Tehotné zdravotníčky, ako dlho a do ktorého mesiaca ste robili nočné?

31. okt 2020

Čaute zdravotníčky ako dlho ste robili nočné s bruskom? Lebo ako ja na PN nechcem ísť a do jednosmenky stavať každé ráno sa mi nechce, keďže 9 roky robím denne a nočné tak to som zvyknutá na viac voľná v týždni... A od strednej som nevstavala každý deň o 5.oo 🙃🙃🙃 tak sa vás pýtam ako dlho ste robili nočné a mali ste už aj bruško ? A osobne si myslím, že cez tu nočnú sa menej narobím ako cez dennú...

naloxon
31. okt 2020

Ahoj tiež som nechcela ísť pracovať na 8h, pri prvom tehotenstve som od 3 mesiaca mala len jednu nočnú za mesiac, robila som na neurologickej JIS a mali sme hocikedy príjem a častokrát sme napájali na ventilátor a bolo to dosť náročné pracovať v noci hlavne keď boli pacienti agresivni a aj tak ma gynekológ nechal robiť len do 6 mesiaca. Pri druhom začal Covid a hneď ma nechal doma.

ivanaempe
31. okt 2020

ja som od začiatku nerobila nočné, nestoja mi za to tie peniaze, tehotné by nočné robiť nemali, to by si ako zdravoťačka vedieť mohla (mala som kolegyne ktoré tak robili, a potom mali problémy a vypomstilo sa im to..) Ale zas ak máš také oddelenie kde si v nočnej oddychneš je to zas iná vec. Ja na OAIM som mávala niekedy nočné horšie ako denne 😀 A počas tohto COVID obdobia by som šla určite hneď na PN.

janinah
1. nov 2020

Nemyslím,že je to o tom,čo ty chceš,akonáhle oznámiš oficiálne teh. vrchnej,tak ťa má stiahnúť z nočných služieb.Ak to neoznámiš,tak môžeš nočné ťahať aj do 8.mes.,ale či to je rozumné nekomentujem.Samozrejme ťa nebudú brať ako tehotnú,lebo oficiálne nič nevedia.Je to zrejme tvoje prvé teh.nevieš ako bude čo bude....ja ked som v dennej smene ako tehotná potrebovala sadnúť,nohy vyložiť,tak ma kolegyne zastúpili,v nočnej ma zastúpiť nemal kto,bolo nás menej ako cez deň,takže to záleží aj od podmienok,aké máš v práci.Na tvojom miest esa na nočné vykašlem,ak nočné,tak asi aj 12tky cez víkend máš,a to bude priveľa pre teh.ženu.

leelu
1. nov 2020

Do 18.tt, lebo sa inak nedalo, nemal ma kto nahradit v sluzbach (nie smenna prevadzka). Potom som zostala rovno PN az do konca 😕