Teambuildingy mimo pracovnej doby

14. jún 2024

Baby chcem sa vás opýtať aký je váš názor na teambuildingy mimo pracovnej doby.

Robím v jednej práci druhý rok, mám manžela a dve deti 7 a 9r. V podstate všetko čo je mimo moju pracovnú dobu odmietam. Trávim 8 hodín v práci a nevidím dôvod prečo by som mala chodiť ešte po nejakých teambuildingoch s kolegami.
Dostala som sa do takej výmeny názorov s mojou šéfkou, lebo firma prišla s tým, že máme ísť na 3ri dni niekam do Slovenského Raja. Ja som to slušne odmietla, že o to nemám záujem. Šéfka si ma zobrala bokom, že si všimla, že odmietam takéto akcie, či je nejaký problém s kolegami. Hovorím jej, že nie len mám rodinu a záujmy s ktorými chcem tráviť čas. Ona mi vytkla, že "aj pracovné vzťahy sú dôležité". Áno sú, ja kľudne pôjdem na teambuilding v rámci mojej pracovnej doby. Ono ja chápem, že moji kolegovia s tým nemajú problém, lebo sú to väčšinou slobodní ľudia bez detí.
Ako to vnímate vy? Som ja divná?

kiki68
14. jún 2024

Je to tazko, my mame tiez mimo prac doby, cize je to take trosku osemetne. Ako tri dni pochopim, ale napr den, par hodin to idem s kolegami. Ale Ja mam kolegyne rada a skor sa na nieco take vzdy vsetky tesime.

barbora0308
14. jún 2024

Ja mam rada taketo akcie, proste si rada oddychnem aj s kolegami bez rodiny a manzela. Osobne by som s tym nemala problem, dokonca by som sa tesila.
Je ale uplne v poriadku, ked ty o taketo akcie nestojis a tvoja sefka by to mala akceptovat.

jana_eyre_2
14. jún 2024

My máme napríklad teambuildingy vždy mimo pracovnej doby, manžel tiež.. on na ne chodí málokedy, ja som ešte nebola nikdy.. obaja povieme pravý dôvod, nikdy s tým nikto nemal problém.. jednoducho práci a kolegom najmä manžel venuje väčšinu svojho času, takže ostatok venuje rodine.. nikdy mu to nikto nevytkol.. ja som tento rok aj chcela ísť, ale je práve v čase keď mám dovolenku, takže možno vianočný sa odhodlám.. my mávame ale vyslovene len vecere, keby niekto odomna chcel aby som šla sa tváriť na tri dni že sa idem baviť, tak ma tam nedostane.. šéfke by som otvorene povedala že to nie je podľa môjho gusta a odmietam aby ma do niečoho takého tlačila.. nemám rada takéto akcie, prácu si odvadzam dobre a chcem sa v práci cítiť dobre podľa môjho presvedčenia nie podľa niekoho iného..

guiseppinka
14. jún 2024

Trochu si. Ano, aj pracovne vztahy su velmi dolezite. Teambuildingy sa moc nerobia cez pracovnu dobu... pokial nemate akcie kazdy mesiac, tak raz za pol roka by som sla... v jednej robote sme mali teambuilding spojeny s vianocnym vecierkom - jeden vecer teambuilding a druhy vianocny vecierok. To bolo super... cely rok sa na to kazdy tesil, lebo sme sa stretli zamestnanci zo vsetkych krajin...

jana_eyre_2
14. jún 2024

@guiseppinka slová každý, všetci a podobne neplatia na naozaj všetkych.. 😉 su ľudia čo je to pre nich dosť otravujuce a ak niekto očakáva rešpekt v Tom že sa teší na teambuilding, mala by aj druhá strana rešpektovať že nie každý takéto akcie má rád..

marca12
14. jún 2024

Aj my chodime na 3 dni a mame to opacne. U nas sa praveze tesia ludia,ktori maju rodiny. Tesia sa,ze vypadnu z domu,odreaguju sa. Mna to poviem pravdu obtazuje. Rada travim svoj cas po svojom,ale vzdy sa premozem a na rok mam zase pokoj 😂 a nakoniec je vzdy dobre. Ono to naozaj pomaha utuzovat kolektiv byt takto spolu mimo prace.

autumm
14. jún 2024

Mam na to taky istý názor ako ty. Akonáhle mi skončí pracovná doba = práca pre mňa už neexistuje. S kolegami trávim 8 hodinn denne. S detmi a mužom som max 3h denne aktívneho času. A ešte po pracovnej dobe mam ísť niekam s ľuďmi s ktorými sa vidim furt? Ani náhodou. 😃 A na 3 dní by som vôbec nešla.

anjelicek26
14. jún 2024

Sefka ma pravdu, minimalne obcas by si mala na takuto akciu zajst, lebo vyzeras ako odlud, co nema nikoho rad... deti nemas malicke, minimalne vianocny vecierok, nejaku spolocnu veceru, ved to nie su zle veci... prenocovanie 3 dni mimo domu vzhladom na deti mozes kludne odmietnut, ale nechodit nikam nikdy je nejake divne no...

betulinka1
14. jún 2024

Moj muz sa k tymto akciám stavia presne takto ako ty. Ked je v rámci pracovnej doby, tak ide ale vecer pride domov a volny cas nemieni travit s kolegami. Ja som mu za to velmi vdacna aj ked mu hovorim, Ved chod s nimi. Za tie roky si zvykli, uz to nikdo neriesi.

tehulka2011
14. jún 2024

Zamestnanci si za to mozu sami, keby povedali vsetci „ok, ale iba v pracovnom case“, tak si to zamestnavatel hned rozmysli.

guiseppinka
14. jún 2024

@jana_eyre_2 pisala som konkretne za nasu firmu - tam sa kazdy tesil (minimalne vsetci ti, s ktorymi som sa poznala) Od oktobra sa neriesilo nic ine, len kde budeme mat vianocny a kde bude teambuilding. Samozrejme, ze nie kazdy sa dostavil, ale boli rozne dovody - choroby, porody...

vikusjk
14. jún 2024

Ja tiez nechodim. Mala som jednu sefku, ktora s tym mala mierny problem v zmysle, ze mi to este aj do rocneho hodnotenia napisala, ale od kedy odisla na matersku, mam pokoj. Aktualne s tym problem nikto nema. Podla mna toto by ti nemala vycitat a ked si mysli, ze mas nejaky problem s kolegami, alebo vseobecne s pracovnymi vztahmi, nech to konkretizuje, aby si to vedela riesit, kedze ty si nie si nicoho takeho vedoma.

kleopatra114
14. jún 2024

Raz z rok by som ten víkend obetovala v rámci zachovania dobrých , priateľských vzťahov na pracovisku . Deti mas už pomerne veľké , nie sú to škôlkari- nevidim v tom problém .

295anicka
14. jún 2024

Môj bývalý zamestnávateľ mal teambuilding počas sviatku, 30 km od mojej práce, nikdy som tam nebola a neľutujem

ela90041
14. jún 2024

Zakladny predpoklad je, aby sa teambuilding bral ako zabava, nie ako povinnost. Ak tam niekto chodi z povinnosti, toho by som ako sefka urcite neprehovarala. Nechce, nechce nic sa nedeje. Ostatni si to uziju tak ci tak. Ak niekto vyslovene vnima teambuilding ako pracovnu povinnost, tak pre neho to naozaj nema vyznam chodit na tieto akcie. Praca nie je len o pracovnych povinnostiach, treba ju vnimat v sirsom kontexte. Vobec nemam pocit, ze work-life balanc stoji a pada zrovna na pardnovom teambuilngu. V rodine predsa nejde o kvantitu, ale o kvalitu straveneho casu ako rodina.

barbora0308
14. jún 2024

Ja teda plne suhlasim aj s opacnou stranou, ako pisala aj @jana_eyre_2. Teambuildingy mimo pracovnej doby by nemali byt "povinnou" zalezitostou, vazne su ludia ktori si na taketo akcie nepotrpia a malo by to uplne opacny efekt. Ja si myslim, ze je to plne akceptovatelne a zamestnavatel by to mal respektovat, niekto jednoducho nechce chodit a potom som tu napr. ja co som sa vzdy velmi tesila a uz sa tesim spat do prace a na teambuildingy 😁. Vzdy som mala kolegov s ktorymi som mala dobry vztah aj napriek tomu, ze na taketo akcie nechodili...

katkaseiner
14. jún 2024

moj muz mal raz teambuilding v čechach...bolo to trapne kedze nic konkretne nerobili len sa isli najest a potom do nejakych podnikov...
U nas byvali v robote, ale vzdy samozrejme po praci. Snazim sa to robit tak ze raz idem a inokedy nie...proste nech nikto nepovie ze taham mimo kolegov ale popravde mne sa uz po robote nikam nechce, tesim sa kludu doma. Ked idem, vzdy sa mi zatial pacilo, len to mam potom komplikovane dostat sa domov. Teraz nas ako team chcu stretnut nasi sefovia na veceri, takze idem, ale kedze jeden je japonec, verim ze to bude velmi formalne, dame veceru, zdvorilostne pokecame a ideme domov. Na vianocnom vecierku som uplne mimoriadne bola, bolo super, ale tie 4 hodiny boli pre mna celkom dost, okolo 23tej som odisla...niktori kolegovia dosli domov rano o 5 😳

jana_eyre_2
14. jún 2024

@guiseppinka tak potom nevrav autorke že je trocha divná 😉

vanilkovazmrzka
14. jún 2024

Na tri dni by som nesla. Ani ta do toho nemozu nutit. No je normalne sa obcas takeho zucastnit, tak ked bude nieco vecer po praci tak raz za cas chod, to jedno vino s kolegami ta nezabije a aspon nebudes ta, co nikdy nikam nejde

guiseppinka
14. jún 2024

@katkaseiner posledny vianocny vecierok, na ktorom som bola bol taky, ze okolo 5 sme sa doviezli na hotel a poniektori este o 11 mali celkom problem stat na nohach🤣🤣🤣 ale bola pecka😁

michaela329
14. jún 2024

Môj muž tiež tak chodí, je to pre nich fajn zážitok a spoznajú sa v rámci spoločnosti aj so zahraničnými, na vianočnom som u nich bola aj ja. Chodia aj matky a otcovia malých detí - majú si o čom pokecať. Podľa mňa naozaj nemáš tak malé deti, aby to nezvládli a možno keby si nakoniec išla, mohlo by sa Ti aj páčiť. Ja napríklad musím každé dva roky na školu v prírode, 5 dni mimo domov a každému je srdečne jedno, či má niekto doma deti.

guiseppinka
14. jún 2024

@jana_eyre_2 divna je v tom zmysle, ze odmieta akykolvek teambuilding. A pisala som, ze pokial ich nemaju kazdy mesiac, tak na ten 1 za pol rok by mohla ist...

jana_eyre_2
14. jún 2024

@guiseppinka no sú povahy, ktoré to jednoducho nemajú radi, ja som rovnaká a nemám pocit že som preto divná..

mircalla
14. jún 2024

Aspon sporadicky by si ist mohla. Tiez mam 2 deti a idem obcas. Ak to odmietas pravidelne, tak s tym moze mat problem, pripadne otazky. Tiez to nemam rada, ale raz za cas sa premoct neni na skodu.

reanda
14. jún 2024

@guiseppinka pre extrovertov budu intaci vzdy divni, ako vidno 😀

mircalla
14. jún 2024

@reanda Nie som extrovert, ale sefka ma pravdu aj pracovne vztahy su dolezite a teda 100% to odmietat uplne ok nie je, raz za cast treba ist.

barbora0308
14. jún 2024

@guiseppinka Pripomenula si mi mojich rodicov, ktori cely zivot tvrdia, ze je moja sestra "divna" iba preto lebo ma introvertnu povahu a uz ako dieta odmietala chodit na akekolvek detske oslavy...🤦 Je to skvela osoba, moja najlepsia priatelka, len nema rada podobne akcie, mala by byt preto divna?

reanda
14. jún 2024

inak zeny, vy, co sa 'obetujete a premahate' ist aspon raz za cas na teambuilding, aby ste neboli za divne a nemali kvoli tomu problemy, naozaj to ma za nasledok lepsie pracovne vztahy?

mircalla
14. jún 2024

@reanda Ja som zatial vzdy ked som bola, tak som bola nadmieru spokojna a bolo to super. Takze mozno nebyt hned negativne nastavena a znechutena, ze to bude nanic, nechce sa mi a skusit raz ist? Mozno by bola sama prijemne prekvapena.

pictbridge
14. jún 2024

Zachovala by som sa presne tak isto ako ty 😉🙂