Aj vy ste sa citili tak "depkovo" ked ste boli na urade a hladali novu pracu? Som na urade od decembra, z organizacnych dovodov som prisla po 12 rokoch o pracu. Ten cas som pracovala len v jednej firme. Poslala som od decembra uz neskutocne mnozstvo inzeratov, reagujem na inzeraty, navstivila som aj nejake firmy a nic. Nikto ma zatial ani len na pohovor nezavolal, stale dostavam len zamietave odpovede. Mam 3 deti (nikde ich neuvadzam) tak celodenne prace alebo pracu na zmeny vynechavam, kedze sa potrebujeme doplnat s manzelom. Mam prax, vs. Nemyslela som si ze to bude take tazke, ked sa vsade pise ze prace je dost len je malo zaujemcov o pracu. Financie nie su problem, podporu mam peknu, muz zarobi dobre. Len ja sa uz zblaznim doma, z toho pocitu zbytočnosti a menecejnosti 😒
Roboty niet žiadnej.. to len tu na koni ti budú písať tie, ktoré sú 20 rokov na topluckych miestatach, že práce je dosť... Nic si z toho nerob
Ja som hľadala 9 mesiacov ale poznám aj takých čo aj 2 roky
@guiseppinka och, tak nie som sama. Ja som si vcera ratala - od decembra 20 reakcii na inzerat, z toho 8 zamietnutych len tento mesiac. A asi 15 ziadosti som zaniesla z mojej iniciativy po okoli. Stale myslim na ton, ze nemam pracu, rano prve co vstanem, vecer ked idem spat. Nebavi ma nic, vsetko doma a okolo deti robim z takej zotrvačnosti, ze musim. Este december bol ako tak, boli Vianoce, ale tento januar je pre mna hrozny
Aka praca by vás napĺňalo a bavila? Napíšte správu
pridávam sa, už ma to prestáva baviť....
Nájdeš si niečo určite nedeptaj sa takými myšlienkami.Mas podporu, nehladujete boli sviatky, január je taký rozbeh venuj sa sebe doobeda kedy, keď nie teraz?
Veď je ešte len január. Keď si doma od decembra, tak to ešte neprešli ani dva mesiace. Navyše boli sviatky, koniec roka... Nezúfaj, prácu si nájdeš určite.
@hylary roboty niet ziadnej? Viem o x (a normalnych dobrych a ludskych) poziciach v naozaj roznych odboroch kde znami hladaju posily na plne uvazku do rodinnych firiem a pod. Roboty je vela a zaujemcov maju minimum. Hovorim, rozne odbory. Navyse kazda restauracia ma problem najst niekoho co Ti bude robit, ci casnicky, kucharov... mechanik mi hovoril ake je nemozne najst hocijakeho aj absolventa, nie to s praxou. Kamoska do strojarskej firmy nevedia najst ani robotnika, ani chalana co bude odklikavat jednoduche prace na eshope. Kamarat sa stazuje ze nevie najst predavacku na TPP. A mohla by som v dalsich pokracovat co viem zo zivota a najblizsieho okolia
Nevidime co zadavatelka studovala alebo robila, ale uz len to ze vynechava celodenne prace, smeny, atd, jej okruh znizuje.
Takze ja si vobec nemyslim ze niet roboty, toto vacsinou vyplakavaju ti, ktorym ziadna robota nevyhovuje 🙄 a nie, nie som 20r na tepluckom mieste. Sikovny clovek si najde dobru robotu.
Len to chvilu niekedy trva. Autorka - nezufaj. Mala som kamaratku co robila na dobrych postoch, v dobrych firmach, dobre platenu. Ak dala vypoved alebo sa rozisli (2x v priebehu rokov menila miesto) takze vzdy trvalo cca do roka kym si nasla dobre miesto. Len to niekedy chvilu trva, kedze aj na Tvojej strane su obmedzenia (logicky, skrz rodinny zivot), ale treba to respektovat tym padom ze to mas zlozitejsie. Neboj, najdes dobre miesto, len to chce cas kym naozaj najdes nieco co plne bude vyhovovat Tebe a aj plne druhej strane.
Navyse koncom roka a cez Sviatky a potom rozbehom noveho roka firmy vacsinou riesia svoje veci co sa tyka prevadzky vzhladom na zaver roka, obmedzenia cez Sviatky, atd, toto je pre mnohe firmy najhorsie obdobie na pohovory a riesenie novych ludi.
Hladaj po znamosti. Nech sa aj muz popyta. Daj si na fb status ze hladas pracu. Vsade sa pytaj, chod medzi ludi, cvicit, daj sa na kurz. A ziskavaj nove kontakty, buduj stare. Lebo na profesii je kopu fiktivnych slepych ponuk - nie je to ziadne tajomstvo. Oslov personalky, daj si inzerat na domeliu bazos... mozes zatial chodit strazit, upratovat, opatrovat. Prace je dost, ale tej dobrej, vychytenej je uz menej a su to teple fleky po znamosti. A za pas asi nechces ist s vs...
@hylary tak záleží na tom, v akej oblasti si prácu hľadáš. A kde bývaš a aké máš požiadavky. Ak vyradíš celodennú prácu a prácu na zmeny, zredukuješ si podstatne dosť možností. Ale pri deťoch to niekedy inak nejde. Ja som mala za minulý rok 3 ponuky na prácu. Ale nemám žiadne obmedzenia , môžem pracovať na zmeny, víkendy, sviatky a pod.
Autorka - ešte je to krátka doba, vydrž
@hylary ale nehovor ze roboty niet.... O.i. vela tych pozicii ma ovela lepsie platove ohodnotenie ako nejaky manazerik. Vies kolko zarobi dobry mechanik ci dobry kuchar?
Ved nech robia ludia aj manazerov, ak na to maju vzdelanie a danosti. Ale evidentne nemaju. A taki potom vyplakavaju ze "roboty niet" a trcia na uradoch prace a robit nebudu. Takze stale si myslim ze roboty je dost pre kazdeho co chce robit 🙂
Nehlasis sa na pozicie, na ktore si “prekvalifikovana”?
Ahoj, ja som bola čerstvo po vš, bez detí a hľadala som aź kým som nešla na materskú. Tiež som rozposlala asi 100 žiadostí, pozvali ma len ledva na 3 pohovory a nič. Som zvedavá ako to bude po materskej, to ma už s dieťaťom asi nezamestná nikto. Je to frustrujúci pocit, tiež som sa cítila zbytočná.
@colsami robila som manazment, mam ho aj vystudovany spolu s ekonomikou. V praci som mala moznost aj homeofficu ak som potrebovala. Tak za predavacku, alebo upratovacku s mojimi skusenostami nechcem ist. Aj ked si tych ludi, co tu pracu robia, vazim. Ja chcem ale pracovat, fakt toto obdobie bez prace trpim. A deti tiez nemame s muzom dat ked amw v obaja v praci. Alebo vidiet ich dve hodiny denne a mat pri nich opatrovatelku.
Reagovala som na inzerat kde hladali recepcnu do zubnej ambulancie. Na pohovor ma nezavolali, som pre nich zevraj prekvalifikovana....
uctovnicku napriklad aj tu hladaju: https://www.profesia.sk/praca/digi-slovakia/O47...
No vidis, tak v Tvojom pripade len cakaj, nemas sa preco deptat. Nehovorim ze mas robit nieco co je pod Tvoju kvalifikaciu - ja som reagovala na mudry vyrok pani ze "niet roboty".
Kamaratka o kt som pisala robila prave vo vysokom menezmente. K tomu patri aj spominany fakt ze firmy tieto veci naozaj prave v decembri a januari neriesia na plne obratky.
Takze len cas, sledovat ponuky a hlasit sa. Nedeptaj samu seba, bezne sa take prace hladaju niekolko mesiacov. Drzim palce.
@egonsk ja som uctovnictvo nerobila, len studovala. A taketo firmy hladaju samostatneho uctovnika s aspon 2-3 rocnou praxou, co ja nemam. Nejaky rychlokvaseny kurz uctovania nestaci. To som si zistovala.
Áno, keď si robila manažment tak ta nezavolajú na prácu recepcnej, lebo si myslia, že na takej pozícii s tvojimi skúsenosťami nevydržís dlho a budeš si hľadať ďalej miesto tvojej kvalifikácie (zaujímavejšia náplň práce a hlavne asi aj plat) a oni by museli za dva tri mesiace hľadať zas nového zamestnanca.
ok, sorry.. heh.. ajtak pozeram, ze som tam pastol nespravny link, sorry 🙂 malo to byt https://www.profesia.sk/praca/digi-slovakia/O47...
... ale ano, ked si s tym nerobila, netreba sa do toho hrnut.
Ahoj, v maji ma tiez po 12 rokoch vyhodili - teda vyhodili nas 300, vacsinou blizky kolegovia. Hned som si zacala v maji hladat pracu a v juni som nastupila. To som stihla 2 pohovory a na obe ma vzali . Este som mala pozvanie na 2-3 pohovory ale uz som nešla.
K veci .. ak si od decembra na urade, je to ok, vyckaj este 1-2 mesiace. Na jar všetko nove zacina a bude toho viac. Uprav si cv na Linkedln, profesii a hladaj. Odporucam kontaktovat aj byvalych kolegov ktori odisli do inych firiem, casto je to cez referral programy o chlp lahsie. Tiez ma vzali do oboch prac cez referrall a dalsie 2 pohovory boli tiez cez referral. Drzim palce. Skus zatial oprasit nieco comu si sa davno nevenovala. Ozaj, nepises v akom meste hladas a aku poziciu si robila vo firme.. mozno aj to pomoze
No ja neviem, tiež som z kategórie že mám teplé miestečko, ale inzeráty sledujem.. k nám do firmy nájsť schopného chlapa, bez šance a žeby mal skúsenosti? Už to nie je ani podmienka. Účtovníčka sa hľadá - nič. Kamarátovi nákupcovi firmy posielajú ponuky nech ide k nim robiť.
Podľa mňa si prácu nenájde len ten kto má milión požiadaviek a podmienok
@buberova tak dobrú účtovníčku sme aj my hľadali. Bez šance. A to sa u nás nerobí od nevidím do nevidím.
Ja som mala ponuky do 2 ambulancií. Ale som odmietla. Ja ešte vymýšlam 😂 víkendy, sviatky voľné, žiadne nadčasy. ale mňa to tak nesúri, tak ešte čakám na tú top ponuku 😉
@ibatanecnica veď ani u nás.. a presne ako mamičky chcú pondelok - piatok, flexibilná doba, žiadna minimálka...
@buberova
@ibatanecnica no a požadovali ste aj prax? Lebo ja som 12 rokov robila niečo iné, účtovníctvo len študovala a bez praxe nemám šancu. Skúsila som aj na také ponuky reagovať. Aj čo je vyššie prinutý link, je 2 alebo 5 ročná prax
U nás áno aj prax na účtovníčku... Ale tak je na to pádny dôvod, nie je to len taká vymyslená požiadavka alebo preferencia
autorka - stačilo mať šajnu o čom to účtovníctvo je. Stačila škola, nie kurzy. Postupne by sa zaučila. Nerobila by celé účtovníctvo, iba časť. U nás nebolo veľa roboty, takže času na zaučenie by bolo. Ale keď ten človek neovládal ani základy, To už kolegyňa na to nervy nemala suplovať školu a vysvetľovať základné pojmy. Tak som sa nechala ukecať a časť som prebrala ja.
Vidís, ja sa zas cítim vo väčšine prác co som mala alebo mam, menejcenne a zbytočne, keďže každí jeden človek je nahraditelny. Pre mna by mala najväčší zmysel praca, ak teda nerátam niečo čo ma baví na sto percent a keby môžem tak to robím aj zadarmo, obrazne povedané, taka kde sa starám o rodinu a deti, keďže pre mna nic vzácnejšie nie je. A duplom keby môj muž dobre zarobí - tak ako nie je o com.
na pracaku som od polky novembra. doteraz som poslala vyse 30 ziadosti a bola som asi na 5 pohovoroch. sice som uz aspon volana na pohovory, ale stale cakam na ich vyjadrenie, ze co teda dalej... a uz som z toho trochu na nervy... na poslednom mi povedala, ze dostali 50 az 60 ziadosti, tak to mi padla sanka a uz len, ze ma zavolala na pohovor, bol pre mna uspech... akurat odchadzam na druhe kolo do jednej firmy...