Ahojte,chcem sa opytat,mate niektora skusenost so studiom VS,pripadne robenim si statnice,ci chodenim do jazykovky pocas materskej?Najma ako ste to zvladali,ak nie su poblizku pribuzni,babicky a manzel v praci.Da sa to vobec?Uprimne dakujem za rady a skusenosti.🙂
Je tu tusim aj taka skupina, skus sa pozriet 🙂
O.k.Dakujem,pohladam.
@elizabeth88 ja mam skusenosti
@ingrid2304 Budem vdacna
No ak nemas vobec nikoho k dietatu, ako budes chodit na prednasky a na skusky? Ja som studovala VS pocas materskej, ale neviem si predstavit, ze by mi rodicia alebo babky nezostavali s malym ked som musela ist do skoly, a to som mala aj individualny studijny plan, nemusela som chodit na vsetky prednasky, ale na skusky sa nejak naucit musis a pri dietati sa to velmi neda.
Verim...VS asi nie..Skor mozno jazykovka,kde ma zaujima,ci niekto napriklad nechodil do takej,kde bola možnost vyberu,kedy sa ukaze a kedy bude studovat doma,mozno nejaka vylozene pre mamicky...
ja so otehotnela v treťom ročníku na VŠ
kebyže nebývame u mojich rodičov aj s mojim bratom, tak to nedám. iba keby som si platila opatrovateľku na 4-5 hodín denne.
toľko sa malej venovala celá rodina,l aby som sa ja mohla učiť na skúšky a chodiť na polovicu seminárov, ktorú som na individuálnom pláne mala povinnú
a k tomu kopec dobrých spolužiakov, čo malú pokočíkovali pred školou hodinku, kým som bola na skúške a takých, čo mi fotili prednášky.
@elizabeth88 s prvou dcérou som otehotnela v 3. ročníku (posledný Bc.), štátnicovala som so 6 týždňovým bábom. Potom som si dala rok pauzu, po roku som pokračovala na magisterskom (malá mala vtedy rok a pol cca). Na začiatku 2. ročníka (posledný mgr.) som znova otehotnela, takže 2. roč. ako tehotná (+1dieťa doma). Mala som vybavené dištančné štúdium, takže som do školy dochádzala 2-3x/týždenne. 1. štátnice s 3. týždňovým bábätkom, 2. so 4. mesačnou (my sme si mohli rozdeliť štátnice na 2. termíny). Bolo to náročné, ale tak dalo sa. Bola som sama s 2 deťmi na byte, muž celý deň v robote. Nikdy som si však nepomyslela, že sa dám na ďalšie štúdium - a teraz to je oveľa, oveľa náročnejšie. Rozširujem si aprobáciu o 3. predmet -SJL (učiteľka) - chodím do práce, 2 školopovinné deti, moja škola, domácnosť. Fakt "o hubu". Takže, ak chcete začať niečo študovať, tak čím skôr, tým lepšie, podľa mňa.
🙂
🙂Ďakujem
@elizabeth88 ja idem teraz robit inziniera a cakame babatko, tak tiez by ma to zaujimalo 😇