Ťažoba z nástupu do práce po rodičovskej, práca aj cez víkendy

25. nov 2023

Nastupujem do práce po rodičovskej, kde budem robiť aj každý druhý víkend v podstate od rána do večera.
Je mi z toho dosť ťažko nakoľko viem, že budem so synom menej, čo je teda prirodzené v takomto období ale tie víkendy ma veľmi trápia, je to taký náš čas kedy sme všetci traja, ja manžel a synček spolu. Nakoľko manžel má pracovnú dobu cez týždeň 7 - 16 a víkendy voľné.
Už to že cez týždeň tiež budem aj do večera v robote niekedy ma štve ale dobre, to by bolo ešte v poriadku, len tie víkendy 🙄
Mali ste alebo máte niekto takúto situáciu? Ako ste to zvládli, zvykli ste si, alebo ste to vzdali v takéto robíte?
Poprípade je to možno aj tým že ma čaká táto zmena a v podstate po skoro troch rokoch doma so synčekom nebudeme toľko spolu.
Ono ja sa do roboty už aj teším, o tom ze peniaze sa teda už fakt tiež zídu nejdem ani hovoriť, praca ma tiez celkom bavila pred materskou ale tá práca cez víkendy ma štve, už je to o inom ako keď som bola bezpečná.
Ďakujem za vaše skúsenosti a komentáre 😊

13uzivatelka11
25. nov 2023

Ak tie peniaze nejako nutne nepotrebujete, ja by som do takej práce nešla, ak je možnosť ze si za pár týždňov nájdeš niečo čo ti viac vyhovuje . 🤷‍♀️ja som si po materskej našla len brigádu zatiaľ, kým si zvykneme., aj keď tam môžem odrobit 7-8 hodín kým ideme pre syna do škôlky, takže nejaký ten peniaz naviac bude, ale ked budem musieť byť s malým viac doma, tak ten príjem bude výrazne nižší, ale stojí mi to za to zatiaľ. Popritom si však hľadám nejakú prácu kde by som mohla pracovať aj z domu v prípade potreby, ale to môže trvať veľmi dlho kým si niečo vhodné nájdem.

bluka2
25. nov 2023

Za tie víkendy v práci máš aspoň viac voľna cez týždeň? Ja by som si našla prácu bez víkendov, však aj taká existuje

mogaa
25. nov 2023

čo tak druhá práca či práca na čiastočný úväzok? človek nemôže mať všetko, treba si ujasniť priority....ak je prioritou byť s rodinou cez víkend, tak sa podľa toho zariaď...

ivangeline
25. nov 2023

Ak je to nieco,co ozaj neprekusnes,vies si hladat popri dalsiu pracu bez vikendov. ;) Mozno v praxi ti to az tak vadit nebude. Uvidis.

zuzanaete
25. nov 2023

Predpokladam, ze budes mat volno cez tyzden. Kludne si niekedy nechaj drobca doma a urobte si program.

denkabemommy
25. nov 2023

Nešla by som do práce, kde by som musela robiť víkendy. Nie som s takým stotožnená, podľa toho som si hľadala prácu, napriek tomu, že to trvalo dlhšie ma do jednej prijali, odkiaľ som ale odišla do ďalšej, kde mám o hodinu kratší pracovný čas 🙂. Preto ak musíš vezmi, ale hľadaj niečo lepšie

lucia147852
25. nov 2023

Ak si vieš rýchlo nájisť inú prácu, tak by som do takej nešla. Máš nárok na podporu. Ak nie, tak to je horšie no. Ostať dlho bez práce nie je dobré. Ja som vždy vedela, že prácu cez víkend nechcem. Preto som hneď takú hľadala. Sú tam sice pekné príplatky, ale vedela som, že toto nechcem a nestoji mi to za to.

sisaka
25. nov 2023

Fungujeme tak od 3 rokov môjho syna, teraz má 15. Podľa mňa to má aj svoje výhody, otec dieťaťa bude mať príležitosť vybudovať si s dieťaťom silnejší vzťah. Niekedy mi vadi, že robím cez víkend, ale voľno cez týždeň mi vyslovene vyhovuje, takže teším sa hlavne z vyhod.