Tehotná učiteľka v škôlke počas korony

29. nov 2020

Ahojte, co si myslite, alebo co by ste spravili vy, keby ste v tejto korona dobe tehotne a ucite v ms? Od tohto roku sme boli uz niekolkokrat v karantene kvoli pozitivnym prípadom, plus mam najmensie deti (2-3r), ktore treba neustale dvihat (na wc, na stoličke, pomojkat na rukach....), no a plus tie klasicke detske choroby, ktorých je okolo uciteliek v MS neurekom. A ako ceresnicka na torte-nemala som kiahne

petamich
29. nov 2020

myslim, ze je to individualne, okrem tych pridruzenych chorob deti totiz je to vlastne to iste ako predavacky, pracovnici v sluzbach, lekarky/sestricky atd. cize ak sa na to necitite a mate obavy (co je pochopitelne), tak skuste s lekarom prediskutovat moznost PNky, asi najma v 1. trimestri by som to riesila

asia83
29. nov 2020

2, 3 ročné deti a čakáte tretie? Veľa pevných nervov vám prajem. Jednoduché riešenie, dala by som sa vypísať.

petraslov
29. nov 2020

@asia83 tie2-3 ročné má vo svojej triede, kde učí, nie doma😀

asia83
29. nov 2020

@petraslov Jáj. 😂 👍 Ďakujem za info. Tak potom platí iba posledná veta v mojom príspevku.

autor
29. nov 2020

@asia83 2-3 ročne mam v triede

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
29. nov 2020

@petamich
@asia83
Vypísať, gynekolog by nemal problem aj skrz tie kiahne, no z toho ze mi nic nieje a mala by som sediet 9m doma sa desim. Plus rodinu mam cez pol slovenska a nevidiet ich tolko kvoli tomu (napr rodicia niesu v dobrom zdravotnom stave aby chodili oni za nami)

petamich
29. nov 2020

tak ved nemusis byt doma celych 9 mesiacov, mozno o par mesiacov sa budes citit istejsie a nebudes mat take obavy, tak sa vratis do prace 🙂 ale teda vsetko ma svoje pre a proti, sice budes doma ale ako vravis tak zasa bez rodiny atd.

autor
29. nov 2020

@petamich inak tak ma napadlo len teoreticky ono napr sa neda zmenit pobyt pn? Ze by som keby som teda na pn len z tychto dovodov ale bola by som zdrava a zmenili by mi pobyt pn na napriklad 3 dni k rodicom v inom meste a isla by som ich takymto sposobom navštíviť? Ci to na takto kratko nejde?

petamich
29. nov 2020

podla mna takto to nefunguje, mas tam uvedene, ze trvale bydlisko a adresu, kde sa budes zdrziavat a ta moze byt rovnaka alebo rozdielna ale nemyslim si, ze si vies (prezeniem) raz za mesiac zmenit adresu na tri dni, je tu o tom clanok https://www.socpoist.sk/aktuality-poistenec-na-...

v skratke musi s tym suhlasit lekar, musis to pisomne nahlasit atd. cize nie je to take jednoduche a asi aj vedia preco, PN ma byt odovodnena a opravnena, chodia aj kontroly, tehotnym zenam dokonca casto relativne, kedze je dnes podstatne beznejsie byt PN ako v minulosti

mogaa
29. nov 2020

Tehotenstvo nie je choroba, takže ak nemáš žiadne ťažkosti, gynekolog ťa nemusí vypísať na PN....Ďaľšia vec je, či máš PP na dobu neurčitú alebo určitú a či sa do danej škôlky chceš potencionálne po RD vrátiť...zmeniť pobyt v rámci PN sa dá, ale nie na 3dni....nemôžeš si každý mesiac meniť pobyt ako sa tebe hodí + ak aj zmeníš pobyt k ridičom - tiež ti tam môže prísť kontrola ....tehotenstvo sa berie ako akákoľvek iná diagnóza, čiže sa kontroluje liečebný režim....

janedoe
29. nov 2020

Ja byt tebou, tak cez "kiahnovu sezonu" by som zostala doma. Neriskovala by som, ked si kiahne este nemala. Ale to mas do jari tusim pokoj este 😊 Takze potom ti to mozno uz aj vhod padne 😊

malicka_mysicka
29. nov 2020

Ahoj, ja som bola na rizikovom cele teho, ale teda ja som musela lezat. Manzel potreboval odcestovat na par dni a chcel ma dat k sestre, a riesili sme to dost dlho, aj so socialkou, aj s lekarkou a zmenit miesto pobytu mozes len raz a z nejakeho dovodu (manzel potrebuje ist na sluzobnu cestu nie je dovod takze asi ani to ze potrebujes ist za rodicmi). Ale teda ak by som sa po schvaleni lekarky a socialky realokovala k svagrinej, uz by som sa nemohla vratit na miesto TP. Tak to bolo v 2018. Vobec sme to potom oficialne neriesili potom, isla som k svagrinej bez potvrdeni.

lilke
29. nov 2020

Dá sa zmeniť pobyt na PN. S lekárom sa treba dohodnúť. Ale nešla by som na 3 dni, ale aspoň týždeň. A nie často, to už by si mohli posvietiť na tvoju PN.
Sestra tiež tak menila niekoľkokrát, teraz aktuálne je dlhodobo, že potrebuje pomoc pri deťoch, že kvôli dýchacím problémom potrebuje čistejší vzduch,... (iná diagnóza).

elizabet173
29. nov 2020

@janedoe my sme mali minulý rok kiahňovú sezónu v škôlke od konca septembra do konca februára ☹

janedoe
29. nov 2020

@elizabet173 fuha.... u nas byva vacsinou na jesen, potom zima klud a potom zase cca februar -maj

autor
29. nov 2020

@elizabet173
@janedoe
U nas ešte nebola odkedy tam učím az je to pridlho.. Takze ocakavam..

kiki68
30. nov 2020

Urcite ist na rizikove , v Rakusku nam teraz dali Freistellung kvoli corone. Co by normalne teda nebolo len tak. Pri detoch do 3 rokov nesmies robit aj skrz riziko inych ochoreni, hlavne cytomegalovirus je tam v tej vekovej skupine nebezpecny. U mna to riesili preradenim do kuchyne a potom neslo ani to kvoli inym dg. Cize som ostala od 18tt doma. Este Ta mozu hodit do kanclu

autor
30. nov 2020

@kiki68 do kanclu ani kuchyne to nepojde, sme len 4 triedna sukromna MŠ, tak uvidim co na to gynekolog teda. Dakujem baby 🙂

elizabet173
1. dec 2020

@janedoe my sme tiez z toho boli vedla, vacsinou to prebieha 3-4 deti, potom to dostane dalsich 10-12, v tretej vlne podobne a nie po jednom dvoch

nikaeli
1. dec 2020

ja učím deti s MP a aut., hneď ako som v máji otehotnela, som šla na PN (práve kvôli kiahňam, ktoré sa vtedy vyskytli na škole) a ostala som doma už aj po prázdninách.. teraz mám tehotnú asistentku a už ju "vyháňam" na PN, máme dosť akčného žiaka, ktorý nám aj ubližuje, takže nie je o čom.. môj lekár s tým nemal žiadny problém.. ale zas je pravda, že som predtým 2x potratila a mala som už 38 rokov..