Ahojte baby, asi sa musim len vypisat, a bude to kus dlhší príbeh. V júli sme sa dozvedeli ze naša firma sa musí presťahovať od októbra už. Dovtedy som to mala 10 km do práce od októbra 40 (dokopy 80).. Tak sme si s mužom povedali že teraz je najlepší čas na bábätko. Že vyskúšame ci to vôbec pôjde a na prekvapenie som bola už v tom októbri sťahovania tehotná. Teraz som v 17.týždni a všetko je super, bábätko je podľa kontrol v poriadku mne nebývalo zle a cítim sa fajn.
Len v novej práci sa nam trochu zmenil systém a musime otvárať a zatvárať pri hľadaní papierov (asi tak 100 krát za deň) také ťažké železné dvere ktoré sú veľmi hlučné. Za tými dverami su regále tie su aj na podlahe aj vo výške kde potrebujem stúpať ako keby na také vedro aby som tam dociahla co mi príde za chvíľu dost komplikovane. Preto som to povedala svojej Dr. a ona mi dala hneď na dva týždne zákaz prace a do dvoch týždnov sa ma firma vyjadrít ci a ako môžem robiť dalej. Teraz mam celkom výčitky ze aj ked je mi dobre tak som sa vyhovorila a uliala z práce a nechala kolegov samých (je nas dosť malo).. Viem ze by som sa tym nemala stresovať a myslieť uz konečne hlavne na bábätko a nie na prácu a druhých..a ze som to možno nemusela riešiť takto cez papiere ale v práci sa to dalo dohodnúť aj ústne ako kolegovia a ludia.
ak sa necítiš ako tehotná v práci bezpečne - je na zamestnávateľovi, či to všetko uľahčí , poprípade ťa na ten čas do materskej prehodí na inú prácu . A výčitky máš prečo ? Lebo si tehotná ? Veď aj tak pôjdeš o pár týždňov na materskú a kolegovia to isto pochopia.
@amelie2017
Doktorka ma nevypisala na ziadnu diagnózu len ze tym ze kym zamestnávatel to prehodnotí tak mi tam dala zákaz ze by tymi podmienkami mohlo byt ohrozené dieta a ja. Na dva týždne..
@anetka1111 akoze momentalne si na PN? Ci? Lebo nechapem to tvoje "tak mi tam dala zákaz".
Ved nech ti tam daju normalny rebrik, schodiky... Tvoja praca sa mi nezda taka, zeby si ju nemohla ako tehotna vykonavat.
Dostanea prideleneho asistenta resp budete robit vzdy s kolegom vo dvojici, bude ti otvarat dvere a podavat z vyssich polic 😉 tak by som to vyriesila ja ako zamestnavatel, nevidim ziadny problem v tejto naplni prace, preco ine to nemozes robit
Namiesto vedra si vypytajte schodiky.
A teda, na aku diagnozu ta lekar vypisal? Ale teda mne tie podmienky nepridu nejak extremne, aby si v nich nemohla ako tehotna pracovat.