Štúdium počas materskej.

elizabeth88
6. sep 2018

Ahojte,chcem sa opytat,mate niektora skusenost so studiom VS,pripadne robenim si statnice,ci chodenim do jazykovky pocas materskej?Najma ako ste to zvladali,ak nie su poblizku pribuzni,babicky a manzel v praci.Da sa to vobec?Uprimne dakujem za rady a skusenosti.🙂

lenka2813
6. sep 2018

@elizabeth88 ja idem teraz robit inziniera a cakame babatko, tak tiez by ma to zaujimalo 😇

ratira
6. sep 2018

Je tu tusim aj taka skupina, skus sa pozriet 🙂

elizabeth88
autor
6. sep 2018

O.k.Dakujem,pohladam.

ingrid2304
9. sep 2018

@elizabeth88 ja mam skusenosti

elizabeth88
autor
10. sep 2018

@ingrid2304 Budem vdacna

caelley
10. sep 2018

No ak nemas vobec nikoho k dietatu, ako budes chodit na prednasky a na skusky? Ja som studovala VS pocas materskej, ale neviem si predstavit, ze by mi rodicia alebo babky nezostavali s malym ked som musela ist do skoly, a to som mala aj individualny studijny plan, nemusela som chodit na vsetky prednasky, ale na skusky sa nejak naucit musis a pri dietati sa to velmi neda.

elizabeth88
autor
10. sep 2018

Verim...VS asi nie..Skor mozno jazykovka,kde ma zaujima,ci niekto napriklad nechodil do takej,kde bola možnost vyberu,kedy sa ukaze a kedy bude studovat doma,mozno nejaka vylozene pre mamicky...

zamilion
10. sep 2018

ja so otehotnela v treťom ročníku na VŠ
kebyže nebývame u mojich rodičov aj s mojim bratom, tak to nedám. iba keby som si platila opatrovateľku na 4-5 hodín denne.
toľko sa malej venovala celá rodina,l aby som sa ja mohla učiť na skúšky a chodiť na polovicu seminárov, ktorú som na individuálnom pláne mala povinnú
a k tomu kopec dobrých spolužiakov, čo malú pokočíkovali pred školou hodinku, kým som bola na skúške a takých, čo mi fotili prednášky.

ingrid2304
10. sep 2018

@elizabeth88 s prvou dcérou som otehotnela v 3. ročníku (posledný Bc.), štátnicovala som so 6 týždňovým bábom. Potom som si dala rok pauzu, po roku som pokračovala na magisterskom (malá mala vtedy rok a pol cca). Na začiatku 2. ročníka (posledný mgr.) som znova otehotnela, takže 2. roč. ako tehotná (+1dieťa doma). Mala som vybavené dištančné štúdium, takže som do školy dochádzala 2-3x/týždenne. 1. štátnice s 3. týždňovým bábätkom, 2. so 4. mesačnou (my sme si mohli rozdeliť štátnice na 2. termíny). Bolo to náročné, ale tak dalo sa. Bola som sama s 2 deťmi na byte, muž celý deň v robote. Nikdy som si však nepomyslela, že sa dám na ďalšie štúdium - a teraz to je oveľa, oveľa náročnejšie. Rozširujem si aprobáciu o 3. predmet -SJL (učiteľka) - chodím do práce, 2 školopovinné deti, moja škola, domácnosť. Fakt "o hubu". Takže, ak chcete začať niečo študovať, tak čím skôr, tým lepšie, podľa mňa.
🙂

elizabeth88
autor
11. sep 2018

🙂Ďakujem