Tehotná učiteľka - dozor

lea1999
1. sep 2024

Ahojte 🙂

Je z vás niektorá tehotná ucitelka ktorá mala dozory a keď nahlásila v práci že čaká bábätko tak jej tie dozory zrušili? Pretože ja mám z toho veľký stres už teraz. Dali ma strážiť do jedálne decká ale oni sa velmi cezomna predierajú a bojím sa že ma buchnú alebo sotia. Už teraz mam celodenné nevoľnosti a neviem si tento konkrétny dozor predstaviť 😔 ďakujem vám

patus_2
1. sep 2024

@lea1999 u nás slúžili aj tehotné, ale keď im bolo ťažko, tak sme sa striedali namiesto nich.

koniarova
1. sep 2024

V dobrom ti radím, choď ty radšej na PN.

lea1999
autor
1. sep 2024

@koniarova ja som aj nad tým premýšľala hovorila som lekárovi mojmu ale povedal že zamestnávateľ mi ma zmeniť pracovne podmienky. 😣 to je všetko čo povedal

lea1999
autor
1. sep 2024

@patus_2 mňa nevystriedaju baby samé toho majú dosť, to jedine keby vedenie im dalo ale to už aj namna sa môžu škaredo pozerať že dostanú moju prácu.

aiana24
1. sep 2024

Skus si tie dozory zmenit u nadriadeneho, mozno vymenit za pokojnejsie chodby. Treba to aktivne riesit, ak sa neozves ze ti to robi zle tak ta v tom nechaju. A ver mi, nic v praci nestoji za to, aby to ohrozilo tvoju pohodu a pocit bezpecia v tehotenstve.

lubkavargova1
1. sep 2024

Tak to je hlavne od vasho riaditela alebo vedenia skoly...ak je normalne pochopi a bude ustretove....ak nie, tak chod na PN, povedz normalne lekarom a hotovo....akoze kazdy normalny kolega pomoze...je sice pravda, ze "odtial-potial"....v pripade ze to niekto zacne zneuzivat tak az vtedy by sa skaredo pozerali a pravom.....ale inak isla by som za riaditelom a povedala tuto obavu a povedala mu to a hotovo, ak sa neozves a nepovies to takto nikto to za teba neurobi a vieme ake su deti v jedalnach....

viestta
1. sep 2024

@koniarova ked nema medicinsky dovod na PN, preco by ju lekar vypisoval? Zamestnavatel je povinny zabezpecit tehotnej podmienky, nie SP vyplacat nemocenske.

lea1999
autor
1. sep 2024

@lubkavargova1 áno jasne poviem určite. Ja tam mám ešte dozor s jedným kolegom ktorý si príde o 10 minút neskôr sadne si za stol a hra sa na telefone a mňa tam tie decká idú rozdupat. Nervy mám z toho 😖 bojím sa že mi nevyjdu v ústrety

koniarova
1. sep 2024

@viestta pretože teraz je to dozor, o chvíľu chorobnosť v škole, potom teplo, potom behanie po chodbách a vždy sa nájde niečo,čo ju vystresuje do vývrtky,. Skôr som to myslela s nadsázkou. Tiež nie som zástanca takýchto PN.

viestta
1. sep 2024

@lea1999 ty nevies dat do laty kolegu? Vsak otvorim usta, ked nerobi to co ma. Ci?

misana84
1. sep 2024

Áno mala som normálne dozor

koniarova
1. sep 2024

@lea1999 keď ťa idú rozdupať, zjavne je niekde chyba.🤷

lea1999
autor
1. sep 2024

@viestta vie o tom každý že aký je

lea1999
autor
1. sep 2024

@koniarova oni to robia na každom obede, že sa predierajú cez učiteľov preto je toto najhorší dozor. Pri každom učiteľovi tam sa nedá pomôcť ani im vysvetliť ani nič.

lea1999
autor
1. sep 2024

@misana84 dozor akože na chodbách by mi nevadil tak tam sa s deckami do blízkeho kontaktu nedostávam. Taký si mala?

stanulienkat
1. sep 2024

Dozor je nejaka rizikova praca?

michaela329
1. sep 2024

@lea1999 tiež som tehotná, tiež dozorujem jedáleň, ale kurnik - však si urobim poriadok. Musí Ťa byť počuť jednoducho. A ak je to taká katastrofa - vymen si ho.

koniarova
1. sep 2024

@lea1999 no ja teda neviem. Na škole mojich deciek by ich hneď upratali.

viestta
1. sep 2024

@lea1999 a vy s nim nic nerobite a on si radostne uziva. Ja sa mu necudujem, vsak na co by sa trhal, ked ho nechate. Neexistuje aby ste jedneho cloveka nedali do laty. Ked nie kolegyne, tak mate tam aj riaditela. On si k vam dovoli len tolko, kolko mu dovolite vy. Tak mu to nedovolte. A nehovoriac o tom, ze neviete dat do laty deti. Vsak ked im dovolite sacat sa, tak sa sacat budu. Na to ste tam dozor aby ste dozerali, nie ste tam na okrasu. Alebo sa mylim?

abbey1
1. sep 2024

@lea1999 Nehnevaj sa, ja chápem, že sa bojíš o dieťatko, ale s takýmto prístupom by nepracovala žiadna tehotná žena. Deti predsa nie sú stádo dobytka. Snáď ich bežne nenechávate správať sa ako dobytok v jedálni či na chodbách.

reanda
1. sep 2024

tak si sadni a hraj sa na mobile ako kolega.. evidentne si tam ako dozor beztak k nicomu, ked sa deti aj tak tlacia a sacaju

zuzanockamt
1. sep 2024

@lea1999 Áno, mávala som dozory asi do 25.týždňa. Potom mi ich zrušili. Keďže som mávala extrémne nízky tlak (80/50) a ledva som vydržala 45 minút neísť na wc, potom už sa intervaly skracovali a ku koncu som bez wc nevydržala ani 10 minút.

lea1999
autor
1. sep 2024

@viestta no jasne ale mne to proste nejde tento dozor na obedoch. V triede a na chodbách je to iné to by ste museli zažiť.

patus_2
1. sep 2024

@lea1999 prvé si úprav kolegu a potom deti. Kolegovi pekne povedz, že je to aktívny dozor, takže nie sedieť na zadku, ale riadne slúžiť. Ak nebude, ries u vedúceho dozorov. A deti stopnúť už pred dverami, nech idú normálne, slušne a po jednom v rade a kto nie, tak pôjde na koniec radu. Kľudne aj deviatakov, aj stredoškolákov som poslala na koniec radu, keď sa nevedeli správať.

lea1999
autor
1. sep 2024

@abbey1 v jedálni je to iné ako na chodbách a v triedach.

lea1999
autor
1. sep 2024

@patus_2 už tretí rok som v jedálni. Ostatné kolegyne striedajú a ja mám stále v jedálni

lea1999
autor
1. sep 2024

Ja som sa ale pýtala žien ktoré sú učiteľky a oznámili to a zrušili im dozor popripade zmenili. Ostatné ktoré neucite a máte inú prácu prosím vás sa nepytam. Ja som si tiež myslela keď som nebola v škole že je to balada. A keby nechcem pracovať idem na PN ale vadí mi len tento dozor túto jednu vec a hneď ste ma ukameňovali preboha.

lukbe
1. sep 2024

Ak chceš byť menej v jedálni, bola si 3 roky, tak to povedz. Inak u nás dozor vždy všetky. A v jedálni sa môžeš postaviť niekde bokom, tak, aby si nebola na rane.

kiki68
1. sep 2024

Ja by som to riesila s vedenim a prve ofiko oznamit tehu, druhe dat im rovno echo, ze musi nastat zmena a kolega nech zacne nieco robit. Uplne na rovinu by som povedala aka je tam situacia a v com vidis riziko. A tie decka by som otocila hned, ci su to uz ciste ovce z JRD, by nezrali este tyzden. Maju prilis vela volnosti, moja mama ucila 30 rokov, by s nimi prerazila dvere. Ja som ucila tiez. Mne pride, ze tam hras posledne husle, ked vsetci maju lepsie a Ty tam dostavas taky flek. Mama mala toto rozne, kazdy tyzden sa to striedalo podla toho, ze kto kedy a kde vyucoval.

dskjhfdlkdjhl
1. sep 2024

@lea1999 skus sa radsej opytat tu:
https://www.modrykonik.sk/group/2340/
je to ucitelska skupina. Ja sice tiez ucim, ale v tomto Ti poradit neviem, som na VS a tam dozory nemame.