Tehotná kolegyňa nepodáva žiadny výkon

18. sep 2024

ahojte, čo robiť v prípade ak moja tehotná kolegyňa od času čo zistila, že je tehotná nepodáva žiadny pracovný výkon. Fláka sa, nesnaží sa, necháva robiť všetkých naokolo jej prácu. Robí si podmienky kedy chce robiť, má divné nálady, raz je šťastná potom nervózna a hlavne čo mi prekáža je, že je protivná aj na niektoré kolegyne. Mne ako budúcej zamestnávateľke to celkom prekáža. Vieme s tým niečo spraviť alebo už len počkať kým odíde?
Ďakujem.

snehulienka639
18. sep 2024

Hlavne ti ostatni su blbi, ze tu pracu za nu robia. Ma svojho nadriadene, treba sa obratit nanho. To ze je tehotna z nej este nerobi kralovnu vsetkeho a neoslobodzuje ju od povinnosti.

ivik4
18. sep 2024

K tomu ze ,,nic" nerobi sa vyjadrit nevieme kedze nevidime ako je to naozaj , ale s jej naladami chces spravit co prosim Ta ? 😄
Ja som sa od tehotnej vtedy hrozne protivnej veeelmi dobrej kamosky musela normalne odstrihnut lebo sa spravala priam uz odporne ku mne ( nielen ku mne teda). Neviem ci s tym nieco spravis ,ty sa odstrihnut nevies.. asi pockat do jej odchodu

katarinaba
18. sep 2024

ty ako kolegyna - nerobit jej robotu, informovat nadriadeneho, ignorovat ju a cakat kym odide
ty ako buduci zamestnavatel - zariadit aby mala adekvatne pracovne podmienky, aby pracovala ako ma, siahnut na pohyblive zlozky mzdy, nariadit ostatnym, aby za nu nepracovali, pockat kym odide

autor
18. sep 2024

Fakt ma to tu už nebaví.. je zlá aj k zákazníkom

kiki68
18. sep 2024

Myslim, ze ma na to svojim sposobom narok. Nevies ako jej je blbo

autor
18. sep 2024

@kiki68 ja som veľmi chápavá. Dokonca som jej na začiatku pomáhala. Ale už je toho veľa aj na mňa. Ani neviem kedy som sa naposledy poriadne vyspala. A to ani nehovorím o tom, že vždy keď je somnou v práci, tak je tu hrozná nálada…

januska12323
18. sep 2024

Ty si len kolegyňa, keď máš námietky rieš s vedúcim.

sense
18. sep 2024

Prácu za kolegyňu nerob, ries s nadriadeným. Ale žiaľ tehotná za zmeny nálad moc nemoze

melanta
18. sep 2024

@kiki68 nie, nemá na to nárok. Nemá nárok nepodávať pracovný výkon a nemá nárok byť nepríjemná na kolegov ani zákazníkov. Ani tehotenské hormóny nie sú ospravedlnenie. Ak je jej zle, nech ide na PN. Ak chodí do práce, nech pracuje tak, ako má a správa sa tak, ako má. Ak nevládze fyzicky či psychicky, na tento účel existuje PN.

melanta
18. sep 2024

Čo znamená "mne ako budúcej zamestnávateľke"? Ideš prevziať danú firmu a budeš majiteľka? Ak áno, ako zamestnávateľ to budeš riešiť až keď ním reálne budeš. Nateraz to rieš s nadriadenou. A prácu za dotyčnú nevykonávaj.

eeerickal1
18. sep 2024

no s náladami teda bohužiaľ nespravíš nič, jedine ju nejako napomenúť slovne že už to preháňa. a čo sa pracovného výkonu týka tak by som jej dohovorila a keď nie tak ísť za šéfom.

iwesska
18. sep 2024

@kiki68 Tak ma zostat PN,ked jej je blbo a nie si to vybijat na kolegoch a zakaznikoch a nic nerobit. Zamestnavatel ma tiez pravo jej neodpracovane hodiny nazaplatit. Ak nie je PN,tak je prace SCHOPNA. Nie je chora,ale tehotna.

autor
18. sep 2024

@melanta áno.

autor
18. sep 2024

@iwesska máte pravdu.

kiki68
18. sep 2024

@iwesska a kto da PN za pekne oci? Sorry mne nedali PN ani ked som 20x denne grcala. Lebo tehu neni choroba. PN som mala iba skrz 40tky teploty v tom tehu a potom rizikove skrz riadnu diagnozu. Toto lekara nemusi zaujimat.

kiki68
18. sep 2024

@melanta no neviem co kvoli nevladaniu a zmen am hormonov da niekto PN. Moze jej byt zle ako mne vtedy a pekne byt v praci. Mozno by to chcelo s nou hodit rozhovor na temu, ci moze ist na rizikove, pripadne PN. U nas boli s tymto boje. Ale viem, ze v praci ma tehotna narok robit si pauzy ako potrebuje. Viem, ze toto casto lezie vsetkym na nervy. Lebo je taky clovek v kolektive na nic a zaroven jemu samemu moze byt blbo.

katica06
18. sep 2024

@iwesska viem sa vcítiť do kože tej kolegyne, ani nevieš ako mi bolo zle keď som bola tehu, k tomu vyšší tlak tak 140/100, v práci sme nemali vodu, lebo v našej štvrti sa stavalo a v pracovnej dobe bola denne odstávka, bábätko kopalo o106 a ja som potrebovala na toaletu každú hodinu, z toho polhodinu pešo do nákupného centra na wc. Ani moji kolegovia sa tomu netešili.
A gynekológ o tomto všetkom vedel a odmietol PN. Každý si čerpá dovolenku po MD ja som musela všetku vyčerpať pred MD.
To len na margo toho že každý radí PNku

sashabb
18. sep 2024

@katica06 pri takom tlaku ma už nechceli ani pustiť domov z prehliadky. Zrejme máš celkovo divného dr. Toto si mohla riešiť aj s obvodným.

kiki68
18. sep 2024

@sashabb u mna to bol bezny tlak denne, mne napriek liekom stacilo ist po schodoch a tlak 160 a viac . Max dali doma merat tlak a chodit k nim s vysledkami v tabulke na kontroly.

katica06
18. sep 2024

@sashabb mala som tbl a musela som denne merať doma a zapisovať na papier s tbl to bolo asi 125-130(to bolo pred 20r)

iwesska
18. sep 2024

@kiki68 Ved ale treba lekarovi normalne povedat,ze pol dna pregrcia a nemoze ist tak do prace. Normalny lekar pochopi. Ja som mala problem s nizkym tlakom, stale mi bolo na omdletie + vysoky pulz a bola som PN. Asi som mala normalnu lekarku.

blaazi
18. sep 2024

Ja chapem obe...ake riesenie tu je neviem. Mne bolo 6 m doslova ohavne a pohadala by som sa aj so stlpom. Vtedy som mala homeoffice (covid cas) a vravela som si, ze nechapem ako mozu tehotne zeny chodit normalne do roboty. Fakt hrozne to bolo. Druhe tehu uz pohoda, to sa ozaj dalo zit a normalne sa spravat.

kiki68
18. sep 2024

@iwesska zalezi na lekarovi, u nas to musi davat obvodna tu PN a mne ju nedala. Ja som bola rada ked nasiel gyn dovod. Ten sa zmiloval by som povedala a videl ako nevladzem. Kolegyna to mala u nas vtedy podobne. Pisali sme si potom, bola na inej prevadzke. Ze strasny fight, tiez jej gyn potom nasiel dovod. V Rakusku ta PN nejde tak lahko, musis mat lekara na toto. Teraz mam takeho, co vypise bez problemov. Ale predtym na Slovensku a vo Viedni vobec.

moonlight1210
18. sep 2024

Ak sa s nou inak neda, tak preradit na pracu, kde nebude v styku so zakaznikmi. Aspon. Niekde vzadu v kancelarii pri pspierovackach. Nie je to fyzicky narocne a bude oddelena od zakaznikov.

Trebars nech robi agendu kolegom, ktori prevezmu jej zakaznikov. Netusim, co mate za pracu. Ci by to slo.

Kazdopadne kolegovia skor prekusnu jej nalady, lebo vedia, ze ide na md. Nebude tam takto naladova roky. A za 2-3 mesiace mize byt uz aj vyrovnanejsia. Nie cele tehotenstvo ma zena nalady (teda, ako ktora).

Zakaznikov by vsak mohlo neprijemne chovanie urazit a odradit. Ak neponukate specificky typ sluzieb, ci tovaru, tak by to mohli ist vyhladavat radsej inde.

rozculena
18. sep 2024

ty v práci spíš?

kavasmliekom
19. sep 2024

@kiki68 no nie, nemá právo byť hnusná k zákazníkom. Ani kolegom.
Mne gynekológ chcel dať rizikové skrz cestovania vlakom do prace. Odmietla som. Takže dá aj kvôli blbosti. 😁 Možno keby povedala ze ma výkyvy nálad a vraždí kolegov 🤣
Keď sa nevie ovládať, nech ide za zamestnávateľom, nech ju dá niekde inde na čas, kedy sa jej zmení nálada, ak je taka možnosť. Ale aby som tolerovala nálady a nedokázala sa sústrediť na svoju prácu kvôli kolegyni... A ešte čo nič nerobí len huba jej hučí...