Ahojte chcela by som sa poradit od decembra 2015 pracujem vo fabrike s 3 smennou prevadzkou cez agenturu noslus. Teraz som ostala tehotna uz som po 1 trimestri a tak mi nerobia nocne prace dobre. Vcera som sla za veducim vo fabrike ze nemozem robit nocne pretoze sa to nepaci ani lekarovi a mne samej sposobuju zdravotne tazkosti jeho odpoved hned nech sa dam na rizikove ze oni si za mna musia najst nahradu (jedna sa o 7 smien v mesiaci co by som nemohla ranne a poobedne by som robit nadalej mohla ale o tom on nechcel ani pocut ze nahradu budu hladat na cely pracovny cas). Tu vsak nastava moja otazka ked so mnou prerusi spolupracu firma ktorej som prenajata kvoli tehotenstvu moze mi dat agentura vypoved alebo ma musi preradit niekam inam? (Zmluvu mam na dobu urcitu do septembra 2017) Potvrdenie o tehu tam maju uz cca mesiac. Je naozaj jedine riesenie aby som nezostala uplne bez prijmu ta PNka? Co je tiez este otazne ci mi ju lekar vystavi kedze mne nic nie je... dakujem za rady :(
@mon895 Tak v tom pripade ti musi vyhoviet. Pozri si zakonnik prace, je tam presne urcene, co vsetko moze a nemoze pocas tehotenstva. Pripadne sa tu pridaj do skupiny "Pravne poradenstvo" a poloz otazku (alebo vyhladaj). Radia tam pravnici, ti ti poradia lepsie ako ja amater 🙂
Vela zdaru.
@mon895 Zalezi na tom, aku mas zmluvu. Na dobu urcitu je jedna vec, ale ake podmienky tam mas? Plat mas fixny, ci tam mas plat iba za to, ked si "na pracovisku? Pokial viem, zmluvy na "prenajom" pracovnikov byvaju vacsinou dost nevyhodne pre zamestnanca, takze sa obavam, ze ked on nebude ochotny ti vyhoviet, tak si nepomozes.