Sú tu mamičky, ktoré pracujú na dvanástky alebo zmeny?

27. máj 2022

Ahojte,zaujíma ma len taká vec,sú tu mamičky ktoré nastúpili po RD do prace na dvanástky pripadne zmeny? Ako to zvládajú vaše detičky,máte pomoc s vyzdvihovaním zo škôlky od manžela či rodiny ? Ďakujem

sisaka
27. máj 2022

Ja robím od synovych 3 rokov na smeny a to je už 11 rokov. Kým bol maly a nemohol byt sám doma tak to bolo náročnejšie, ale keďže manžel sa podieľal na jeho starostlivosti dalo sa to zvládnut. Podľa toho, akú som mala smenu ho vozil do škôlky, alebo ho vyberal, staral sa doma oňho. Skratka normálka. My mame výhodu, že škôlky sú otvorene od 6. rana do 6. večer, nieže by tam dieťa bolo 12 hodín, ale keď som robila ranné, tak ho muž vozil ráno na 6. a tým pádom ja som ho vyzdvihovala skôr, ak som mala poobednú zaviezla som ja, muž vyzdvihol po 5. a keď som mala nočné muž zaviezol ráno, aby som sa mohla vyspať a ja ho poobede vyzdyvhla. Všetko sa dá, len treba, aby otec dieťaťa sa tiež správal ako rodič a bol zaangažovaný do starostlivosti.
A ako to zvládal syn? Normálne, na otca bol zvyknutý od narodenia, takže jemu bolo jedno s kým je doma

heidy222
27. máj 2022

Uplne normalne to deti brali, ze idem do nocnej. Chodila som na 20:00 cize Uz v pyzame boli. Manzel Robi klasicke casy, cize nebol Problem sa prestriedat. Prvu nocnu som Mala ked Mali deti rok

mogaa
28. máj 2022

tak ak deti chodia do škôlky, tak pomoc s vodením či vyzdvihovaním potrebuješ tak či tak.....lebo väčšina škôlok je od 7-16:00 a to jednoducho nestíhaš a ak, tak s odretými ušami....a deti si zvyknú, ono tie 12-tky sú lepšia voľba ako keď mamička robí denné ale domov chodí po 18-tej hodine....ono je to potom skôr o tom ako s deťmi tráviš čas kedy si doma....

tomika
28. máj 2022

Je to náročné. Bolo aj tak že deti plakali keď som išla na nočnú. Ale zvykli sme si už. Mne pomáhala mama, išla do dôchodku. Ináč by sa to nedalo.