Dobrý večer.
Nemám až tak veľa pracovných skúsenosti, viem, že skúsenosti prídu časom, ale posledných 9 mesiacov pracujem v jednej firme. Povedzme prvé normálne zamestnanie okrem brigád, čo som mala predtým ako študent.
Nenavidim meetingy. Online meetingy. Ešte take tie, kde treba dávať pozor a sú poučné pre nás, čiže pozornosť nieje uprena priamo na mňa su v pohode a nevadia mi. Nekomfortne sa cítim práve na tých, kde ja mám niečo vysvetľovať, nemám absolutne žiadne sebavedomie pred kamerou.
Pritom pri osobnom meetingu nemám problem aj keď som introvert. Nemáte niake rady? Skúsenosti? Ako tento strach/ diskomfort prekonať? Dosť mi to zasahuje do pracovnej pohody. Ďakujem všetkým a pekný večer prajem! 🙂
@vali_44 tak si dopredu na papier nápis o čom ideš hovoriť, nejaké záchytné body alebo kľúčové slova, aby si nebola v strese. Ja s týmto problém nemám, ale mala som kolegynu tiež na oddelení v bývalej práci kde robila primárne online meetingy a školenia a vždy si napisala dopredu o čom ide hovoriť aby sa držala línie, zaznelo všetko a stihla to casovo všetko zhrnúť. A ak niečo prednášaš, tak hneď na začiatku povedz že na otázky bude čas na konci, lebo ak ti do toho začne niekto skakat tak potom sa veľmi rýchlo odpojis od toho čo má nasledovať a o čom máš ísť hovoriť
@vali_44 chce to hlavne čas, postupne sa do toho dostaneš, odosobníš sa od toho. Ako bolo vyššie spomenuté, je fajn mať záchytné body, ktorých sa budeš držať a vždy si treba povedať, že o nič nejde, ideš si len s niekým pokecať o práci. Ak ťa chytí nejaká extra panika pred meetingom, tak len slušne hneď na začiatku povedz “prepáčte, dnes som vo väčšom strese” v tej chvíli z teba stres opadne a budeš rozprávať aj vo víchrici úplne kľudne 😉.
Ďakujem veľmi pekne za rady 🙂