Zdravim chcem sa opytat mam v praci zmluvu na dobu urcitu do 31.8.2023 som myslela ze na urcitu ale nie.Lekarka ma chce vypisat kvoli rizikovemu a ze robim 11 ky.Ked pojdem na PNku tak ju budem asi poberat len do 31.8 a potom musim ist na urad prace alebo ako je to v tom sa nevyznam,ci mi moze zamestnavatel predlzit zmluva ale asi nie ak som tehotna.
@klarissa25 ano tak to si myslim ze mi asi ukonci ,cize mozem byt na pn a potom asi od septembra musim ist na urad.
@kajuska12 nemusis ist potom v septembri na UP, pokial budes stale PN, aj ked ti skonci pracovny pomer.
Inak, ak mas tazsiu pracu, ziadas o preradenie, nemusis byt pn, ak teda nemas ine problemy.
@kajuska12 pišem že na pn môžeš byť až do pôrodu, nemusíš isť vôbec na urad prace..
@martinkatinka to som netusila v decembri mam termin tak sa nechcem stresovat 😅
@martinkatinka ale ja neviem ako to mam sefke povedat a neviem kam by ma preradila ja robim predavacku s oblecenim 3 krat do tyzdna 11 ky.Bola som u gynekologicky zistili mi tehotenstvo rizikove kvoli veku a povedala mi doktorka ze nesmiem pracovat ze ma ihned vypise v utorok idem do prace tak neviem ako sa mam dohodnut so zamestnavatelom
@kajuska12 vek nie je diagnoza. Normalne oznamis pisomne tehotenstvo, poziadas o preradenie a ked ti nebude moct vyhoviet, budes doma s nahradou mzdy. No toto malokto riesi, lebo lekari su stale ochotni vypisat pn. No ak mas diagnozu na pn, potom ti to moze byt jedno a budes doma na pn.
A ak oznamis pisomne tak ta nemozu prepustiť min do konca augusta.
@anickaaa6aaa ano ja som to oznamila pisomne ale este som sa nedohodla na smenach to az v utorok a to som v praci znova 11 hodin lebo vypisat som na nedanala na pn a zase si neviem predstavit robit 8 hodin do 18tej denne a 4 krat do tyzdna a to ani zamestnavatel nebude moct najst nahradu na 3 hodiny ked robievam sama v obchode
@kajuska12 ty si to uz v jednej teme riesila
@kajuska12 ako bolo spomenute vyssie vek nie je diagnoza na Pn cize tam musi byt nieco ine...ak si pisomne oznamila tehotenstvo tak ta do konca augusta prepustit nemoze a ja by som ziadala od zamestnavatela nejaku dohodu alebo nech ta necha doma s nahradou mzdy...stale lepsie ako PN...ale ak sa rozhodnes pre PN tak ako pisu vyssie mozes byt pn az do nastupu na matersku..urad prace riesit nemusis...narok na matersku a tehotenske budes mat? Mas 270NP?
@martinkatinka ano lebo stale si neviem rady
@kajuska12 ved mas 2 moznosti. Bud poziadaj o upravu pracovnej doby a ak ti to neschvalia, tak budes mat nahradu mzdy. Alebo ak mas diagnozu na pn, tak ides na pn.
@kajuska12 ako píše @martinkatinka , nič iné ti neporadíme, ako v predošlej komunikácii. Iná možnosť nebude, aj keby napíšeš tretí/štvrtý krát. Ak máš diagnózu na PN, buď PN. Ak nemáš, treba dať žiadosť o úpravu pracovnej doby a nechaj na zamestnávateľovi, ako si s tým poradí. Tebe môže byť jedno, ako to spraví a či bude hľadať brigádnika na 3 hodiny alebo čokoľvek. Ty si splň svoju povinnosť a zvyšok nechaj na kompetentných 😉
na pn môžes kludne pokračovať až do porodu aj ked ti skončí pracovný pomer, ak to máš teda na dobu určitu, môže ti samozrejme ukončiť zamestnavateľ pracovný pomer