Stres pred pohovorom do zamestnania

blackopium
25. nov 2015

Ahojte zeny, idem na svoj treti pohovor po materskej a neviem ako sa mam zbavit stresu a byt sama sebou., Stres ma uplne ovladol, nespala som celu noc, prehana ma a cela sa trasiem. Nemate nejaky trik ako sa ho zbavit?Som zufala, tak velmi chcem dostat tu pracu ale ked tam pridem taka vyklepana, neschopna slova, tak ju asi tazko dostanem

jumama
25. nov 2015

Potrebujes trochu priebojnosti a smiechu... co keby si poriadne zboxovala vankus? Mozno sa ti to zda sisi, ale na vybitie emocii. Teda ak ta nikto nevidi, sup sup karate, jiju jitsu, kung fu, thai box. Chudak vankus, ale vyjde z teba zocelena bojovnicka 🙂

hanka_april
25. nov 2015

@blackopium neboj sa, ked tam prides, pojde to tak rychlo, ze ani nebudes vediet kde si, co si, adrenalin ti pomoze 😉

mijo53
25. nov 2015

Predstav si, že oproti Tebe sedia ľudia s takými istými potrebami ako Ty, či už duchovnými alebo lepšie je si ich predstaviť s biologickými potrebami. Buď prirodzená, na nič sa nehraj, rozprávaj prirodzene, obleč sa primerane novej pozícii na akú máš byť prijatá, lebo prvý dojem robí veľa

blackopium
autor
25. nov 2015

@jumama 😀 😀 tak teraz som sa posmiala 😀 ja neviem co sa to so mnou stala, som zblbla na materskej, vobec si neverim v cudzom prostredi, aj sa pozitivne naladim a i tak som vyklepana.Ono to potom opadne, ked uz tam pridem, ale aby som den pred pohovorom uz spat nemohla?Som na diagnozu hodna 😀

blackopium
autor
25. nov 2015

@hanka_april
@mijo53 ano, ja viem, ze to zo mna opadne, ked tam uz budem. Akonahle si sadnem a zacne sa pohovor to opadne. Ja mam skor problem s tym stresom pred. Nie som schopna nicoho, len pozeram na mobil, ked mi zavolaju a som straaasne unavena, kedze som nespala. A to som vzdy bola priebojna a nebojacna. Vsetko sa s prichodom dietata zmenilo

mima1
25. nov 2015

@blackopium ked prides na pohovor predtym sa tri krat zhlboka nadychni a napi vody.
Inak suhlasim ze na nic sa nehraj, nepremaluj sa ,nebud prilis hlucna,nesmej sa nahlas a nerozpravaj ziadne historky 😀 a nemaj zabatene topanky a spinave nechty 😀 nerobime sice ziadne extra pohovory ale toto vsetko si vsimam ja na pohovore ked nikoho hladame a toto ma uplne odradza.
Stres je vidiet a pocut hlavne na rukach a hlase alebo ako stojis ci sedis ci sa krutis na stolicke alebo zmolis prsty to ludia co vyberaju vycitia cize ak budu v pohode nebudu ta trapit a pochopia ☺
Vela stastia

blackopium
autor
25. nov 2015

@mima1 och, ja nerobim ziadne pohovory ale to si tiez vsimam na ludoch ako prve...Ved prave o to mi ide, aby to nebolo pocut na hlase a ruky sa mi uz teraz trasu 🙂

mima1
25. nov 2015

@blackopium tak si ich pred dverami vytras a nedrz v ruke telefon hlavne ☺ to das neboj.

blackopium
autor
25. nov 2015

@mima1 To si vravim aj ja 🙂 Dakujem za podporu, dufam, ze to vyjde a dostanem sa z domu konecne medzi ludi 🙂

jumama
25. nov 2015

@blackopium Alebo si najdi techniku "vypustenie pary" 🙂 Ono to fakt funguje, aj ked su to naoko strelene veci 🙂

milan_branik
25. nov 2015

ja mam najlepsiu skusenost s tym ked sa vôbec nepretvarujes....... proste bud bez tych vselijakych diplomatických ohozov....... ten komu sa to nebude pacit ta nezoberie a ked ta niekto zoberie rychlo zapadnes.........

jaja1979
25. nov 2015

Aj ja som bola v podobnej situacii cca pred rokom. Po rokoch na materskej ziadne sebavedomie, totalny stres a panika. A tak aj prve tri pohovory dopadli. Bola som totalne vyklepana - spotene studene ruky, neschopna zmoct sa na slovo - odpoved bola vzdy rovnaka - prepacte, uprednostnili sme vhodnejsieho kandidata.
Ked som dostala pozvanku na dalsi pohovor v novej firme - povedala som si - klud, toto je len dalsi v poradi, mozno ma caka dalsich desat. Povedala som si, ze naco sa stresujem aj tak robim zle len sama sebe. Prisla som tam asi 10 minut pred terminom - este ma nechali cakat na chodbe za dverami, to som si povedala - klud, snad mi z nosa neuhryznu.
A cuduj sa svete - tu pracu som dostala.
Ked som sa potom teraz uz kolegyn pytala, ze preco si vybrali prave mna - tak mi povedali, ze som na nich posobila velmi pokojne, vyrovnane a kludne - nebola som prilis urozpravana ani ticha, a preklad, ktory mi dali, som zvladla v pohode. Ale vraj v prvom rade zaujal prvy dojem. Je to mala firmicka, takze tam vela zohravaju sympatie.
Takze klud, ber to ako dalsi pohovor v poradi - clovek ziskava stale nove skusenosti...
Drzim palce...

rakywanda
25. nov 2015

@mijo53 som si zaspomínala na svoje štátnice, keď mi pomohla predstava, že celá komisia má "biologické" potreby (sedí na WC), bola som zrazu kľudná, vyrovnaná, s úsmevom na tvári 😀 😀 😀

@blackopium viem, že je to ťažké, ale treba si povedať, že ak nejde o život, nejde o nič. osobne sa mi to potvrdilo, že už keď som to vzdávala a bolo mi to jedno, či to výjde alebo nie (bola som sama sebou, žiadna pretvárka, čo si o mne myslia som mala na háku), tak vtedy to vyšlo. držím palce.

veltraud
25. nov 2015

Nas na jednom skoleni ucili postup na ovladnutie stresu, ale uplne si to nepamatam. Co som si vsak z toho zobrala a pomaha to: treba si dat 10 min pred "vystupenim" chvilku pre seba. Zavri oci, zhlboka dychaj a predstav si miesto, kde ti bolo dobre. sanz sa vybavit si co najviac z toho, ako to tam vonalo, zvuky ktore si pocula, nasavaj o, co si tam citila, ked ti bolo fajn. A potom si predstav situaciu, kedy si bola na seba hrda. Ked si sa citila vynikajuco. Vybav si pocity, Porzmyslaj nad tym, preco to tak bolo (ja si predstavujem pocit, ked som odbehla prvy velky beh, ktory som bola presvedcena, ze nedam 🙂). A s tymto pocitom, vydychana, treba ist dovnutra.
Najdolezitejsich je prvych niekolko sekund. Treba sa pozriet do oci pri podavani ruku (tu treba podat spravne, nie ako mrtvy rybku a odporucam pred vstupom si ju utriet od potu), s usmevom na perach. Usmev robi vela a je nakazlivy 🙂 drzim moc palbe

kristina74
25. nov 2015

@rakywanda inak to s tym WCkom fakt funguje. Citala som to niekde pred par rokmi a odvtedy to pouzivam, v tazkej situacii, ked som vystresovana pred nejakym clovekom, ked si ho predstavim v takej chulostivej situacii, hned sa mi zda ludskejsi 🙂.

jaja4444
1. jún 2016

Treba si iba povedať, že o nič nejde. Viem, je to ťažké, ale pomáha to.. tiež zaberajú hlboké nádychy a výdychy.... a hlavne príprava na pohovor, keď si je človek istý.. aj keď to nejde na 100%, ale treba si veriť.. a hlavne byť sama sebou.. niekedy možno pomôžu pred stresom niektoré potraviny http://denzeny.sk/zabudnite-na-stres-s-tymito-p...
mne konkrétne medovkový čaj 🙂