Ahojte, čo sa oplatí viac, ak zamestnávateľ prispieva na stravné nad rámec zákona? Všeobecne by finančný príspevok a stravné lístky mali byť rovnocenné, ale ako je to v tomto prípade? Niekde som čítala, že príspevok nad rámec sa chápe ako príjem a je teda zdanený, pokiaľ príde vo forme finančného príspevku. Pri lístkoch nie. Alebo to chápem nesprávne? Ako to prosím je, vraciam sa po rokoch na plný úväzok a mám si vybrať.
mne sa zda ze niekde sa porovnavalo ktora forma je vyhodnejsia (zdanenie a tak), neinvestigovala som dalej, bolo tam ze je to uplne rovnake... ja som za financny prispevok, nakolko mi odpada mat o jednu kartu viac, o jedno pin viac a nie vsade nou viem vzdy platit.... cize za mna urcite financny prispevok - a tiez mame nad ramec zakona
@katarinaba
@katkaseiner ďakujem, tiež sa mi finančný príspevok zdá praktickejší
Zamestnavatel moze dat prispevok na stravu v maximalnej vyske. Rovnakym prispevkom musi prispievat aj na SL. Ak sa rozhodne este zvysit prispevok a chce sa vyhnut odvodom a daniam, moze tak prispiet zo SF. Vyske nie je ohranicena, avsak musi mat SF v dostatocnej vyske a musi v tej istej vyske prispiet aj na SL.
Za mna je financny prispevok lepsi ako SL. SL listky mozu byt obmedzovane prijimatelom - napr. len na potravinovy tovar. Kdezto prispevok dostanes priamo vo vyplate a je uz na tebe, na co to pouzijes.
Pri stravnych listkoch moze tebe este strhnut rozdiel medzi hodnotou SL a poskytnutym prispevkom a prispevkom zo SF.