Striedanie zamestnaní

15. jún 2022

Neviem,ci som ja uz fakt na hlavu alebo co. Mam 34 rokov, v podstate dobru pracu - robim presne co som vystudovala...a tu je problem, ze vzdy po cca roku a pol ma to prestane bavit, neviem to ani vyjadrit,ale uz ako keby to viem a zas chcem nieco ine, bola par rokov v zahranici pracovne...po navrste som si na slovensku vzdy nasla fajn pracu,a vzdy si myslim,ze tam a tam budem spokojna a nic 🤷‍♀️ v tejto praci som skoro 2 roky a uZ zasa Rozmyslam nad zahranicim...a zamyslam sa ci mi uz fakt sibe alebo co. Nemam tu frajera,deti....ale zas celu rodinu,byt...stale chcem skusat nieco nove,ine ,ked som.dlho na jednom mieste akosi ma to ubija,sama tomu nerozumiem. Ste niektora rovmakej povahy? mna akokeby bavi dosahovat nejake svoje ciele a ked to mam zas chcem daco ine.

luccija
15. jún 2022

Pokym nemas dieta, rodinu, tak skusaj.Som podobna

janickacrazy
15. jún 2022

No a nechceš sa skor už usadiť tu na SK? Lebo teda neviem, či je vačšia šanca nájsť partnera v zahraničí, asi skor nie. Moj muž sa tiež vrátil zo zahraničia, potom sme sa stretli a neskor sme aj spolu išli zase do zahraničia.

pukina
15. jún 2022

Podla mna je to uplne normalne, mam to tak podobne. V prvom zamestnani som vystriedala 4 pozicie, na kazdej som bola rok, max rok a pol. Potom som presla k inemu zamestnavatelovi, kde som bola bez 1 mesiaca 3 roky. Teraz nastastie idem na matersku, najvyssi cas lebo uz mam v robote total ponorku 😂 uz nie je ten trend, ze vydrzal clovek v jednej praci 30-40 rokov a isiel rovno do dochodku. Uz aj par personalistov mi povedalo, ze obmienat zamestnanie/poziciu kazde 2-3 roky je dnes uplne ok. Ak ta to taha do zahranicia, chod. Nemas zavazky a mozno prave tam najdes nejaku spriaznenu dusu.

zmrzlinka2021
15. jún 2022

Cize de facto si vystriedala x prac ale nie si odbornicka v ničom...

pukina
15. jún 2022

@zmrzlinka2021 preco by nemala byt odbornicka v nicom? prave naopak. ak robi to, co vystudovala, len prestriedala viac zamestnavatelov, napln prace ma podobnu alebo rovnaku, orientuje sa stale v jednej sfere a nadobuda viac a viac skusenosti v danom odbore. To, ze niekto pracuje za 6-7 rokov u 3 zamestnavatelov neznamena, ze je neschopny/a.

zmrzlinka2021
15. jún 2022

@pukina Nie je to OK, u nas take CV hadzeme do koša. Ponukame odbornu pracu a neexistuje prijat nestabilneho cloveka, pretoze len zaučanie a kompletné vniknutie do problematiky trva 6-8 mesiacov, nehovoriac dosiahnutie štádia experta... A človek, čo stále mení prácu, proste tú odbornosť nikdy nedosiahne ako my pozadujeme.

Mali sme ludi, co menili takto pracu, nastupovali s platom 2 tis. v čistom, za 6-7 mesiacov dávali výpoved, ze to nedávajú, ze je toho vela...

Cize tolko skusenosti

dankanka
15. jún 2022

Ono ta tu nic nedrzi..hladas v praci co ti ma ponuknut zivot. Vzrusenie, nieco nove..a pride rutina...
Cize treba sa zamerat na oblasti mimo prace.

pukina
15. jún 2022

@zmrzlinka2021 tak to je dost smutne, taketo predsudky. Ja mam prave opacnu skusenost ako uchadzac aj napriek tomu, ze mam CV ako ty popisujes, ze take hadzete do kosa. Ked som si vyhliadla poziciu primeranu svojej praxi a vzdelaniu, vzdy ma oslovili na pohovor.

zmrzlinka2021
15. jún 2022

@pukina
Pisem zo skusenosti. ABy si bola odbornicka musis makat v danom fachu a chce to roky dosiahnut urcitú úroven, tym padom aj plat.
Nám sa ludia, co castokrat menili zamestnanie neosvedcili. Neboli schopní sa koncentrovat na prácu, učiť sa novým veciam, fungovat v projektoch... nedokazali podavat výkon, ktorí sme pozadovali a kvoli tomu aj častokrát odchádzali z predchádzajúcich zamestnaní.
Títo ludia sa ludovo volajú "krabice hýbte sa" a nestačí mať len potenciál, treba ho aj naplno rozvinúť, pracovať na sebe a kazdá práca je specifická, ak sa bavíme o odborníkoch.

Vela vsak zalezi aj na charaktere práce - ak ponúkas náročný job, potrebujes mat komplexného človeka. Ak ponúkas administratívne práce, tam vezmes aj takéhoto, ale aj ho tak zaplatís pravdaze

sintra
15. jún 2022

Ja tiez robim v HR a musim suhlasit s nazorom vyssie. Ak pride CV, kde ma kandidat dajme tomu 6 zamestnani v priebehu 8 rokov, je to negativny faktor a minusove body pre uchadzaca.

pukina
15. jún 2022

@zmrzlinka2021 nesuhlasim. Poznam xy ludi, ktori maju "roky" praxe, pretoze zamestnavatelia ich drzia na poziciach, pretoze maju zmluvu na dobu neurcitu, poviem polopate - nadriadenemu sa strkaju do zadnice a tym to postacuje, prip. nechcu ich prepustit a dat im vysoke odstupne, no realne taky clovek v praci neprinasa ziaden uzitok a nebavime sa o obyc. administrativnych poziciach, ale o vysokych funkciach s obrovskou zodpovednostou. Takyto clovek dostane potom skor sancu v inej firme len preto, ze to ma napisane v CV a vie na pohovore pekne rozpravat?

martinkatinka
15. jún 2022

@sintra
@zmrzlinka2021
Ako rada by som bola v jednom zamestnani 😉 No vzdy som len "zastupovala" a potom sa osoba vratila na svoje miesto a ja som sla zastupovat dalej. Na dobu neurcitu to bolo len v poziciach, ktore som sla robit z financnych dovodov. Aby som mala pracu a ked nebolo nic v mojom odbore.

panelacikova
15. jún 2022

autorka - nešibe ti. jednoducho si taká povaha. ideš tam, kde si myslíš, že ti bude lepšie. keby niekto videl zoznam mojich zamestnaní, asi by odpadol 😀 a to som nikdy neostala nezamestnaná dlhšie ako pol roka (aj to po x odpracovaných rokoch), väčšinou som bola na ÚP v priemere cca 3 mesiace za 4-5 rokov... čiže vždy som si prácu našla. toho by som sa nebála, ak si šikovná a máš na to, aby si si mohla prakticky vyberať.
no a raz, keď príde rodina (dieťa) - teda ak vôbec príde, tak potom ťa to prestane baviť. pochopíš, že lepšia je istota, aj keď budeš danú prácu robiť dlhodobo. zvykneš si na taký stereotyp, budeš mať iné priority, atď... takže je to za mňa v pohode.

mogaa
15. jún 2022

Rob ako to cítiš ty, na druhých nedaj....ak nemáš problém nájsť si iné miesto,tak skúšaj....je bežná vec že aj životopis sa "redukuje", takže ak niekde budeš kratšie tak to tam ani neuveď....inak môj názor, vždy zoberú račej človeka čo má väčší prehľad a vystrieda viac zamestnaní ako niekoho kto sedí od maturity na jednom mieste.....pokiaľ nestriedaš zamestnanie 5x za rok je to ok....aj tak o tom či ťa niekde vezmú rozhodujú sympatie na pohovore počas prvých pár minút a nie to koľko zamestnaní si vystriedala....

panelacikova
15. jún 2022

@mogaa presne tak. ja som životopis prispôsobila presne tomu, čo chcem dosiahnuť. a zároveň, o čom viem, že na to mám. zredukovala som konkrétne pozície tak, aby to bolo vyhovujúce pre konkrétnu prácu, o ktorú mám záujem...

zmrzlinka2021
15. jún 2022

@pukina Ale ved ja netvrdim, ze nie su take pripady

melanta
16. jún 2022

Čiže meníš prácu každého cca rok a pol. Meníš zamestnávateľa a pozícia ostáva? Meníš zamestnávateľa aj pozíciu? Meníš len pozíciu v rámci zamestnávateľa? To je veľký rozdiel. A ďalší faktor, čo máš vyštudované a v akej oblasti sú pozície, ktoré robíš? Ak ti každá ďalšia pozícia zvyšuje odbornosť a kompetencie, tak potom je to v poriadku. Ale ak nie, ak tvoja odbornosť je viac menej stále rovnaká a kompetencie sa výrazne nezvyšujú, tak potom súhlasím so @zmrzlinka2021 takýto kandidát nie je veľmi lákavý pre mňa ako headhuntera. Klient mi neplatí za to, aby som mu našla človeka na rok. Ďalšia vec, ktorú si je potrebné uvedomiť, je vek. Teraz máš 34, pre mnohých tá tvoja fluktuácia problém nemusí byť. Ale keď budeš mať 44 a za sebou 20 ročnú prax rýchleho striedania zamestnávateľov, bude to oveľa náročnejšie pre teba. To, že sa človek začne nudiť, tomu napríklad ja chápem, ja som tiež v práci potrebovala drive, stále nové impulzy. Ale to sa dá aj bez striedania zamestnávateľov. Možno je cesta nájsť si zamestnávateľa, kde sa vieš posúvať, kde vieš rásť v rámci firmy.

melanta
16. jún 2022

@mogaa áno, človek, ktorý robí na jednom mieste 20 rokov, je z určitého pohľadu veľké riziko. Ale človek, ktorí mení zamestnanie každý rok je riziko ešte väčšie. Meniť zamestnanie každý rok nie je o väčšom prehľade, to hovorí o viacerých negatívnych faktoroch, o pozitívnom žiadnom. Ak sa bavíme o tom, že sa posúvam každé 3 roky, že vďaka tomu rastiem, tak to je zdravé. Ale tu sa bavíme o tom, že po roku niekoho niečo už nebaví, tak ide inam. Tam nie je jediné pozitívum a uznaj sama, že ak by si bola zamestnávateľ a platila "zo svojho", či by si chcela platiť človek, u ktorého vieš, že za rok ti odíde.

melanta
16. jún 2022

@martinkatinka ale ty máš relevantný objektívny dôvod, prečo si niekde skončila po 2-3 rokoch. Je iné, ak skončíš, lebo sa vráti žena po RD na svoje miesto a je iné, ak striedaš v 1.5 ročných intervaloch zamestnanie, pretože ťa práca nebaví.

andrejkap123
16. jún 2022

Inac ako sa zapisuje materska v zivotopise?

martinkatinka
16. jún 2022

@melanta ano, ale v zivotopise mam viac zamestnani a nie vsade sa pytaju preco som odisla. Iba raz som odisla na lepsie miesto a raz som odisla preto, ze ta organizacia bola a je cela "prehnita, lenze to na pohovore nemozem uviest, to sa predsa nepatri 😉

melanta
16. jún 2022

@andrejkap123 nemusíš ju písať ale aj môžeš, je to na tebe. Ak ti počas MD a RD trval PP, tak tam máš uvedené zamestnanie. Ak si bola nezamestnaná, tak tam necháš okno.

melanta
16. jún 2022

@martinkatinka vieš čo, áno, hovorí sa, že tieto veci sa na pohovoroch nemajú hovoriť. Ale ja to vítam, ak to vie človek dobre odkomunikovať, že proste som odišla, pretože som sa nevedela stotožniť s tým a s tým. Neberiem to tak, že človek ohovára. Proste povieš fakty. Ja to vnímam tak, že vidím, že kandidát má nejaké očakávania na kvalitu zamestnávateľa a to je dobre.

valeria_h
16. jún 2022

Mala by si si poriadne premyslieť čo chceš robiť, či Ťa to napĺňa. A od toho sa odraziť. Ja nemám žiadnu odbornú prácu, skôr počúvam urážky, že robím podradné práce, ale ja som spokojná. Cestujem a pracujem po svete.

martinkatinka
16. jún 2022

@melanta vyborny pohlad. Tak to aj beriem, neviem ako to sformulovat, vzdy som nad odpovedou vahala a povedala som, ze som tam nebola spokojna a nevedela som sa posunut dalej 😉 ale vyraz mojej tvare im adi hovoril nieco ine.

sims4
16. jún 2022

Zrejme to nie je ono aj tak, keď ťa to omrzí, keď nemáš ešte svoju rodinu, tak skúšaj, život máš len jeden, tak môžeš ešte behať, skúšať, takže by som sa týmto netrápila. Užívaj si život 🙂