Baby, nastúpila som od 2/2019 do novej práce, zistila som že som tehotná, zmluvu mám podpísanú na rok. Keďže na materskú by som mala nastúpiť skôr ako uplynie rok....čo potom, môže má zamestnávateľ preoustit, nakoľko mi zmluva skončila po roku ? Ďakujem za odpovede....
neprepustí ťa, skončí ti zmluva
Ahojte chcem sa opýtať keďže som tehotná a pracovná zmluva mi končí 31.12.2019 a momentálne som na pnke a na materskú by som mala nastúpiť ešte pred ukončením pracovnej zmluvy. Mám sa po ukončení pracovnej zmluvy hlásiť na úrad práce keď už budem v tej dobe na materskej?
@vcelicka2578 pokial budes na md na urad ta nezaeviduju... Po md nastupis na rodicak a az potom urad prace
@ikonica prestup z md na rodicak je automaticky alebo treba niekam odniesť nejaké papiere? Čiže keď sa mi ukončí pracovná zmluva nemusím riešiť žiaden úrad práce a nič podobné?
@vcelicka2578 nie... Na up ta nezaeviduju pokial si na pn ci md... Pri prechode z md na rd treba papier zo socialky o ukonceni poberania md a s nim ist na urad prace nahlasit sa na rodicak...
@ikonica ten papier si musím ísť vyžiadať sama na sociálku?
@vcelicka2578 ano myslim, ze len osobne prevziat... osobnu skusenost nemam, len co som tu citala... Proste musis nejako uradu prace preukazat, ze si ukoncila poberanie md... Myslim, ze to domov neposielaju, treba si pre to ist osobne... Domov posielaju akurat rozhodnutie o priznani ci nepriznani md a o jej vymere...
@ikonica Ďakujem za pomoc
@vcelicka2578 A ak mas narok na podporu tak ju vycerpat do 2rokov od skončenia PP. RP zatial na otca dietata