat pochopenie🙂
@trema keby to tak slo neriesila by som PN ale nikde sa nepise ze by praca s tazkymi knihami a spismy bola nevhodna, cize preto to neviem tymto obhajit . Ale naozaj nevladzem nosit velke spisy a knihy
@gabrieluskka PN ti lekar da vtedy, ak mas diagnozu, nie strach. Nemozes byt doma zavreta do 9.mesiaca. Len dodrziavaj vsetky zasady, chran sa a nenamyslaj si zle veci. Zblaznis sa doma do konca tehotenstva.
@hailey1 nezblaznim, ale nebudem riskovat ze potratim lebo mi v praci tehotenstvo netoleruju a zatazuju ma tazkou manualnou pracou
@gabrieluskka ja som nepovedala, ze mas riskovat, ze potratis alebo ze mas robit tazku manualnu pracu. Ale to, ze pytat si PN kvoli strachu nie je opodstatnene. Chodis na poradnu, chodis do obchodu alebo vo volnom case si iba doma? Pretoze ak ta vypisu na PN budes musiet byt. Je to tvoja vec, ale pytas sa, tak ti len odpovedam. Jednak ti to zasiahne do prijmu, jednak sa budes sledovat a neviem co vsetko, takto si aspon medzi ludmi a nejak tie tyzdne bezia. Bud rada, ze si zdravo tehotna, nemas ziadne problemy zdravotne, kvoli ktorym by ta trebalo vypisovat. Ale ak sa na to necitis, je to na tebe 🤷🏼♀️
@gabrieluskka ja som mojmu dr povedala ze uz nevladzem a chcem ist na PN. Absolutne neriesil aku mam pracu,tazku lahku stresovu a pod.,jednoducho mi povedal ze kazdej tehotnej napise PN pokial sa uz neciti dobre a nemusi mat nejake hrozne neviem ake diagnozy...ak je normalny to pochopi a vypise ta. A vyhodit ta nemozu ked si tehotna,na to je aj zakon
@gabrieluskka a ako casto musis nosit tazke knihy/ spisy? Je to prilezitostne alebo to robis od rana do vecera? Lebo prilezitostne zdvihnut nieco tazsie podla mna pri zdravom tehu nikomu neuskodi... co maju robit maminky co maju uz jedno dieta a cakaju druhe? Ja som zdvihala starsieho na ruky ked som bola tehotna a to urcite vazil viac ako knihy a spisy...
@gabrieluskka, ja som asi v podobnom štádiu tt. Do práce síce chodím ale len 1-2x do týždňa vybaviť nevyhnutné veci. Už od pol. marca nám zamestnávateľ sám nariadil home-office a mala som chodiť do práce len kontrolovať poštu, archiváciu a pod. čo sa nedá robiť z domu. Medzitým sa nám podarilo nečakane otehotnieť. Keďže sme si minulý rok už niečím prešlli, tiež mi nebolo spočiatku všetko jedno a dávam si pozor, nechodím zbytočne medzi väčšie množstvo ľudí, aj keď sa dá to mu nedá vždy vyhnúť (obchod a pod.).
Pracujem v stredne veľkom meste, tiež v centre, ale som takmer sama v kancelárii a nemusím nosiť ťažké veci, takže to je rozdiel.
Ak v Tvojej práci nie sú ohľaduplní a ochotní poľaviť z nárokov na Teba, rozumná gynekologička by Ťa mohla/mala vypísať na PN. Zároveň si môžeš vyčerpať zvyšnú dovolenku, príp. Ťa môže odporučiť dať aj o 2 týždne skôr na materskú. Držím palčeky. Hlavne sa nebáť. Byť opatrná je na mieste, ale strach nepomôže ani mamičke ani bábätku.
@trema presne, ako si napisala
@gabrieluskka Neriskuj..ja som odišla na PN tesne pred vypuknutím corony a bolo to najlepšie rozhodnutie. V práci mame pretlak ludi zo zahraničia a priamy kontakt..som rada, že som sa tak rozhodla a neohrozila seba a ani dieťatko.
@lelluska dufam ze ma doktorka bude ochotna vypisat
@gabrieluskka ahoj 🙂 ja na tvojom mieste by som sla k zenskej nech ta da na pn.na pnke mas narok byt rok 🙂 a kedze je teraz takato situacia..neohrozuj svoje zdravie a svoje babatko 🙂 urcite nie vypoved.na to nemaju pravo kedze si tehotna a si v ochrannej lehote.