Chcem opýtať keď mam ťažkú prácu, oznámim to v robote oficiálne s potvrdením od lekára je možné že ma pošlú na PN keď má nemajú dať na inú pracovnú pozíciu??alebo ako postupovať a načo sa pripraviť???
Zamestnávateľ by tá nemal poslat na PN (nie je lekár), môže ta dočasne presunúť na inú pracovnú pozíciu alebo ti dať platené voľno. Ja osobne by som na PN od neho nikdy nepristúpila, budeš obmedzovaná s vychádzkami po celý čas, nikde nebudeš môcť ísť mimo stanoveného času.
Ved im daj aspon sancu ta presunut inam. Co konkretne robis, ze je to "tazka praca?" Podla toho sa da orientovat... oznam tehotenstvo a uvidis, co urobia. Mozno ta odbremenia od niektorych povinnosti, alebo vymyslia nieco uplne ineho... na PN je to blbe s tymi vychadzkami a teda aj financne si clovek pohorsi...
@anjelicek26 robím opatrovateľku kde mame iba imobilných ... a pri nich strašne dvíham a naťahujem sa sními
@klamema nevedia ta zobrat na administrativu docasne? Ale ano, toto v tehotenstve veru nejde ani nahodou..
@klamema treba oznamit hned,ked ta nepreradia tak ist jedine na pn. Taku robotu nemozea vykonavat. Drzim palce. Aj ja som bola na pn,kedze som mala tazku robotu aj zdravotne probleme,tak ma lekar vypisal. A peniazky som dostavala skoro take iste,ako ked som robila.
@anjelicek26 nevedia tam mame každý svoju pracovnú náplň a to ma nepusti
@klamema tu nejde o pracovnu napln, ty mozes kludne aj v kancli prekladat papiere. Jednoducho ta musia preradit na zaklade preradenky inam, ak nevedia, tak ostavas doma a ide ti plat. Nenechaj sa ukecat na pn, zbytocne budes musiet sediet doma a mat len vychadzky. Ja som kvoli tomu bola na inspektorate prace, viem to presne
@leuska1991 radšej nerad keď nevieš, nemusí ísť jedine na PN ako si napísala, ak pre ňu nebudú mať inú prácu, ostáva doma s normálnym platom ako písali aj iné baby
@klamema ahoj ako si to nakoniec vyriešila tiež som Opatrovatelka a riešim túto istú situáciu lebo neverím že šéf ma nechá s rovnakým platom ako som mala v robíte doma to je nejaká blbosť ,,,u nás síce sa dá robiť sociálna práca ale na to máme pani s vysokou školou
Ďakujem za odpoved
@klamema Nie, nemôže ťa zamestnávateľ poslať na PN, iba lekár. Keď nebudú mať pre teba inú prácu, tak ako píšu baby, budeš doma a poberať plat. Ak zamestnávateľ nemá vhodné miesto, na ktoré by mohol tehotnú zamestnankyňu preradiť, to sa považuje za prekážku v práci na strane zamestnávateľa (pod týmto pojmom aj googli), v takom prípade si určite daj vystaviť nejaké potvrdenie o tom, že nemá pre teba vhodnú pozíciu. Ale úprimne? Zamestnávateľ to isto nejak porieši, určite ti nebude platiť takmer 9 mesiacov "za nič". Veľmi rýchlo poprehadzuje kolektívy alebo tebe dá dodatok k pracovnej zmluve a fukne ti tam niečo čo bude pre tehotnú vhodné...
@klamema ak nieje vazny dovod nemaju ta preco posielat na pn, aj ked to radi robia. Maju ta preradit na inu poziciu, lekar ti da preradenku. Ak ta nemaju kde dat, si doma a ide ti plat. Nie pn. Mna tiez takto tlacili a pritom som mohla ist hocikam robit, ja som si trvala na svojom a preradili ma nakoniec.