Do akej platovej triedy má zaradia ? Závisí to od práce koľko rokov.a počíta sa tam materská? Ak ide o verejnú správu.
@ibrunova a to kde zistím triedu? Ide o verejnú správu
Ale verejná správa má veľa tried, čo ideš robiť?
@ibrunova veď viem že ma veľa ale podľa čoho to rozdeľujú?do triedy? Prax mi je jasna
A na aku poziciu sa hlasis?
Ak treba vysokú školu na tvoju pozíciu, tak je to 7 trieda a vyššie.
@andreakotesova áno treba
@martinkatinka nechcem to tu písať presne,sorry ale verejná správa. Mne išlo o to podľa čoho to oni zaraďujú,to nepovedali
@andreakotesova čiže 7 určite a ešte podľa praxe?
Tak ked nechces pisat, tak tazko urcit do akej triedy je dana pozicia zaradena. Ale v kazdom inzerate je to napisane
záleží od konkrétnej organizácie a konkrétnej pozície....lebo niekde ti uznajú prax aj z inej oblasti a niekde ti prax vôbec nemusia uznať ani keď si v oblasti pracovala ale nie v danej organizácii..........naozaj záleží od organizácie a ich mzdovej politiky....toto sú veci na ktoré si sa mala spýtať na pracovnom pohovore, prípadne si ich ujasniť s daným zamestnávateľom pred podpisom zmluvy....
No je rozdiel, či si upratovačka, sekretárka alebo radca.. Ja som odborný referent (sekretárka) a som v 3.platovej triede.
@ibrunova sekretárka
@ibrunova a s vysokoškolským vzdelaním?
Ono druha vec je, ze ak aj mas vysoku skolu a na tu poziciu ju netreba, tak ti vyssiu triedu nedaju.
@martinkatinka je treba to bola podmienka
Ja som na pozícii referent, kde je treba VŠ a mám, zatiaľ, 7 triedu.
@andreakotesova a počíta sa aj materská do praxe?
Ja mám tiež VŠ, ale na moje miesto mi ju netreba. Takže 3
Áno materská sa počíta, ak si pred ňou aj po nej robila na takej pozícii, ktorú ti do praxe uznajú. s kolegyňou máme obe VŠ a triedu 6 (samostatne účtovníctvo)
V prílohe zákona 553 ako uvádza @effkka je aj toto zaradenie do tried. Ak ašpiruješ na 7 triedu naštuduj si... V princípe sa zaraďuje podľa najnáročnejšej práce, ktorú budeš mať v náplni.
Opatrovateľky a zdravotnicky asistent do ktorej triedy patria? Ďakujem
Trieda-podľa zaradenia, podľa funkcie, k tomu stupeň podľa odrobených zarátaných rokov.