Študent - živnosť, akreditovaný kurz kozmetička

lauraa107
19. apr 2024

Ahojte baby som študent a chcela by som si otvorit živnosť na kozmetiku - konkrétne mihalnice a depilacie. Musím mat po novom ten kurz akreditovaný na kozmeticku (1600€?) keďže keď som študent tak asi mi ho nepreplatia. A teda zaujima ma že keď ma ten kurz 450hodin a trvá 8-10 týždňov skoro každý deň od 8-14h, ci sa niečo stane ak by som nedorazila na každú hodinu. Keďže ja stále studujem na vysokej škole a jednoducho nebudem vedieť byt na každej hodine. Či to nejak je poriesene, neviete mi poradiť? Bez toho kurzu asi na živnosť nemozem vykonávať tieto veci však? Keďže som najprv mylsela že na živnosť stačí nejaký klasicky kurz so zameraním na to co chcem robiť a tie sú väčšinou 1-2 dňové, ďakujem

melanta
19. apr 2024

som najprv mylsela že na živnosť stačí nejaký klasicky kurz so zameraním na to co chcem robiť a tie sú väčšinou 1-2 dňové - našťastie, taký kurz nestačí. Budeš robiť s ľudským telom, môžeš človeku urobiť fyzickú ujmu, takže našťastie, je potrebné mať vzdelanie alebo potom riadny akreditovaný kurz.

ci sa niečo stane ak by som nedorazila na každú hodinu - čo to znamená? Ak neprídeš raz na 1 hodinu, asi to pôjde. Ale ak máš pocit, že tretinu kurzu by si nebola, tak nie, to sa nedá. Musíš byť prítomná stále. Presný počet možných vymeškaných hodín ti povie usporiadateľ kurzu, zavolaj si tam. Ale bude to minimum. Takže ak potrebuješ chodiť denne do školy, nemáš šancu v tomto.

A ak chceš poskytovať služby takéhoto charakteru, mala by si mať tú sebareflexiu a hlavne zodpovednosť, že nemožno s ľudským telom robiť len tak s 2 dňovým kurzom či nechodiť na kurz.