Tehotenský príspevok a zamestnávateľ

4. júl 2022

Ahojte, ako to je prosím vás s tehotenským príspevkom? Tlačilo mi dá gynekologička od 13.tyzdna a osobne ho zanesiem na socialku? Dozvie sa to nejakým spôsobom môj zamestnávateľ? Asi sa pýtam komplikovano. Zatiaľ som tehotenstvo neoznavala v práci, preto sa pýtam. 🙂

zuzinka888
4. júl 2022

Papier da gyn, ty vypises a posles postou ( doporucene) al osobne na socialne. Ide to mimo zamestnavatela.

lejusinka
4. júl 2022

Da sa to poslat aj online cez socialku. V praci sa to nedozvedia.

autor
4. júl 2022

Ďakujem dievčatá za odpoveď 🙂

tatiana321123
4. júl 2022

Nemal by sa, ale len pre upozornenie ak to nemáš v práci úplne ok. Pokiaľ oficiálne neoznámil v práci tehotenstvo, nie si považovaná za tehotnú. V tomto prípade môže prísť k tvojmu prepusteniu ;) aj keď dodokladujes že potom že si v druhom stave už sa na to nebude prihliadať

autor
4. júl 2022

@tatiana321123 nechápem súvis. Ja viem, že nie som považovaná za tehotnú, pokiaľ to nezdokladujem. Ja som sa ale pýtala, či je nejaké prepojenie Sociálnej poisťovne s mojím zamestnavatelom kvôli tehotenskemu príspevku. Mne bude končiť zmluva zrovna keď budem cca 5-6 mesiaci, takže zamestnávateľovi to ani neplánujem oznamovať. 🙂

jahodqa666
4. júl 2022

Papier o tehotenské posielaš ty sama zo zamestnavatelom to nemá nič 😉

diamond007
4. júl 2022

@lejusinka
@zuzinka888
@tatiana321123
@jahodqa666
Napíšem len svoju skúsenost, pri reťazovom pôrode keď som podala žiadosť do sociálnej poisťovne na tehotensku a neriešila ešte zamestnávateľa ( ešte som mala dosť času na oznámenie), akonáhle som mu to neskôr oznamovala, vyjadrili sa mi že o Tom vedia kedze som žiadala o tehotensky príspevok.

lilinka88
4. júl 2022

@diamond007 áno, sú prípady,kedy SP kontaktuje zamestnávateľa napr kvôli pravdepodobnému vymeriavaviemu základu. Takže sa to zamestnávateľ môže dozvedieť

tatiana321123
4. júl 2022

Skôr som to myslela tak že, baby taja zamestnávateľovi tehotenstvo lebo si myslia že sa na nich vzťahuje ochranná lehota. Nehovorím že je to aj tvoj prípad, písala som že keby si náhodou s týmto ratala, keďže sa pýtaš či sa to zamestnávateľ môže dozvedieť s iného zdroja.

simona92101
4. júl 2022

Online neodporucam,ten system im blbne,ja som posielala online a po 2 mesiacoch sa zistilo,ze im to nepreslo.pritom potvrdenie o podani som si ulozila a vytlacila 🤷‍♀️🤦‍♀️

mogaa
4. júl 2022

samozrejme že sa o tehotenstve môže dozvedieť zamestnávateľ od SP....dávaš si tam predsa žiadosť o tehotenské a to sa počíta z platu....takže stačí nezrovnalosť vo výkazoch alebo zamestnávateľ pošle neskoro nejaký výkaz a SP volá/píše zamestnávateľovi....

lejusinka
4. júl 2022

@diamond007 moj o tom nevedel a to som oznamovala 2 mesiace potom 🤷🏻‍♀️

simciatko1
21. feb 2024

Baby, ak ste tu niektorá ešte AKTÍVNA - kedy ,za aký čas Vám schválili príspevok? Včera som odniesla osobne do SP - kolko na to majú 90 dni? pýtam sa len pre zaujímavosť. ďakujem

lilinka88
21. feb 2024

@simciatko1 60 dní