Ahojte
Už dlhšie si všímam pracovné ponuky a zdá sa mi, že ako keby sa ľudia napríklad v kníhkupectve nestriedali.
Nemyslím teraz vo veľkomeste, tam je to už spojené s kaviarňou atď.
Ale také menšie útulné kníhkupectvo alebo menší butik, papiernictvo.
Mám pocit, že sa na takéto miesta vôbec nehľadajú ľudia. Vždy sú tam tí istí.
Prečo to podľa vás tak je?
Veď to je najlepšie pre obe strany, ak nie je vysoká fluktuácia zamestnancov. Ak by sa často striedali, asi každému by hneď trklo, že podmienky asi nie sú nič moc, keďže tam pracuje stále niekto iný.
tých miest nie je až tak veľa a keď sú spokojné obe strany, prečo by sa mali striedať?
V maličkých butikoch ci v papiernictvach robia väčšinou majitelia. Aspoň u nás poznám takto viac takýchto obchodíkov.
Ja si myslím, že keď aj niekoho hľadajú, tak nie cez portál ako profesia… skôr vylepia papier na dvere, alebo sa popytaju medzi známymi 🤷♀️
ked je to mensi obchod vacsinou tam pracuje majitel alebo rodinní clenovia
tiez si myslim, ze z takychto robot sa jednoducho neodchadza🙂 ak aj hej, tak len vo velmi vynimocnych pripadoch. mna odjakziva takato praca lakala, rada pracujem s ludmi, knihy milujem este viac, ale nikde som nenasla volnu poziciu, tak som to proste vzdala. ale toto je proste to, co by som chcela robit asi najviac🙂 mozno sa mi to niekedy splni, ktovie. a mozno, ze aj tebe :D budem nam obom drzat palce :D
@ladygina ano, tiez ma to velmi lakalo uz od detstva🙂 ale v mojom okoli su len take knihkupectva, kde sa pracuje aj vikendy a cisto len 12 hodin. cize toto by som ja osobne asi nechcela :D take malo knihkupectvo, to ano, to by bola radost pracovat.
mensi butik zabilo Zalando , papiernictvo Hypermarkety s online obchodmi, knihkupectvo e-booky. Dnes tychto obchodikov je ovela menej a preto ich nevidno ani tam kde sa ty kukas
Lebo je spokojny aj zamestnavatel, aj zamestnanec 🙂