Stravovacia karta UP

sunshine999
4. okt 2020

Ahojte dievčatá.V práci sme mali up stravenkovú kartu.Do práce som nastúpila pred dvoma rokmi.Pri odovzdaní karty nám bolo oznámené,že na nej máme 120eur,ale nech tie peniaze neminieme,lebo ak dáme výpoveď alebo nás vyhodia,tú sumu nám strhnú z výplaty.Ja som o výpovedi uvažovala už dlho, konkrétne od konca januára.Výpoveď som oznámila šéfovi až pred dvoma týždňami.Nič mi o stravenke nepovedal.A mne táto otázka napadla až dnes.
Nikde v papieroch však o tom nevidím nič.CHcela by som sa spýtať či s tým nemáte skúsenoť.či je to možné,alebo či to bolo iba zastrašovanie zo strany šéfa.Na google sa mi neodarilo nájsť nič popdobné,tak neviem čo si mám myslieť.Strhlii vám tie peniaze zo stravenky?V živote som nič podobné nepočula a keďže ani v papieroch ani na google som nič nenašla tak sa skúsim spýtať tu.Plánovala som že tam zavolám,myslím na ich zákaznícku linku.Ale najrv skúsim tu. Predsa je víkend.Ďakujem

sissy27
4. okt 2020

@sunshine999 to je čo za blbosť? To ako keby ti povedali, že časť výplaty nesmieš minúť. To vám dali 120€ stravné na aké obdobie? Veď to nevychádza ani na dva mesiace, minimálne stravné je okolo 3,83€ x 20prac.dní 🤷‍♀️ Niečo vám zrejme strhli vo výplate ale každý mesiac vám mali dobiť stravné.
Skôr to bolo myslené tak, že to nemáte minúť hneď prvý mesiac, lebo ak skončíte prac.pomer v tom prvom mesiaci, tak vám to strhnú.

zalka
5. okt 2020

@sunshine999 no dúfam, že si si to tam nenechala, lebo na stravenke to z roka na rok prepadne presne ako prepadnú stravné lístky ak ich nevyčerpeš v daný rok ...

sunshine999
autor
5. okt 2020

@sissy27 ahaaa ďakujem. No uvidíme. Tiež sa mi to nejak nezdalo. Zajtra tam skúsim zavolať

sissy27
5. okt 2020

@sunshine999 akože logicky na čo by ti bola stravovacia karta keby si ju nemohla čerpať?