Tehotná v skúšobnej dobe

27. jún 2022

Ahojte, za mesiac mi končí skúšobná doba. Zmluvu mám na dobu určitú, do 10.12.2022 A pred pár dňami mi vyšiel pozitívny test, ku gynekologičke zatiaľ objednaná nie som. Ale neviem čo spraviť. Či sa priznať zamestnávateľovi po potvrdení tehotenstva u doktorky, ešte zaksdy som v skúšobnej dobe.. alebo to tajiť. Predsa len mi zmluva končí o 5 mesiacov, no stále som v skúšobnej dobe. Prácu mám v stoji, 12hodinové služby. Čo si o tom myslíte?

saska85
27. jún 2022

Ja by som pockala aspon do 3 mesiaca. Este sa cokolvek moze stat. Nic nehovor zamestnavatelovi

sibrez
27. jún 2022

Ahoj moja skusenost je takato, menila som pracu kvoli platu a aj kolektivu, par dni po nastupe do novej prace som zistila ze som tehotna, chcela som to utajit avsak nevolnosti ma prezradili bolo mi tak zle ze som musela ist s pravdou von a tak mi dali vypoved v skusobnej dobe. Ledva mi to vyslo na matersku. Takze ak ti mozem poradit mlcat je zlato aj tak ti pomer trva len tych 5 mesiacov. Ak zvladnes ten mesiac este tahat 12 tak skus. A po skonceni skusobnej doby chod ked tak s pravdou von a potom ti upravia tusim na 8 hodinovky pracovnu dobu. Drzim palce.

melanta
27. jún 2022

Ak nemáš žiadne problémy a nevoľnosti, tak by som to neriešila a počkala. Tehotné môžu stáť aj 12 hodín, ak je tehotenstvo zdravé. Takže v práci by som to nepovedala a vydržala. A to píšem, ako človek manažér headhunter.

jeanne14
27. jún 2022

Skús vydržať chvíľu ešte. Ja som len dostala prvé predĺženie do 30.3 a vo februári som bola tehotná. Potom mi predĺžili do oktobra, (u nás takto 2x a až potom bolo na dobrú neurčitú) tak po tom som sa už “priznala”, vyšla mi aspoň materská. Inak by mi toho 30.3 nepredĺžili a nespĺňala som ešte podmienku 270 dni za posledné dva roky keďže som predtým bola v zahraničí.