Tehotenstvo a predĺženie zmluvy v práci

31. mar 2024

Zistila som ze som tehotná, v júni mi konci zmluva a mali by mi dat na neurčito. Ale keď zistia ze som tehotná môžu mi ju nepredlžit? Mam tehotenstvo nechať v tajnosti v práci 2 mesiace ?

luliu
31. mar 2024

Zmluvu ti predĺžiť nemusia

ptvw
31. mar 2024

Ja by som nič nevravela , stat sa môže ešte kadečo (samozrejme prajem nech všetko dobre dopadne) ale nevravela by som....ak ti nebude extrémne zle ani to nemusia zistiť resp ak nemáš prácu ktorá by ta ohrozovala, ze treba prelozit....a ani to nemusí byť na tebe vidieť, mne brucho vybehlo až pomaly na začiatku 9 mesiaca, v kolkom si tt?...hlavne veľa zdravia želám

autor
31. mar 2024

@ptvw nemám ťažkú prácu, a momentálne som v 5/4 tt ... a brucho mi snáď nevyleze za dve mesiace

anjelicek26
31. mar 2024

Brucho môže nemusí vyliezť.. nerieš nič, uvidíš,ako ti bude.. tých 12 týždňov nemusíš skutočne nikomu nič vysvetľovať,ja som to v práci povedala v 15.tyzdni.. keďže sme o babo pred v 14.tyzdni prišli, nechcela som to hovoriť skôr...

cookie29
31. mar 2024

To je vždy na dve strany. Je šanca že ak povieš že si tehu tak Ti ju nepredĺžia. Na druhej strane ak nepovieš a budú mat pocit že si ich “podrazila” tak to nie je Dobry základ na pracovný vzťah…

nikpa
31. mar 2024

Ja som mala ten istý prípad. Konečne mi mali predĺžiť zmluvu na neurčito a zostala som predtým tehotná. Len ja som to neutajila lebo to bolo na mne vidno. Zmluvu mi nepredlzili a zostala som 4 mesiace pred pôrodom nezamestnana. Ovplyvnilo mi to výšku materskej a aj ďalšiu materskú som nemala kvôli tomu. Čize ak môžeš tak počkaj s oznámenim, kým dostaneš na dobu neurčitú.

hylary
31. mar 2024

Žena ani nemusí vedieť že je tehotná... Nevrav nič, poziadaj o predĺženie, predĺžia, a potom povieš že si tehotna

tenerifka
31. mar 2024

Ak to povies, na 100% ti zmluvu nepredlzia, ak teda nie su masochisti. Pockaj, bude na to cas....
Inak, u nas v Spain uz je taky zakon, ze ak niekoho zamestnam, ma zmluvu na dobu neurcitu od zaciatku, neexistuje dohoda ci doba urcita a pod. Je tam sice vypovedna lehota, ale po jej uplynuti nemas sancu zamestnanca len tak prepustit

petamich
31. mar 2024

@nikpa prosim ta ako ti to ovplyvnilo vysku materskej? pokial viem, tak to ziadnym sposobom vysku materskej ovplyvnit nemalo - narok bud je alebo nie je a sledovane obdobie je bud predchadzajuci rok alebo su tak vynimky podla toho kedy zacal pracovny pomer

autorka: ano zial mozu ti zmluvu nepdredlzit :( takze je to len na tebe a sama si najlepsie poznas zamestnavatela a ako je s tebou spokojny atd. a podla toho sa rozhodni ci tehotenstvo oznamis alebo nie