Syn ide do škôlky. Kedy musím ísť na úrad práce?

cicak
8. júl 2012

chcem sa vás spýtať či náhodou niekto niečo neviete....
Syn bude mať v októbri 3roky a v septembri ide už do škôlky. Ak si nenájdem prácu,tak ako nastúpi do škôlky musím sa ísť nahlásiť na úrad práce alebo až v októbry ako bude mať 3roky? Treba vybavovať aj nejaké papiere po ukončení materskej či?
Ďakujem za každú radu pekný večer

miskakyska
8. júl 2012

Keď dovrší 3rôčky,vtedy Ti skončí materská,až vtedy treba ísť na úrad..po ukončení materskej sa nevybavuju žiadne papiere

alexandra
9. júl 2012

Materska Ti uz davno skoncila, si na rodicovskej dovolenke. Ta Ti konci v den, ked Tvoj syn dovrsi 3 rok, teda v oktobri. Vtedy sa treba ist nahlasit na urad prace.

fedorkaa
9. júl 2012

Ahojky! A kedy presne ma 3 rôčky? Ked ho daš do školky už v septembri, a nepojdeš od septembra do roboty ale na urad práce tak rodičak za september pravdepodobne už nedostaneš. A nemožeš ho dať až od oktobra, aby si neprišla o rodičák?

pingu1
9. júl 2012

akonahle nadobudne tri roky, tak hned do 10 dni

pink_lady
9. júl 2012

@fedorkaa 😕 preco by mala prist o rodicak? ved aj maminy ktore maju deti v skolkach a deti nemaju este 3 roky mozu poberat aj rodicak aj pracovat 😉 teda, @cicak - do 8. dni od dovrsenia 3. roku dietata...

luknin
25. júl 2012

to nie je pravda, že do 10 dní, je to presne do 7 kalendárnych dní

sevi
25. júl 2012

@cicak v septembri moze nastupit do skolky a ty dostanes peniaze.v oktobri ked dovrsi 3roky chod najprv na upsvar a vybav si potvrdenie o ukonceni rodicovskej dovolenky.nezabudni povedat ze pre urad prace a jeden pre zdravotnu (pre istotu).papier o ukonceni rodic.dovolenky odnes na urad prace,kde sa zaevidujes.az ta zaregistruju dostanes doklad pre zdravotnu poistovnu. Ten odnesies do zdravotnej. (aby aj poistovna vedela ze sa nestavas samoplatitelom ale ze si na urade prace).

katarina56
26. júl 2012

Nie je to do 10 dní, ale do sedem!!!!

lauraaaaaa
26. júl 2012

rodičovsky príspevok neodoberu, ja som tak isto bola ,dcera mala 3 roky vo februári a ja som sa sla prihlásit asi v ten den na urad práce ked dovršila tri roky,no do skolky chodila o 2týzdne skor, a tam pri vybavovani mi povedali ze mám 7 dni na vybavenie papierov .
10 febr.padlo na piatok a do troch dní bolo vsetko hotové