Tehotná predavačka

11. feb 2024

Ahojte, moze tehotna zena pracovat ako predavacka, kt. nonstop stoji na nohach?
Nikdy nikde som tehu predavacku nevidela, no som teraz na takej pozici a rozmyslam, co budem robit s vacsim bruskom....neviem si celkom predstavit, ze v 8 mesiaci budem dvihat krabice s tovarom nad hlavu do regalu, vsakovako sa nahybat, zohybat a stat cely den, ozaj nemam sekundu na to si sadnut, furt daco....
Zazili ste to niektora? Ako to funguje v takychto profesiach? Do kedy moze byt tehu predavacka??
Vdaka za rady.

226lenka
11. feb 2024

Ahoj, ja som pracovala do 7. mesiaca v obchode na pokladni, 8 hodín stáť na nohách. Oznámila si zamestnávateľovi písomne, že si tehotná? Nevie ťa preradiť a dať ti robiť niečo iné kde by si sa nezohynala a nevykladala krabice?

klarissa25
11. feb 2024

Keď si tehotná treba to oznámiť zamestnávateľovi. Môžeš byť len na kase a kratšie zmeny

lenkag21
11. feb 2024

Ja som bola predajca v elektre a teda tiež 12 hodín na nohách,vykladať tovar aj ťažké spotrebiče,veľa drobného tovaru...najprv som len prestala dvíhať ťažké veci,potom prišiel covid ,bolo aj zatvorené,telefonovali sme a riešili objednávky a následne som bola na pokladni a robila som 8smičky iba..za pokladňou som sedela a potom som išla na pn mesiac a pol pred nástupom na MD.
Skús sa dohodnúť na nejakej úprave.

vanilkovazmrzka
11. feb 2024

V osmom mesiaci urcite nebudes vlacit krabice s tovarom 🙂

kacena4
11. feb 2024

BOZP presne urcuje co mozes a nemozes ako tehotna, teda co sa tyka dvihania bremien zamestnavatel sa tym musi riadit

domka222
11. feb 2024

Do nástupu na materskú som robila vo fabrike za pásom každý deň v stoji 8 hodín na zmeny ,ešte niečo?

babulkomale
11. feb 2024

@domka222 len to, že si asi nemala na výber.

domka222
11. feb 2024

@babulkomale ako nemala na výber? Prácu som zvládala, tak čo som mala byť doma na PN? Či?

dagas
11. feb 2024

@domka222 nie každá má rovnaké tehotenstvo. Niektorá to zvláda,niektorá nie.To že si to zvládala ty neznamená že ona bude v pohode.

domka222
11. feb 2024

@dagas neskúsila, nevie. Či ty to už vieš miesto nej?

dagas
11. feb 2024

@domka222 samozrejme že neviem, na to tu máme iné odborníčky 😏

domka222
11. feb 2024

@dagas možno bude akurát z tých šikovnejších a zvládne to,pani odborníčka 😀

denithestrange1993
11. feb 2024

Ak nevladzes stat na nohach,zdvihas tazke veci tak sa daj vypisat a vybavene.

dagas
11. feb 2024

@domka222 ja som ale nepovedala že to nezvládne ;) len mi z tvojich komentárov prišlo že ty si zvládla,musí každá ;)

domka222
11. feb 2024

@dagas nie,ja som mojim komentárom chcela povedať, že ak je všetko ok, dá sa zvládnuť práca aj v stoji,keď si nemá čas sadnúť. Takže zachovaj kľud 🙂

viestta
11. feb 2024

Pre teba plati vynimka v zdvihani bremien (ako pre kazdu inu tehotnu), ale ak sa citis v pohode, tak nie je dovod aby si nepracovala. Ak mas zdravotne problemy, tak ta vypisu na PN, ak mas pracu, ktoru podla Zakonnika prace nesmu vykonavat tehotne, zamestnavatel ta ma preradit na inu pracu, ktoru vykonavat mozes, ak taku nema mas narok na prekazku na strane zamestnavatela a nahradu mzdy. Ale predavacka nie je v zozname prac a rizikovych cinitelov na pracovisku, ktore tehotne zeny vykonavat nesmu.

babydesire
12. feb 2024

Nachala som sa preradit na inu pracu ,,lebo 8hodin v supermarkete, s problemom ist na wc ci si sadnut atd..to nie..to tehu skoncilo zial aj tak potratom..to bolo pred 9rokmi..uz mam dve male deti.. vsetko zavisi na tebe, veducom a sposobe prace ktoru vykonavas..znama u nas v jednote na dedine bola v praci az do nastupu na MD,,takze ano su aj tehulky-predavacky 😉

viky_21
12. feb 2024

Pracovala som ako predavacka do 8 mesiaca. 12h smeny. A este aj pocas covidu. Posledny tyzden mi kolegyne dali uz na predajnu stolicku a sedela som pri vchode a ratala ludi (bol este obmedzeny pocet na predajnu) :D .. ale bolo to uz narocne stat cely den na nohach ..

denisah6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monika101146560
13. feb 2024

Ja som pracovala 12ky až do posledného dňa pred nástupom na MD. Spočiatku v pohode už tie posledné týždne sa mi hlava točila a chodila som si častejšie sadnúť.

kris_tin257
13. feb 2024

Obe tehotenstva som robila celý čas v obchode dokonca aj v sklade, celé dni na nohách odchádzala som posledný možný deň na materskú, akonáhle som zistila že som tehu tak som nenosila ťažké veci a nič nedvíhala nad hlavu, to som buď povedala iným alebo automaticky to ostatní urobili za mňa. Nevidím problém prečo by ako tehotná si nemohla robiť v obchode 🤷 iba ak by si mala rizikové tehotenstvo alebo nejaké vážne zdravotné komplikácie, ale zdravá žena to úplne v pohode zvládne 😊

annamivo
13. feb 2024

@domka222 ja som skúsila ( v drogérii) a skončilo to rizikovým tehu a predčasným pôrodom. A to nie som žiadna cukrová kvetinka.... Ale keď som začala krvácať, otvárať sa v 5 mesiaci tak som sa vykašľala na robotu a bola do pôrodu PN.
@autor normálne pracuj a uvidíš čo budeš zvládať aby bolo všetko Ok. Písomné upovedom zamestnávateľa že si tehotná, určite sa dohodnete ako ďalej fungovať