Súkromná materská škôlka - založenie

28. jún 2021

Dobry den, su tu prosim nejake pani ucitelky/riaditelky,ktore si otvorili vlastnu sukromnu skolku? Dlhsie nad tym rozmyslam,zaujimalo by ma ako dlho trval cca cely proces,viem je to asi velmi rozne,ale ci ak su priestory a vsetko da stihnut aj za pol roka? Este by ma zaujimalo,ci musite mat nejakeho garanta s pedagogickym vzdelanim, a teda este ci ste spokojne 🙂 dakujem

sara07
28. jún 2021

skôr by som na začiatku teraz čo ide novy zákon, o skupinách deti starostlivost, pohladaj si to nie je to rovno škôlka ale brané mierne inak na fb o tom žitnanska pisala pozri si status jej tento mesiac myslim

klip0
28. jún 2021

Ak chces mať MŠ zaradenú v sieti a mať aj predškolákov, potrebuješ len kvalifikovaný personál, alebo si musia takmer hneď začať robiť potrebné vzdelanie. A musíš mať riaditeľku ktorá spĺňa podmienky na riaditeľku a tam je toho dosť.
Ak chces len nejaké kvázi centrum kde budeš opatrovať deti ale nebudete vzdelávacia inštitúcia, nemusí tam byť pedagóg.
Ale ono ak nie si ani učiteľka tak do takého niečoho sa púšťať je až scifi by som povedala. Ľudia nevedia čo všetko MS obnáša. Ani zďaleka nie hranie sa s deťmi a dozeranie na ne. Je tam toho strašne veľa a aj po papierovej stránke