Stres v práci

2. apr 2024

Ahojte. Minuly rok som nastúpila po RD do novej práce. Je to celkom dobrá pozícia, plat je tiež ok, celkom fajn benefity. Práca ma v podstate bavi. Problém je, že som v práci vkuse v strese aj z veci, z ktorých netreba. Stále sa bojím, aby som niečo nepokazila aj keď si myslím, že prácu robím dobre. Je to trochu stresujúca robota ale určite nie do takej miery, aby som uz celú nedeľu myslela na prácu a stresovala sa. Ono to nie je podľa mňa v mojom prípade o práci ale o prístupe. Ja neviem, ako sa nastaviť, aby som sa nestresovala, aby som bola v kľude a nerobila si z toho ťažkú hlavu. Čo pomohlo vám, ak ste boli v podobnej situácii? Už som normálne rozmýšľala nad psychológom 🙈Potrebujem zmeniť nastavenie ale neviem ako 🤔

deti95060810
2. apr 2024

Ad a budeš sa usmievať od rána do večera na všetkých...

brendaa
2. apr 2024

Treba sa stotožniť s danou prácou, veriť si, že ju zvládaš a prijať ju ako svoju súčasť.....

gaja78
2. apr 2024

Skus sa porozpravat aj s nadriadenym, mozno ta upokoji a nasmeruje. Popripade pochvali a tym ta ubezpeci ze vsetko je ako ma byt.

chiarisimo
2. apr 2024

Mňa raz šéfka podporila tak, že mi povedala: "Každý je omylný a všetko sa dá opraviť!"
Tak som sa toho chytila... zase záleží, v akej sfére pracuješ...

barborachors
2. apr 2024

tak asi na tu pracu nemas, ak si v strese z nej. A na pohovore si v strese nebola? Bud na to mam a normálne robim alebo nelezem tam kde mam taketo nervy potom. Vsak to musí byt na palicu.

autor
2. apr 2024

@brendaa je pravda, že sa to od nástupu trochu zlepšilo, bolo to horšie keď som nastúpila. Verím, že časom sa to bude zlepšovať

autor
2. apr 2024

@gaja78 Ja už som sa bavila aj s nadriadenou, povedala mi, že je so mnou spokojná. Avšak neviem prečo, vnútorné stále prežívam stres. Už mi viacerí ľudia povedali, že je to výsledok toho, že beriem veci vážne a chcem byť 100% čo je možno pravda . Asi sa musím nastaviť, že sa nedá robiť všetko na 100%

autor
2. apr 2024

@barborachors Ďakujem za povzbudenie 😄 ano, je to na palicu 😄 nie, na pohovore som v strese vôbec nebola

vakatko
2. apr 2024

Skús Magnézium a ozdrav si črevnú mikrofloru Probiotikami. Vylúč kofeín a cukor.
Harmanček, medovka, ľubovník, levanduľa čaje majú relaxačné účinky, pomáhajú aj pri úzkostiach 🙂

tiika
2. apr 2024

Mozes prezradiť o akú prácu ide?
Ja sa teda snažím čo najpresnejšie definovať a konkretizovať z coho mám strach. Presne tie veci pomenovať, možno i niekam napísať. Predstaviť si, čo najhoršie by sa mohlo stať, keby sa niečo pokasle a potom sa s tým zmierit. Kľudne by mohlo byt i to, že ma vyhodia z prace, že šéf na mna nahuci, zníži mi odmenu…. Ok, i to sa môže stať. Ale zároveň viem, že sa svet nezrúti, že život ide ďalej, i keby to bolo dosť náročné a neprijemne.
Potom rozmýšľam nad všetkymi možnými krokmi a opatreniami, ktoré viem urobit, aby k daným situáciám nedošlo … ešte raz po sebe niečo skontrolovať, poprosiť iného nech skontroluje, vrátiť sa k danej veci s odstupom napr. na druhý deň a preveriť, či je všetko Ok, radšej si overiť dane informácie a opýtať sa, ak mi nie je niečo jasne atď.
Po takomto zmýšľaní mám väčšiu istotu, strach nie je akési neuchopiteľné monštrum, zároveň mám plán ako tieto strachy - už konkrétne problémy eliminovať.

jo234v
2. apr 2024

Ahoj, precitaj si nieco o impostor syndrom-e. Presla som si niecim podobnym...poradim z vlastnej skusenosti, ze si treba nakladat iba tolko, kolko zvladneme, Neprepinat vlastne sily, nasadenie, netlacit na seba a sameho seba do sialeneho tempa, neriesit ocakavania inych ustavicnei etc.etc....nestoji to zato. Ja som musela komplet zmenit robotu. drzim palce 🤞

januarova
2. apr 2024

Pomáha opýtať sa sama seba, čoho sa bojím, čo najhoršie sa môže stať? A vtedy zistíš, že väčšinou sa nie je čoho báť

autor
2. apr 2024

@tiika robím vo verejnej správe, ale nechcem veľmi konkretizovať 😊
Celkom zaujímavé, skúsim ísť na to takto, či budem u seba vidieť zmenu. Ďakujem

autor
2. apr 2024

@jo234v u mňa zmena práce nepomôže, aspoň si to myslím. Idem pozrieť to, co píšeš . Ďakujem