Tehotenstvo verzus práca

19. feb 2022

Ahojte,zacnem tym, ze uz jedno dieta mam. Po skonceni RD som dostala vypoved a nasla som si inu pracu kde ale nie som vobec spokojna,dostala som dobu urcitu a neviem, ci mi ju zas nepredlzia(slubuju dobu neurcitu ale nespoliehala by som sa na to) Bojim sa ist znova na matersku, pretoze co budem potom mat dieru v zivotopise 3r? Ci pockat na dobu neurcitu? Ci kaslat na to ked som nespokojna? Babo rad!dakujem za kazdy napad ako dalej..

tosomja
19. feb 2022

Tak...keby som mala 25 a rozmýšľala, čo so životom, tak idem na par rokov do práce a potom dieťa, keďže mam 37, tak po 11r mam dve deti naraz po roku a akurát v 40tke pôjdem už do práce asi tam aj umrem.
Ja som taka, ze keď som nespokojná, hľadám iné lepšie, až potom dám výpoveď, aby som nešla z kaluze do blata.
A radila by som sa doma s mužom v prvom rade

autor
19. feb 2022

@tosomja ine som hladala, bohuzial trh prace je teraz velmi biedny v mojom segmente...a manzel chce to co ja, on chce nech som najprv ja spokojna a nech sa ja rozhodnem, co chcem dalej..

diamond007
19. feb 2022

Ak máš odrobene dva roky, teda máš nárok na materskú a neplánujes materskú po sebe, tak kľudne tehotenstvo.
Budeš mať nárok na materskú, tehotenskú atď... Ale ak ti medzitým skončí pracovný pomer (čo skončí keďže je na dobu určitú) a ty budeš čakať náhodou druhé bábo, tak nemáš nárok na materskú ani tehotensku iba nižší rodicak.
Ja som mala na dobu určitú, nevyhovovala mi vôbec, vymenila som na dobu určitú (našťastie som takú našla aj keď menej platovo ohodnotenu) a hneď popritom otehotnela (necakala som že tak skoro sa podarí). Takže pracovný pomer mi stále trvá a už som na druhej materskej.

angela85
19. feb 2022

Záleží to od veku ale aj od vašej financnej situácii. Ja som vždy potrebovala nejakú istotu. O druhé bábo sme sa pokúšali až keď som mala v robote na dobu neurcitu,otehotnela som našťastie na prvú supu ale už som mala 32 rokov.

autor
19. feb 2022

@diamond007 no ja uz jedno dieta mam a ked tak,max jedno este cize urcite po druhom nebudem riesit tretie,,mam odrobene celkovo 10rokov takze materska a vsetko bude...len teda ta medzera v zivotopise ma odradza :( aj platovo je tato praca nanic, prvu matersku som mala vacsiu ako by som teoreticky mala tuto druhu.ale nic lepsie zatial nie je :(

autor
19. feb 2022

@angela85 ja mam 33,,prve v 29tich

angela85
19. feb 2022

Keď máš nárok na materskú a druhé dieťaťa chcete tak na to choďte a možno sa potom vyskytne lepšie miesto,keďže si aj tak tu není spokojná a pravdepodobne by si odišla. Zbytočne čakať a robiť si skôr veľkú medzeru deťmi a potom si znovu prerušovať robotu minimálne trojročnou medzerou. Ja si e nemám finančné až tak dobrú robotu ale som v nej spokojná a myslím si že už mám dosť rokov na to mať ďalšie dieťa a po 40 sa znovu zabehať do roboty

amelie2017
20. feb 2022

Tak budes mat 3 rocnu medzeru, a co? Personalisti nie su blbi a je im viac menej jasne, ze zeny od cca 25 do 35 (beriem priemer) boli na MD. alebo RD. Podla mna radsej dat 3 rocnu medzeru ako pisat do CV, ze zamestnanie pokracovalo, pritom som bola doma, kludne som mohla vypadnut z noviniek v obore a pod.
Ak chcete dieta, tak ho majte a na cv nepozeraj. Robit budes este min 30 rokov, co su 3 roky oproti tomu? A mozno si najdes super flek, ked bude mat dieta rok a pol, 2 a vratis sa skor.