Tehotná a nezamestnaná

xenox
4. jún 2018

Dobrý deň, PZ mi skoncila 31.05. som v 8mes.ochran.lehote..na MD nastupujem 1.07. takze za jun som nezamestnana.lekar mi PN nevystavi,mam dobre výsledky,povedal ze nema dovod.musim sa za to obdobie hlasit na UPSVaR? narok na podporu nesplnam. alebo sa mam hlasit len na social.poistovni? kde a ako presne?neviem ci je potrebne sa niekde hlasit

danyb
4. jún 2018

ak sa nenahlásiš na UPSVaR, tak si musíš sama zaplatiť zdravotnú poisťovňu.. ale neviem koľko to teraz je, niečo okolo 50 eur

alenah31
4. jún 2018

@xenox určite sa hlás na úpsvar nakoľko za to obdobie by si bola samoplatca čo sa zdrav. poistenia týka čo je momentálne min. 63,87€/mesiac. Soc. poisťovňu povinná nie je, ale neodpracovaná doba sa nezaráta do tzv. odpracovanej doby pre nárok na dôchodok.

svetkaadamko
4. jún 2018

@xenox podľa mňa najlepšie by ti bolo sa zaevidovať na ÚPSVaR, za ten mesiac, kým nastúpiš na MD, ťa nikam posielať nebudú, možno ani nestihneš sa ísť podpísať do tej kartičky, inak ako sa spomína vyššie, by si bola ten mesiac ako samoplatca v zdravotnej a v sociálnej by si mala mesiac "dieru" do dôchodku