Aktuálnemu študujem za masérku, všimla som si, že salónov ponúkajúcich tehotenskú masáž je málo. Pre mňa osobne je to diera na trhu ,rada by som sa aktuálne na tehotenskú masáž objednala ,ale v našom meste nie je ku komu (je tu jeden masér ponúkajúci túto službu a to nie sme práve najmenšie mesto). Zaujímalo by ma či je to tým, že o to nie je záujem a teda salóny túto službu zbytočne neponúkajú, alebo by aj záujem bol, len na to niet dostatok kvalifikovaných masérov. Využili by ste služby maséra v tehotenstve?
ja s bola v zavere tehotenstva, ale mna to vobec neuspokojilo..znova by som uz nesla
Moj maser, ked zistil, ze som tehotna, tak ma nevzal, lebo ze pocas tehotenstva sa to nesmie a nemam sa nechat ani ziadnym inym maserom nechat nahovorit, ze sa moze. Je to clovek okolo 50ky, venuje sa tomu cely zivot, vie preco to hovori.
Ja som to využívala, ešte aj v 7 mesiaci som bola pre mňa to bol relax. Ale vedela som ku komu idem...len tak do mesta by som ku hocikomu nesla
Pravidelne chodim na tehotenske masaze v tehotenstvach. Neviem, ci je prave toto "diera na trhu"
Chodím k fyzioterapeutke ktorá má vyštudovanú VŠ s týmto odborom mnoho certifikátov a veľa rokov praxe, chodím k nej aj počas tehotenstva, rozprávali sme sa na túto tému povedala že počas prvého trimestra žiaden fyzioterapeut tehotnú masírovať nebude, ani nie preto že je to škodlivé ak je fyzioterapeut dobrý a vie čo robí neublíži ale že ak náhodou žena potrati alebo sa niečo stane tak môže to prisudzovat masáži a žiaden masér či fyzioterapeut sa nechce naťahovať a nebodaj súdiť.
Ako vyzerá taká tehotenská masáž a ako sa vykonáva, keď žena už nemôže ležať na bruchu? Takúto masáž by som si teda rada dopriala, keďže ma ako väčšinu žien už začínajú častejšie pobolievať kríže a manžel ma masírovať odmieta, pretože to vyžadujem často a už ho to obťažuje. 😄
Som maserka ale tehotnej by som masirovala len siju, ruky,nohy a tvar . Na zodpovednosť by som si nezobrala aj keby pytala
Ja size nežijem na SK ale na tehotenskú som chodila pravidelne a je to super