Ahojte. Neviem ci mi budete vedieť poradiť. Mám ako zamestnanec nárok na stravny lístok po 4 hodinovej zmluve? Ďakujem vám za odpovede
závisí od zamestnávateľa, u nás má jedna pani 3 hodinový denný pracovný čas a stravné dostáva na každý deň
@natasa90 nie
@terike_91 ano, zamestnavatel vie vyjst v ustrety aj po individualnej dohode.robila som v zariadeni, kde mi dali stravny listok aj po 4 odpracovanych hodinach, ale je to skor vynimka.podla zakona jenarok na stravne az po viac ako 4 hodinach odpracovaneho casu
Muselo by to byť viac ako štyri hodiny. Ak by ti ich zamestnávateľ dal, je to len jeho dobrá vôľa.
Nedáva sa podľa mňa. Najmenej by si tam musela byť tuším 6 hodín. Bohužiaľ, takto to má zavedené asi každý zamestnávateľ. To nemáš ani nárok na prestávku tým pádom, ak robíš len 4 hodiny.
@humajnicek viac ako 4 hodiny jeden stravný lístok, viac ako 8 hodín dva lístky.
Pri 1/2 dňa dovolenky by mi tiež zamestnávateľ nemusel nič dať? (Našťastie dáva...)
Nie na 4 hodinový pracovný čas stravný lístok nedávajú ani u nás musí byť práca nad 5 hodín.
@natasa90 nie. Jedine ako benefit v rámci KZ. Ak je tvoj prac. deň 4 hod,/deň - tak nie. Pokiaľ ale spojíš hodiny....napr. v pondelok odpracuješ 8 hod. (4 hod za pondelok + 4 hod. za utorok) - vtedy áno - nárok máš na 1 stravnú jednotku.