SZČO s webovou stránkou

prieloznicasi
2. feb 2022

Ahojte, vedeli by ste mi poradiť prosím že či je možné aby živnostník mohol mať založenú webovú stránku s hocijakým nazvom? Napr. www.poradim.sk (príklad)
Kedže živnostník nemôže mať obcchodné meno ale len meno a priezvisko môže aspoň na reklame použit takýto web a zároveň webovú stránku umiestniť ako reklamu na auto?
Na sročku teraz aktuálne nie sú peniažky tak rozmýšľam že ako to vymyslieť aby sme mohli stránku založiť a nejak rozbehnúť svoj malý biznis 🙂

michaelam2
2. feb 2022

@prieloznicasi ano samozrejme…oficialny nazov je potrebny na zmluvach a fakturach ale v reklame je to uplne jedno

patka06
2. feb 2022

@prieloznicasi Obchodný zákonník v § 8

Obchodné meno podnikateľa fyzickej osoby vždy obsahuje jej meno a priezvisko, ku ktorému je možné pridať dodatok odlišujúci osobu podnikateľa alebo druh podnikania. Dodatok môže byť osobného charakteru (napr. syn, starší, mladší) alebo vecného charakteru, ktorý sa týka vykonávanej profesie (napr. murár, stolár, vedenie účtovníctva).
alebo akýkoľvek názov

patka06
2. feb 2022

webovú stránku môže akúkoľvek, to nie je ničím obmedzené

prieloznicasi
autor
3. feb 2022

@patka06 to viem ze zivnost musi byt meno priezvisko skor mi islo o to ze co sa tyka reklamy ci mozem pouzit iny nazov ktory by som neskor premiesla na srocku🙂
Ďakujem vsetkym

patka06
3. feb 2022

@prieloznicasi sme sa nepochopili, 0bchodné meno v živnosti nemusí byť len meno priezvisko, ale meno priezvisko a niečo k tomu, to potom môžte preniesť na s.r.o.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz